Moj Rouge C5 3.0 V6

Začel/a Xandrej, Februar 09, 2007, 10:25:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

?e je ta zdržala 200 000 kilometrov pa bi ?e ?e bi samo ležaj menjali ampak ?e bo vseskup narazen bom vse zamenjal pa je. :emot80:

neyc

dvorjan

Citat od: neyc;24105penzjonist press...

Jah, saj ima cisto prav. Tudi jaz raje zamenjam vse naenkrat, kot pa da stvar dvakrat odpiram pa caram. Se sploh ce je med dvema posegoma le krajsi cas ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

tct

Obloga sklopke, ki naj bi se obnavljala pri Sinterju ni problemati?na. Pri vle?ni sklopki se izrabi notranji kovinski prstan, katerega cilinder vleče navzven s kovinskim obročem-varovalko. Oslabijo tudi fedri na ko?ari. Kompenzacijski fedri na lameli dobijo luft. Obnova bi bila neumnost, obnavljajo le nove lamele, ki se znucajo na dirkah. Zelo pametno je menjati teflonske ležaje vilic (poceni) in pa morebiti same bronaste vilice, ker se neenakomerno izrabijo, nato nova sklopka trese. Jaz sem moral ob razdrti sklopki navariti material na vilice in jih upasati na mero. Zdaj dela ko grom.

Xandrej

Aha so ?e delali pubeci (hvalabogu da imam na servisu 3 V6-ke ki so vse od firm in so se ?e marsikaj nau?ili). Tct kero sklopko naj vzamem? Original oz katera je origial valeo?

tct

Torej kupuje se samo komplet sklopka. Jaz sem hotel imeti LUK in sem jo naročil v Eurotonu. Ko je prišla, je bila ta prava, relativno poceni, malo čez 300?. V škatli od LUK je bila Valeo sklopka, ki je imela čez Valeo zNaške LUK nalepko. Torej verjetno jih dela samo Valeo, ostali kupujejo od njega. Se pa dobijo naslednje vrste sklopk za ta motor:

Valeo 821093
KAWE 960231
Quinton Hazel QKT1803AF
SACHS 3000 858 002
TRW TCK2402
LUK 624 3114 00

Menjava ni posebno drugačna od klasike, poznati pa moraš vle?ne sklopke, ker se drugače sestavijo. Potrebno je posebno orodje, s katerim zaskoči? potisni ležaj v lamelo. Dobro je preveriti ali menjati semering za vztrajnikom.

Xandrej

Aha thanks... Najbolje, da ?e kr semering zrihtam za strajnikom saj nemore bit drag pa ?e je ?e narazen. Ja se pravi valeo pa je... Hvala. :BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:

Xandrej

Aha zadnji? sem zamenjal obe zajli za ročno zavoro z bu?irkami... Malo je bilo dotrajano pa sem kr zamenjal. Madona moraš pa imet sistem, da tiste cevi (boširke) nazaj spravi? kakor mora bit... Pa niti malo se ne zvije sistem moraš imet...

garac

Za zajle je najbolje, da to delata 2. En v kabini in drugi spodaj, duga?e se ti kaj stakne in sam leta? gor pa dol ko mutav
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Ja saj sma bila 2. Sem pomagal serviserju... Ja res je kar zapletena stvar...

dvorjan

@Xandrej:
koliko pa to stroskovno nanese z delom?
Ker za 2.0 HDI je LUK sklopka dobrih 150€, koliko je potem se delo?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Baje je 8 ur dela pri meni. Zdaj pa kolko pla?a? na uro. :ahh1:

Xandrej

Tak ker mi je crknila ?e ena cinšpula pa spet pod sesalnim kolektorjem sem menjal vse 3 pa roka... Se vidimo čez nekaj časa. So nov model jih ne dela ve? sagem ampak Delphi... Tudi en oddu?ek se je zlomil, sem naročil komplet novih oddu?kov, da bo mir. Komplet je ena neka taka pal?ka potem pa 6 plastičnih cevk z nastavki...

tct

Cin?pula je bila od sina v Anet za Passat ene 40?. Na voljo so tudi za C5:
Valeo 245094 (Anet, Lj.)
Meat&Doria 10418 (Copex, Lj.)
Bougicord 155021 (Tapos, Medvode)
Jaz bi šel po M&D v Copex, je najcenejši.

Xandrej

Pri citroenu so 47? pri peugeotu pa 35 + popust pa je... Sem nabavil pri peugeotu pa ?e to sem ugotovil ker jih na citroenu niso meli na zalogi.