Moj Rouge C5 3.0 V6

Začel/a Xandrej, Februar 09, 2007, 10:25:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

navigator

jaz sem opazil ogromno razliko med (priporocenimi) 2.5 in (dejanskimi) 2.2 spredaj. kot da je drugi avto. z novimi gumami sem zopet na 2.4 in se mi zdi da udobje trpi.

Xandrej

Ker mi ropotanje v sprednji desni strani ni dalo miru bom rekel takole. Šel na servis, en krog in diagnoza (Kugla), imeli na zalogi!!! Menjal mi je majstor v 45 minutah in gremo naprej... Svaka čast. V 1 uri sem bil čisto gotov se pravi diagnoza, popravilo in gremo domu!

Sem pa mislil kaj bi še lahko bilo, menjal sem oba končnika ter obe palčki stabilizatorja... Leva kugla je še kot nova. Načeloma je bila strgana manšeta 8Gumaica) zato je prišlo do tega. Vglavnem gremo dalje.

Aja naročil sem še manšeto za menjalno ročico (kao usnje) je počila in se strgala...

Ibanez RG

Xandrej, po vseh tvojih prebranih postih tu in na sosednjem forumu klicem se na mnoga in zdrava leta tebi in tvojemu krasnemu rdecemu C5 in kot pravim: ko bi le vsi soferji tako skrbno skrbeli in vzdrzevali svoja vozila. Srecno in vsaka ti cast!
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

Xandrej

:emot134:

Thanks... :BigThumbs:

Madona še danes ni prišel spoiler iz nemčije... Sicer so bili prazniki vmes pa malo večje je vseskupaj... Madona upam, da nisem denarja stran vrgel... Še čakam...

Xandrej

EvEvo sprednji podaljšek odbijača prispel... ju3 grem po njega na pošto... Pa Ju3 že gre na barvanje. Do konca tedna bi moral biti na avteku... Bomo videli.

Še dve slikici od včeraj ter kako so vam všeč pokrovčki na felnah?

mirchi

EJ mater ti je nažgal uteži na felno.Ta pa ni neki majster za centriranje!
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Xandrej

Èe mašina pokaže kolko mora bit mora bit... Kaj zdaj a naj manj gor da pa trese al kaj? Avto ima 7Jx18 col tudi felna je ožja. Pa naše ceste pa je... Felne imajo te tanove uteži (niso iz svinca) in jih izrecno centriram samo na sredini felne. Že od novih je bilo tako pride pa glih med krakoma tak, da se bol vidi. Važno je, da ravno letijo pa je. Èe bi bile uteži mogoče za krakom bi jih bilo pol manj za videt recimo... Majstor pa je zaverski tak, da z njim sem do sedaj najbol zadovoljen. Mogoče mi jih lahko ti scentriraš drugače?

:BigThumbs:

rok.si

Mirči, če se ti to zdi preveč bi moral videt, kaj so meni naredili pri vulkanizerju v Konjicah, na eno felno so mi nažgali štiri uteži, pa ne skupaj ampak malo tu, malo tam... Me ne vidijo nikdar več, vaški mojster mi jo je kasneje scentriral z eno samo utežjo in kolesne vijake zategnil z moment ključem, pa čeprav je gs samo stara kanta.

Videl pa sem tudi že lite feltne, ki so imele gor nabite kar klasične uteži za jeklena kolesa. :Hammer3:

michoBX

Za 18 col ni še nič preveč - sekiral se pa bi če bi jih tolko na 14ke nalimali...
Hja, dougcajt mi je ja...

Xandrej

Evo malo za pokušino. Načeloma je original Citroenov paše ko ata na mama. Poglejte si stransko linijo podaljška ter pragov... Noro lepo bo to prišlo.

Kaj pravite?

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Citat od: dvorjan;35001Se lepsi bo. =)

Upam! :BigThumbs:

mirchi

Citat od: Xandrej;34900Èe mašina pokaže kolko mora bit mora bit... Kaj zdaj a naj manj gor da pa trese al kaj? Avto ima 7Jx18 col tudi felna je ožja. Pa naše ceste pa je... Felne imajo te tanove uteži (niso iz svinca) in jih izrecno centriram samo na sredini felne. Že od novih je bilo tako pride pa glih med krakoma tak, da se bol vidi. Važno je, da ravno letijo pa je. Èe bi bile uteži mogoče za krakom bi jih bilo pol manj za videt recimo... Majstor pa je zaverski tak, da z njim sem do sedaj najbol zadovoljen. Mogoče mi jih lahko ti scentriraš drugače?

:BigThumbs:

Ja pa ti jih lahko!V takih primerih je potrebno gumo spustit,jo malce obrnit in ponovno napolnit!Pri montaži nove je potrebno paziti na položaj rdeče modre ali rumene pike,da je v poziciji ventilčka,pa še več je malenkosti in fint...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Xandrej

Vemo mi to dobro kako to gre... Vglaven človek centrira gume 100 let nikoli mi ne pajtla rdeča pika je na ventilčku polnjene so bile s plinom pa je to to... Lahko pa ti drugo felno slikam če hočeš ko je utež direktno zadaj za krakom. Mogoče je lhih ta kdaj dobila od kake luknjice ob naših vrlih cestah pa je malo več gor. Glavno da je gut. :BigThumbs:

Danes sem dobil info, da se je podaljšek že pobarva in ju3 lahko pridem po njega.

Dobil pa sem tudi novo manšto okoli menjalnika na servisu.

- Stara s luknjo
- Nova :BigThumbs:

Xandrej

Še nekaj:

Èe mogoče kdo ve kje bi dobil original zadnji podaljšek od tega kompleta, ki se je dobil na servisih.... Ne vem..... Ga nagradim....

Zadnji podaljšek pa je ta sicer se slabo vidi ker je vse zeleno ampak nimam druge slike...