Moj Rouge C5 3.0 V6

Začel/a Xandrej, Februar 09, 2007, 10:25:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

S temi gumami sem se 3 sezone vozil po smučanjih pa nevemkamvse pa me niti enkrat samkrat niso razočarale, da kam nebi mogel, prišel ali kakorkoli, da bi bile spolzke.... Pa ne onih kaj so jih kupili razen tebe citrox. Pa še ostali testi gume:

http://www.tyretest.com/pkw_winterreifen/falken_ohtsu/hs_437/index.html

Za nas smrtnike... Èuj tvoja xsara je nekaj hin. :funny34d:

dvorjan

Citat od: CitroX;43464Zvozil jih bom, najverjetneje do konca, ker nimam ravno preveč denarja. Ni tako zeloo o kritično, da se ne bil dalo vozit, spredaj jih pa zagotovo več ne namontiram. So pa lahko nevarne, če tega ne pričakušeš.
Mogoče bo na težjem avtu kaj drugače.

Najbolj neumno je, da das slabe gume zadaj! Ti se res nimas rad.

Ljudje pac vozimo tako, kot nam dopusca pogon, kar pri vozilih s pogonom na prednji pogon in novimi gumami na prednji osi pomeni, da bos korajzno pripeljal v moker ovinek, ces, saj Sava drzi. Falken zadaj, se posebej pri neobtezeni zadnji osi, pa bo samo sanjal oprijem. In bos hitro parkiral - ce bo sreca le v grabnu, ce je ne bo, v komu nasproti vozecemu ...

Tako da, ce ze moras kam dati te ocitno slabe gume (po tvojem pisanju sodec), jih daj spredaj in bos vsaj venomer vozil po jajcih, pa prezivel. Se boljse pa bi bilo, ce bi namesto v novoletno darilo investiral 100 evrov v nov par gum ...

Saj imas na Xsari 185/65/14, to ni draga dimenzija. Ce pa lahko das gor celo 175/65/14, si pa sploh zmagal, ker bi tezko dobil ugodnejse pnevmatike. Za 150€ imas vse 4 nove ... Nimas kaj razmisljat ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

CitroX

Sem pričakoval podobne odzive... Imam se ravno dovolj rad.

S falken spredaj me v snegu ziher ne bi zasukalo, ker se ne bi premikal. Falken sem dal nazaj, ker nočem biti v snegu nepremičnina. Neumno je metati sneg, če to ni potrebno.

Sem tudi omenil, da ni taka strašna kriza da se ne da vozit, samo presenitijo te pa lahko kaj hitro. Zna bit, da sem se zelo razvadil na bridgestone potenzi.

Na xsari imam 195/55/15, ki je tudi edina homologirana. Za 150€ dobiš mogoče dve, falken bodo pa gotovo ostale, dokler ne crknejo.

Xsara hin? He, he, ne še. Res bo verjetno treba počasi amortizerje porihtat, samo to ni razlog, sa nisem mogel v snegu z mesta speljati. Zagotovo se pri zaviranju in sami legi malo opazi.
Verjamem, da so mnogi zadovoljni, glede na ceno, ni kaj reči, testi so zmeraj tudi stvar debate. ADAC je te gume stestiral in prišel do enakih razultatov kot jaz. Testi, ki jih objavlja lahko vsak uporabnik so lahko veliko bolj subjektivni.

Nočem začenjati debate o gumah, samo opozoril sem, naj malo pazi, potem bo pa že sam videl, kako je ali ni.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

Xandrej

Madona moj foter jih ima tudi na 607 pa je lani tudi prišel kam češ... Na Pohorju smo doma. :BigThumbs: Ne sredi mesta! Je pa Moja xsara na snegu tudi bila zelo nestabilna. Gume Nokian.

Citroenovc

Tvoj Rouge C5 sem pa danes zjutraj videl v LJ na Hajdrihovi.

Zgolj slučaj ali si večkrat v tem koncu?
OK

LP
Primož

Lamy

Ni bil slučaj, delam v Ljubljani
[SIGPIC][/SIGPIC]

Citroenovc

Pa tudi delaš v zgradbi ob kateri si parkiral? Ker tam avti nezaposelnih radi doživijo kako "presenečenje" :-S
Tak da jaz osebno si tam ne "upam" pustit avta ...

Kakorkoli že - jaz tudi delam na Hajdrihovi :-)
OK

LP
Primož

Lamy

No mogoče bo zaj komu malo vzelo sapo pa dobro!

Tam ne parkiram jaz, ampak moja boljša polovica. Tak da točno ne vem kje je to.

Kaj s tem "presenečenjem" misliš: kazen oz. pajek ali vandalizem

Vem pa, da je tam jeba za parkirat
[SIGPIC][/SIGPIC]

Citroenovc

Ja kazen in pajek. Ker je prav posebej znak za odvoz s pajkom in C5 je stal tik za znakom.
Stavba je pa Prometno ministrstvo pa Inšpektorati za promet pa Ministrstvo za javno upravo ipd ... Tak da če pa dela tam - pol pa super :-)
OK

LP
Primož

Xandrej

No bo se rdeči prvič z pajkom peljal. :emot112:

Lamy

Citat od: Xandrej;43702No bo se rdeči prvič z pajkom peljal. :emot112:

Ga bo dol spustla pol pa se naj j....o  :BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Citat od: Lamy;43717Ga bo dol spustla pol pa se naj j....o  :BigThumbs:

To ti mislis. Mene so ze prepricali v nasprotno. Spredaj sem ga parkiral 5 cm do ograje, desno 5 cm do sosednjega avta pa se na tla spustil. Ja, pa so ga hudici vseeno nabasali in odpeljali ... Zal to se v Berlinu, kjer je bilo ene 2,5x drazje kot pri nas ... =(
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Lamy

Prosim za pomoč vse, ki ste iz LJ in okolice, ter druge.

Zanima me na kateri servis se naj obrnem oz mi ga priporočate.

Imam naslednjo težavo:

Ko odklenem avto se mi prižge radio, stropne luči se začnejo prižigat in rahlo ugašat in spet prižigat. Med vožnjo mi gorijo stropne luči, od časa do časa se ugasnejo in spet prižgejo. Ko potegnem ključ iz ključavnice na volanskem obroču radijo še vedno igra in zaslon z funkcijami še vedno sveti. Ko avto zaklenem se po nekaj časa ugasne ekran.

Včeraj sem se malo igral in ugotovil naslednje. Kot sem napisal, ko potegnem ključ iz ključavnice mi zaslon sveti in gorijo luči in rahlo prižigajo in ugašajo. Ko pa se s ključem samo rahlo dotaknem ključavnice na volanskem obroču ugasnejo luči in ekran. Včeraj mi ga ni uspelo zakleniti na centralno.

Danes zjutraj avto ni vžgal. Po par poskusih mi je uspelo.

Prosim za hitro pomoč,saj ne bi rad ostal na cesti, je kriva mogoče elektronika, kaj z računalnikom??? Nimam pojma

Hvala za vaše odgovore in pomoč
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

Zapelji se do Merlaka na Drenov grič
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

To pa še nisem slišal... Sem malo včeraj povprašal pa še ni bilo takega primera... Idi do merlaka da vidijo kje je point...