Test zimskih pnevmatik in njihovo vzdrževanje

Začel/a hadei, Oktober 06, 2007, 11:32:00 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

deyo

To pa verjetno ker je domačega izvora. Osebno jo ne bi namontiral niti na samokolnico.

michoBX

V pravih zimskih razmerah se s3 prav dobro obnese. Je pa res, da se je dni z snegom na cestišču vsako leto manj, v ostalih vremenskih pogojih, pa ni nevem kaj.
Hja, dougcajt mi je ja...

Gox

Ja to je pa res ...Savine Eskimote v snežnih razmerah zelo hvalijo ... v drugih pogojih pa so kar povprečne ...

Mene pri zimski pnevmatiki zanima predvsem, da ima dobre lastnosti na mokri in suhi cesti. Na snegu vozim mogoče 1x na leto :-)

Xandrej

Jaz sem zraven mojaga dobil nove continentalke in so na drugem mestu... OK bojo, sem zadovoljen... Zdaj jih še namontiram pa gremo dalje.

DejanO

Jaz odkar imam citrote vozim le na Michelinkah, trenutno ima Berlingo še serijske letne energy XH1, včeraj je dobil nove na e-bayu: energy saver 4 kom. za 109€ s poštnino (vse štiri z novega avta - on bo dal gor širše). Zimske pa so Alpin A2, na suhi strašno dobre, na mokrem nekaj slabše, v snegu pa tako kot treba. Leta 2004 2. mesto na ADAC testu; neprekosljive v udobju, hrupu in obrabi. Z letnimi sem naredil nekaj čez 80.000 km pa so še dobre, ampak jih bom zdaj po 5 letih menjal.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

garac

@deyo, za samokolnico je pa (pre)dobra, kajti samokolnice ni še nikoli na ovinku vrglo s ceste.
Moram reč da sem z novimi Kleber Krisalp HP2 po mokrem trenutno zelo zadovoljen.
Zame ni bistvo gume, da zdrži 80tkm, ampak, da drži, pa tudi če samo 40tkm.
Na teste ne dam kaj dosti, ker mislim, da zmaga tisti, ki plača, raje vidim, če mi nekdo pošteno pove, to gumo sem imel in je ok, ali pa slaba itd
Nokian ne kupim nikoli več, kar je samo za eno sezono, potem pa je trda kot kamen
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

DejanO

Savo eskimo s3 sem imel na službenem kangooju, 1 sezona pa gotovo. Potem so mi dali gor Michelin alpin A3. Z Michelinom ne moreš sfaliti, malo se treba glede cene znajti.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

gigo

Michelin Energy so največja katastrofa gum kar jih obstaja. Na lastni koži sem jih 2x preizkusil in lahko rečem, da ob minimalnemu mokrem cestišču je kot na aquaganu. Rezultat je tudi moja bivša lepotica v nebesih. Kar se tiče Alpink pa mormam reč, da so me presenetile. Kljub močni obrabi (obsoječih še 2 mm profila) se tako na mokrem kot tudi na suhem neverjetno oprijemajo cestišča. Imam občutek, da bolj kot jih obrabljam bolj držijo (zdej pa zvenim kot nekdo... he he ).
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

dvorjan

Ce rabi kdo kaj zimskih pnevmatik, sem dodal vec zanimivih oglasov pod rubriko "rezervni deli" ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

CitroX

Poglejte teste malo bolje, ne samo končne številke in opisa. Èe pogledamo samo teste voznih lastnosti, brez obrabe, hrupa itd. vidimo, da je med boljšimi...
Jaz sem na mojo samokolnico namontiral 2 savi eskimo S3 in sem zadovoljen. Obraba? hmm. Ni zanemarljiva, ja, ampak če nekdo dela malo kilometrov letno, se gume postarajo preden se obrabijo.
(ravno danes zamenjal)
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

dvorjan

Evo, da malo zacnemo s pripravami na letosnjo zimsko sezono (ce prej razmisljate o njej, ni nic narobe). Nas domaci vozni park ima komplet zimsko obutev se iz prejsnjega leta, tako da bo letos strosek relativno nizek (zgolj premontaza).

Svezi 2009 preizkus zimskih pnevmatik, ki ga je objavil ADAC (kmalu bo tudi prevod v reviji AMZS), najdete na spodnji povezavi:
http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/default.asp?TL=2

Xandrej

Mene  premontaža letos pride =0 je spomladi spet rabim 18 colarke... Vse zdržijo 2 sezoni.... bomo vidli kaj bomo kupili. Kumho ali pa Hankook. S Hankookom sem ful zadovoljen. Tiha, prime pa vse... Bridgestonka pa je komaj 3 sezoni zdržala in ne vidim razlike med hankookom S1 in Bridgestone potenzo.

Za zimo pa je oblečen po novem z original 16 col by citroen in Continental Wintersport.

KDamc

Živjo,
Dajte mi prosim malo svetovat glede zimskih pnevmatik za mojo C5-ko. Odločam se med Kleber Krisalp in Michelin Alpin. Ali mi lahko kdo svetuje iz lastnih izkušenj???

Hvala in LP - Damijan

Citroenovc

Jaz mam na svojemu PA3 Alpinke. Lani, mislim da, so bile v njegovi dimenziji celo ene najbolj hvaljenih na testih.
Praksa?
Kakih silnih težav nisem imel; tako da očitno je kar dobra v snegu.  Pa sem nekajkrat konkretno "oral" po nespluženih cestah, ipd ...  Je pa prilično draga. Ne vem, katero dimenzijo boš ti kupoval (katero serijo C5 sploh imaš?).
OK

LP
Primož

dvorjan

@KDamc:
Med tema dvema vsekakor Michelin Alpin. Ne le da bolje drzijo v prakticno vseh pogojih voznje, tudi kako sezono vec bodo zdrzale. Jih bos pa temu primerno placal.

Alternativna izbira bi bile se kake Continental Winter TS830 ali pa Goodyear UG7+ ...