Moj Rouge C5 3.0 V6

Začel/a Xandrej, Februar 09, 2007, 10:25:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Zdaj po pogovorih s strokovnjaki smo prišli do nekih zaključkov...

- Akumulator
- zaradi nepravih žarnic (ni original xenon D2R žarnica) ampak je žarnica HID Xenon (od xenon kita) da BSI-ju daje povratni tok kateremu se bsi pritožuje in dela pizadrije...
- naložitev novega softwera
- obvolanska ključavnica...

Bomo pa videli kaj bo.

- D2R prava žarnica in
- HID D2R (xenon kit) žarnica...

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lamy

Dogovorjen z Merlakom naslednji teden.

Bomo videli, sporočim takoj.

Klical totega ko mi je prodal žarnice, vrne denar brez problema. Èeprav je reko, da še ni imel takega problema. Ni važno, če so krive žarnice bom upam vsaj dobil denar nazaj

Bom pa poslikal žarnice pol na servisu, pa jih dam gor.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Seveda ni imel takega problema ker ne vrjamem, da je komu, ki ima original Xenon instalacijo prodal te žarnice sploh pa na Citroenu ali Peugeotu... mislim na BSI, ki je itak zelo občutljiva stvar.

dvorjan

Kaj pa ce je problem pravzaprav banalen in ga bo resila ze menjava baterije v kljucu? =)

Samo moja 2 centa ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Lamy

Bil na servisu pri Merlaku!

Kot sem napisal me je zajbavala elektrika v avtu. Začuda je to trajalo 2-3 dni, potem pa vse spet normalno.

Vozo sem se celi vikend in celi teden in vse delovalo normalno, razen tega pa mi je crknla še ena cin špula, kar smo ugotovili tudi pri Merlaku.

No pri Merlaku smo zamenjali cin špulo (novi model - kupil pri Novaku), ko bo crknla še ena odspredaj bom menjal obe, zadnej tri pa je tak že menjal Xandrej.

Menjali smo tudi obe sprednji žarnici, upam da bo zaj mir in naložili nov posodobljen program za računalnik.

Hvala Juretu in njegovemu delavcu za opravljeno delo!:emot112::emot112::emot112:

Zaj pa pičimo dalje do 225 000, pol pa menjat jermene, olje, pa še kaj se bo našlo (upam, da ne):BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

:emot112::emot112::emot112:

Glavno, da je avto spet dobrih rokah na servisu!

Lamy

No, ker zunaj zadnje čase lepo stiska in ker je avto za enkrat še na prostem, sem čez vikend malo namazal tesnila in gume na vratih.

To stvarco uporabljam že več let in moram rečt, da me še ni razočarala. Tudi če je mokro in vlaga naredi svoje, recimo, da zmrne se vrata normalno odpirajo se ne (zalepijo na gumo).
[SIGPIC][/SIGPIC]

Citroenovc

Ja jaz sem tudi namazal preden je začelo resno stiskat - in to kar z glicerinom iz lekarne. Funkcionira :-)
OK

LP
Primož

Lamy

Evo, koledarske zime je konec. :BigThumbs:

Prejšni vikend sma opravila temelito čiščenje zunanjosti in podvozja. Sledilo je še čiščenje notranjosti. Menjala sma zimske pnevatike za letne. Letne sem, dal čisto na novo centrirat, da vem, da je vse OK. Obojne bodo verjetno zdržale še eno sezono. Pol pa v nabavo novih :BigThumbs:

Ko bo malo več časa, pride še čiščenje zimskih pnevatik in priprava za poletno spanje.

Glede na to, da pozimi nisem dosti uporabljal klime sem se malo bal, da bo zaspala. Trenutno, dela odlično :BigThumbs:

Sledi še poliranje celega vozila pri Xandreju, ko bo čas in ko bo vreme dopuščalo. Takrat boma tudi malo poslikala:take_picture:, da bomo vidli razliko.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

He he... roba je že cela doma...

Ibanez RG

Katero polirno pasto ali tekocino bosta pa uporabila? Sonax? Ker niso vsa polirna sredstva primerna, je to vazno...
Sej ne da bi vama karkoli pametoval, samo jaz sem poliral s Sonaxovo pasto (okrogla rdeca skatlica, notri je prilozena gobica) pa je kar dobro izpadlo, ne vem pa, ce je ta primerna na stopnjo obrabe laka oz. za njegovo starost. Malo sem razmosljal, da bi dal avto polirat nekomu, ki se profesionalno ukvarja s tem, cena pa je min. 100 eur.
Dajta dobro poslikat, ker me res zanima kaksna bo razlika. Ce Andrej ni avta prej nikoli poliral bo razlika zelo ocitna, ce pa, bo pac manj.
Veliko uspeha vama zelim!!!
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

Xandrej

Poglej tukaj:

http://www.citroenar.com/showthread.php?t=3499

Cene poliranj za avte velikosti C5 je od 150€ naprej ta cena vsebuje 2 premaza... jaz jih delam v osnovi 3 + zaščita vozila za 6 mesecev....

cena pa saj pravim se še bo nastavila... Počakajmo na prvi avto, da vidim kolko to traja koliko je dela pa koliko robe gre...

Lamy

No, kot nekateri pravimo ti pri citroenu nikoli ni dolgčas.

Mam (upam da) manjši problem, že par dni slišim pokanje v zadnjem delu avtomobila in po ugotovitvah je to zadnja desna stran avta, če gledaš v smeri vožnje.

Najprej sem pomisli, da mi je kaj odpadlo in ko sem paljal čez kako večjo grbino ali ležečega policaja je poknlo. Ko sem avto dvigni in pogledal pod njega ni bilo nič. Ker mi ni dalo miru sem iskal dalje. Sem reko kolegu, ki ima preko 100 kg naj se vsede zadaj not. Rezultat, ko se je avto posedel je močno zaškripalo oz. nekako poknlo.

Ne poka skoz, ampak samo ko se pelješ čez kako večjo grbino. Ugotovil sem tudi, da avto ne plava več tako kot je za citroene značilno, ampak se nagiba, kot da ne bi imel hidravlike.

Je možno, da je šla kaka kugla ali kaj podobnega?

Aja, pa še to, včeraj sem postil avto stat par ur. Nato sem ga gugal odzadaj in slišalo se je rahlo pokanje.

Prejšni teden sem še manjal spredaj na zavorah gumice, ki so bile čisto preparele, saj so se mi diski rahlo pregrevali, ker se zavorne ploščice niso vrnile nazaj tako kot je treba. Ugotovil, pa sem tudi, da je popustila (preparela, ne vem kako se reče) guma, ki je v oblike harmonike, kot nekakšen meh, ki je odzadaj pri kugli in je namenjena zaščiti proti umazaniji in prahu. To bomo tudi nabavli pa porihtali.

Bom pa še poslikal in prilepi, ko bo čas dopuščal
[SIGPIC][/SIGPIC]

Lamy

Glede na to, da sem dosti na cesti, predvsem AC me zanima še to, če zna biti to nevarno, da se kaj naredi?

Hvala za odgovore!!!
[SIGPIC][/SIGPIC]