Moj Rouge C5 3.0 V6

Začel/a Xandrej, Februar 09, 2007, 10:25:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lamy

Šla xenonka po gobe:emot61:  Xandrej reko, da jih je manjal, ko je kupo avto, to pomeni, da so zdržale slabih 60 000.

Nabavljam dve novi. Ma kdo kake izkušnje kje v Ljubljani je najboljše kupit?

Gledam po internetu  - nekaj najdo v Šiški, Trzinu

Èe kdo ve za koga mi naj prosim sporoči

Hvala
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Kupi D2R žarnice od proizvajalca Philips ali Osram in svetilnost 4300K pa je. Bolha jih imajo gor kolko češ. 39€ komad pa imaš spet najmanj 60 000 kilometrov mir.

Lamy

Žarnici zmontirani in menjani obe. Xandrej hvala ti za pomoč:BigThumbs:

Menjane tudi gume.

Gremo dalje
[SIGPIC][/SIGPIC]

Lamy

Ker je zima tu je treba letne pnevatike zamenjat za zimske. Ko je čas dopuščal sem se odpravo pospravit letne pnevmatike in jih pripravit na zimsko spanje:BigThumbs:

Nekaj slikic pred menjavo, čiščenje in po menjavi
[SIGPIC][/SIGPIC]

Lamy

[SIGPIC][/SIGPIC]

Lamy

[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Ko novo! :BigThumbs::emot112:

dvorjan

Se dobro da mas un sprednji podaljsek, se lahko plug igras. =)

No, salo na stran. Res pohvalno, da se naprej tako pridno skrbis za C5 kot Xandrej.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Citroenovc

S čim si pa ti šel letne gume mazat po tekalni površini? Saj verjamem, da se bo do spomladi že vpil, ampak vseeno - jaz osebno tekalne ne bi mazal ...
OK

LP
Primož

Lamy

Citat od: Citroenovc;43342S čim si pa ti šel letne gume mazat po tekalni površini? Saj verjamem, da se bo do spomladi že vpil, ampak vseeno - jaz osebno tekalne ne bi mazal ...

S čim?  Sprejom za gume!

Vsak ma svoj način shranjevanja in pripravo gum za zimo in poletje. Moj je tak!!!

Poleg tega že 10 let delam enako in še nisem imel kakih težav z gumami, nekatere imam tudi do 3 sezone ali več, pa vsaki dan nabiram kilometre.

Poleg tega pa se sprej posuši in vpije v roku par dni, po enem tednu je guma kot nova in ni vidnih posledic, da bi s čimerkoli mazal gumo

in še to, če glancaš, pučeš, sesaš itd,itd avto in ga vzdržuješ, pol je fajn da vzdržuješ tudi gume. AL SE MOTIM???
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Saj načemloma, če jih namažeš samo obstrani nisi nič naredil...

CitroX

Citat od: Lamy;43337in še zimska ubovala

Lepo, samo pazi pri teh teh gumah, da ne boš kje končal...
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

Lamy

Citat od: CitroX;43430Lepo, samo pazi pri teh teh gumah, da ne boš kje končal...

Zakaj?
[SIGPIC][/SIGPIC]

CitroX

Falken HS 437 nekaj tekega, sem imel nameščenih pred dvema sezonama (nove) spredaj (xsara 1,8). Ko je padel sneg in sem se peljal po cesti, je sprednji del kar sem in tja maširal, pa sem se čudil, ker ni bilo bistvene razlike kot pri obrabljenih unirojalkah... No, tisto zimo sem še najmanj trikrat sredi Maribora sneg odkopaval in to na parkingu, ko je bil za kolesom kupček višine 3 cm... guma nikakor ni našla oprijema v nobenih razmerah. Na suhi cesti, še je nekako šlo.
Lani sem kupil dve savi in jih dal spredaj, falken pa prestavil nazaj. Sprednji del avtomobila je začel čudežno veliko bolje slediti smeri vožnje, sedaj pa imam
živčni zadek. Lani sem na poti iz Kaštrivnika po zasneženem makedamu zadek lovil, ki me je želel prehiteti - sreča, da sava dela kot mora in sem se nekako "rešil", ko sem z desnim delom že delno po jarku vozil (ne sicer golobokem, vendar bi me trebalo ven potegnit).
Na vlažnem in hladnem cestišču, kak krožni promet, pa zadek kar malo po svoje hoče, tudi če ne divjaš. Držanje smeri je tudi ob močnem zaviranju nekoliko neprijetno, ker gume ne vejo točno kaj bi rade (pa ne rečt amortizerji, ki jih bom sicer tudi v naslednjem letu moral zamenjat).
Èe boš prebral kake teste, so prišli do enakih zaključkov, pred dvema letoma jih še ni bilo, gume so bile pa res ugodne. Zvozil jih bom, najverjetneje do konca, ker nimam ravno preveč denarja. Ni tako zeloo o kritično, da se ne bil dalo vozit, spredaj jih pa zagotovo več ne namontiram. So pa lahko nevarne, če tega ne pričakušeš.
Mogoče bo na težjem avtu kaj drugače.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

Lamy

@CitroX

Hvala ti za opozorilo, bom pazil in videl kak se do obnaša avto. Èe bo vse po sreči grem jutri na Roglo, pa bomo vidli in sprobali
[SIGPIC][/SIGPIC]