Test zimskih pnevmatik in njihovo vzdrževanje

Začel/a hadei, Oktober 06, 2007, 11:32:00 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

seba

Verjetno bom vzel  Goodyear UG-7+  56eur po komadu (185/65/R15)

smarty

Citat od: Xandrej;59873Odlična guma. Zelo tiha, nič krmparskega profila, za sneg dobra (snega je bol malo zadnje čase, sploh na cestah).

Jaz imam Continental wintercontact 215/55 R16.

hja...v našem koncu je kr dosti snega....no vsaj trend je tak....sploh lansko leto....  gorenjska  -->  bohinj :)  tak da mislim da bodo kar dobro služile. (vsaj upejmo da so vredne tega denarja)..sploh vsakdanja vožnja v službo v kranj....

lp,sm

dvorjan

Evo fantje, vsi ki ste sprasevali kaj storiti glede "neugodne" dimenzije 215/55 R16 za razne C5 in C4 Picassoje.

Jaz sem narocil Continental WinterContact TS830 v omenjeni dimenziji, pa mi je se kolega pomagal najti eno alternativno ponudbo, tako da prvih, torej Continentalk ne bom rabil.

Na voljo so 4 nove Continental WinterContact TS830 215/55 R16 za okroglih 500 evrov (prihranek 80 evrov glede na spletne cene). Info na ZS. Prvi pride, prvi pelje.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

lav13

Kaj pa vi mislite, kako je možno, da je bila Sava Eskimo S3 pred dvema letoma (sicer v dimenziji 155/70 R13) na testu tretja (nekoliko slabša v mokem), letos pa je bila v dimeziji 185/60 R14 praktično zadnja in ocenjena z oceno ni priporočljivo (izjemno(!) slaba na mokrem)?

Lahko bi recimo rekli, da so ostale toliko napredovale, ampak recimo Continental W. contact TS 800 je bila pred dvema letoma druga, letos pa je bila guma z enako oznaka tretja (podobno je recimo z Dunlop Winter Response), medtem ko pa je Sava padla praktično na zadnje mesto...

Sam vedno manj verjamem tem testom!

Xandrej

Zdaj je made in poland pa je mogoče druga mešanca gume ali kaj te veš....

michoBX

14 in 15 colarke so bile še letos spomladi made in slo, 13ke so pa že dle časa poljske. Sava je še vedno dobra guma. Doma imam dva avta, ki letnih sploh ne vidita, ampak vsako leto samo dokupim 1par S3 in to je do zdaj čisto vredu lavfalo. Z vsakim avtom se naredi nekaj manj kot 20k km, so pa to bolj nežne vožnje :)

Res pa je, da ko = cesta mokra ni ravno za hvalit in je treba malo bolj z rezervo vozit.
Hja, dougcajt mi je ja...

hadei

Èas za zamenjavo...
Test 28 zimskih pnevmatik in dveh dimezij
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Test zimskih gum 2013 >>>

http://www.oeamtc.at/?id=2500%2C1579521%2C%2C

Danes sem opral zimska Alu platišča, da so spet snežno bela ... počasi bo spet čas za zimske in udobnejšo vožnjo :)

Sem pa malo pogledal cene na internetu in mi je zanimivo da je še vedno 17 colska guma dokaj draga v primerjavi z manjšimi dimenzijami ...

V mojem primeru kjer imam homologirane dimenzije 205/45-17 in 185/65-15 je razlika na komplet pnevmatik 448€ .. to pa je že cifra :)

Gledano za Goodyear UG 8+, 205/45-17 > 170€ > 684€ komplet 4
185/65-15 > 59€ > 236€ komplet ...

Najbolj pa so zadovoljni lastniki Astre GTC, ko jo zaradi lepšega izgleda kupijo z 20 colskimi kolesi :) (245/40-20) Pol pa vpraša pri vulkanizerju za zimske gume .... (320€ guma :)

Gox

andraž

Èe malo pogledaš po gumarski internetni prodaji, je čuda nekih azijskih proizvajalcev, za katere sem prvič slišal, in ki niti nimajo tako nizkih cen... Se je bolj pametno držati bolj preverjenih znamk...

wragec

xpuser

Citat od: Gox;168389Pa vsako leto slišim za kako novo smešno gumo ... :emot112:

Hifly Win-turi :)

http://www.novegume.si/search.php?mode=search&page=1

Èaki da jih kitajci začnejo na nove citroenčke inštalirat.

DejanO

Citat od: wragec;168393Jaz sem kupil UG8 215/55-16 za 420 eur

dober izbor!
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Xandrej

Zdaj pa bo letelo po 2 mestrih snega pa ene 20 km/h se boš lahko bolj hitro peljal od vseh ostalih!