Moj Rouge C5 3.0 V6

Začel/a Xandrej, Februar 09, 2007, 10:25:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Pri BX/XM/Xantii/ipd bi pokanje zadaj namigovalo na izrabljene ležaje zadnjih rok ... najbolj tipično bi počilo ko se vsedeš v parkiran avto (ko je bil že brez pritiska v hidravliki). PA tudi na slabi cesti bi kaj pokljalo ..

Je pa tak - pri BX je lahko začelo pokat tudi, če je neka "šalčka" pri zadnjem amortizerju (ležišče amortizerja) ostala brez masti ....

Skratka - če je ležaj - je fajn čimprej zamenjat, ker se fizično uničuje ležišče v rokah ... ko se prekomerno izrabi - rabiš novo/drugo roko
OK

LP
Primož

zlikovski

Bi se strinjal z Citroenovc-em, jaz sem imel tudi tak primer na XM-u in so bilo zdrobljeni zadnji ležaji v roki.

Xandrej

Mogoče pa so res ležaji pri 240 000 kilometrih... Strošek ni velik.

dodatek:

Èe bi bili ležaji bi cvililo ob miganju, ali pa bi kolo poševno stalo... ležaji niso.

Èe bi bila kugla bi avto bil trd in bi skakal po cesti ko skokica...

Res je da pri fazi 1 zdaj včasih kaj pokne sploh pri kakšnih luknjah. Treba bi bilo malo še počakat, da bi lažje odkrili napako pa potem to adaptirat. Da nebo zdaj to menjal, pa potem ono pa nevemkaj vse.

Poročaj.

Lamy

Hvala za odgovore, bom še malo počakal, če bo začelo kaj bolj pokat.

Ko bo pa prišlo, do sanacije pa se javim, da povem kaj je blo.

Sem pa bil včeraj pod avtom, kugle so vse O.K. nikjer se ne vidi, da bi kaj puščalo, kolesa tudi stojijo ravno tako kot morajo.

Bomo vidli kaj bo čas prinesel
[SIGPIC][/SIGPIC]

NaceM

Vidim, da o tem gre beseda, pa se bi jaz malce priključil.
Imam en problemček, pa ne znam opisati tako dobro. Pod avtom sem bil jaz, mehanik ga je tudi imel na dvigalu, pa je vse ok. Se mi pa dogaja včasih, če se peljem dalj časa po kakšni ovinkasti cesti gore-dole, da mi pri desnem ovinku zaškrta (po nekaj časa take vožnje, npr. 20-30 km) v levem sprednjem kolesu in sicer, ko je desni ovinek navzdol. Včasih zaškrta, včasih je tak filing, kot da se nekaj drgne (železo ob železo, občutek je prav grozen, ker sem imel že filing, kot da je kolo padlo dol). Sem najprej mislil, da je to pri zaviranju in obremenjevanju, pa ni. Ker se mi je enkrat zgodilo tudi, ko nisem zaviral. Prav tako, je to lahko ob vklopljenem "sport" (se pravi, da je avto trši), kot tudi izklopljenem. Ni mi jasno, kaj bi to bilo, tudi mehanik nič ne najde. Ima kdo kakšno idejo?
Naj še to povem, to se mi je npr. zgodilo lani, pri kakšni vožnji po mestu, avtocesti ali krajšem na ovinkih (npr. Arja vas-Velenje), tega ni občutiti. Potem sem naredil tudi cirka 30K km brez problema, potem pa nazadnje na daljši poti zadnjič spet. Kot, da bi se avto malce utrudil.

Tma

Ma jaz sem imel problem zaradi premalo zatisnejnih koles (oz. na letnih platiščih se vijaki če niso bili zategnjeni vsaj 12 kg popuščali) in po določenem času se je pojavilo predvsem tik pred ustavljanjem čudno pokanje, šele čez nekaj časa je moj kolega (sicer dela na tehničnih) ugotovil to.
LP
Picasso 2.0 Hdi 2002 in Nemo 1.4 Hdi

NaceM

Huh, tole je pa možno! Hvala za namig. Nič ne stane, če se proba še mal zategnit.

Lamy

Včeraj bil pod avtom in malo poslikal. Rabo bi naslednjo manšeto. Na enem izmed servisov so mi dejali, da se to ne more dobiti posebej, me pa res zanima, če to res ni možno. Zaradi časovne stiske, ne morem klicarit po servisih.

Èe kdo mogoče ve kje bi to lahko dobil oz. če res ni možno dobit tega dela posebej, se priporočam, dam za pir takoj ko se srečamo.

Še par slikic
[SIGPIC][/SIGPIC]

Lamy

Tak pa zgeda na drugi strani ko je še O.K, in začasna sanacija dokler ne dobim manšete. Sem probal, da bi jo čisto ½nategno½ gor pa ni in ni šlo je guma premočna. Za prvo silo bo, vsaj tolko da se prah in umazanija ne bota nabirala.
[SIGPIC][/SIGPIC]

bojanre

Sem imel podoben problem.
Seveda se dobi samo manšeto, vendar najprej poglej, če je cilinder OK, da ni kaj nagrižen.
Èe drugje ne dobiš manšete pa vprašaj v Grosuplju.

Lp Bojan

garac

pa daj poišči kataloško, sigurno se to tesnilo dobi posebej in ti ga naročijo.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Ibanez RG

Ej, Xandrej, kdaj mislita kej polirat zadeve? Pa fotke dejta pol gor pred in po sminkanju - kot si rekel. Me ze ful zanima, kako bo. Na mojem C5 sej je politura lanskega leta ze dodobra "izprala", tako da bo treba spet "ponovi vajo".
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

zupi13

Na cesti Arja vas-Velenje je ropotalo zato, ker so bele črte na vozisču narebrene...

Lamy

Citat od: Ibanez RG;52128Ej, Xandrej, kdaj mislita kej polirat zadeve? Pa fotke dejta pol gor pred in po sminkanju - kot si rekel. Me ze ful zanima, kako bo. Na mojem C5 sej je politura lanskega leta ze dodobra "izprala", tako da bo treba spet "ponovi vajo".

Boma vidla, kak nama bo časovno zneslo in tudi meni finančno, ga morem najprej porihtat, upam, da do srečanja.

Ko pa bo, pa bojo tudi fotke in vse ostal (postopek, trajanje, finančno, kolk bo šlo materijala,...)
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Nekaj slik je že v tehnični pomoči pod poliranje...