Nakup C4 Picasso 2.0 hdi aut.

Začel/a Godfather86, Januar 24, 2020, 06:36:16 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Citat od: antasi;267617Ja sej zato pa sprašujem kak avto je danes za kupit?

Toyota 1.6 bencinar. Tegale verjetno lahko vozis do polnoletnosti brez kakih vecjih tezav.
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=15484859

Ce si pa sparovne sorte, pa 1.8 Hybird, samo zaceten vlozek ne bo majhen.
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=14313929

Drugace pa moj recept za kupovanje rabljenih avtov:
1. Najprej pogruntas, koliko denarja imas na voljo.
2. Kupis za 1.000 evrov cenejsi avto od budgeta, pri cemer gledas:
3. Da je kar najbolj ohranjen kot celota -in ne samo kilometre, teh je lahko tudi vec, saj:
3.a = se je vozil na daljse razdalje in je to v redu
3.b = je ze vec komponent zamenjanih)
4. Da ni bil karamboliran (ali potopljen).
5. Da ne gre ze sicer za problematicen model (to pac pogooglas, kaksne tezave lahko pricakujes).
6. Za tistih 1.000 evrov, kolikor si jih dal na stran, naredis velik servis in ves vsaj priblizno na kaksnem izhodiscu startas.

Pa dobro kupi.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

antasi

Eh, če bi vsi tako racionalno razmišljali,bi večina avto fabrik in predvsem serviserjev in prodajalcev crknilo. Kam bi pa prišli..
Pri nas tudi toyota servis sicer laufa na polno, tak da ni čist brez tezav izgleda.
In pa najpomembnejše, grozno dolgocajten avto je to, tak ko bi avto kupil samo z razumom, brez vsakih čustev, je potem že bolje vzet dacio pa že v štartu prišparaš 10 jurjev.
Èe bi ljudje kupovali avto z razumom in logiko bi že ami in dyana pohodila spačka, tak je bilo pa obratno.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

gs nautica

Godfather86

gule

gepl83

Kr smola tole. Zgleda bom še nekaj časa vozil starejšo varianto

Dani c4

Pozdravljeni.Imam C4 grand picasso automatic letnik 2014 prvoženih 141000km.Avto se pelje super in smo tudi zelo zadovoljni z njim.Avto prestavlja super in ni nekih težav glede tega edino sem pa včeraj slišal zvok ko prestavljaš brzine na mestu.Naprimer iz N v D ko prestaviš ročko se sliši pri mašini da naredi tk (ne vem kak naj opišem).Med vožnjo pa zvoka ni čisto tiho vse.Kolega je mehanik in pravi,da je to normalno.Je mogoče kateri to tudi opazil pri svojem avtomobili ali je menjalnik čisto tiho ko se prestavlja na mestu.lp

Matteo.

Ja če imaš taprav avtomatik se malo sliši tk tk..
Ker pač ti preko elektronike pošlješ signal menjalniku, menjalnik pa mora fizično zamenjat prestavo zato taki zvoki.. Popolnoma normalno.. 😀
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

pikolino

Citat od: Godfather86;267538Kriva bi naj bila povratna cev za gorivo, čeprav pooblaščenec pravi da so tudi šobe za zamenjat, glede na servisni priročnik. Tako da 1300€ ....
No danes pa dobil še drugo napako za adblue. Še rezervoar Jurja...
Očitno slab nakup....

In si vse potem zamenjal al so sle cifre se v visave?

Dani c4

Citat od: Matteo.;270057Ja če imaš taprav avtomatik se malo sliši tk tk..
Ker pač ti preko elektronike pošlješ signal menjalniku, menjalnik pa mora fizično zamenjat prestavo zato taki zvoki.. Popolnoma normalno.. 😀

Najlepše hvala za odgovor.lp

Godfather86

Citat od: pikolino;270065In si vse potem zamenjal al so sle cifre se v visave?

Šobe sem menjal. 900€. Sedaj je zaenkrat ok. Urea napaka je tudi sedaj izginila. Baje da je možno da je zaradi šobe ki je scala potem bila še na ureji napaka. Ker urea tank je bil že menjan. ( Nova kataloška)
Edino kar me sedaj še skrbi je zelo robat zvok zjutraj. Se prav sliši da nekaj najbrž ni ok. Še bojim da je kakšna odmična problem, ventil,? Ampak zaenkrat sem pustil.
Ne vem komu ga naj peljem da bi si za to napako vzel več časa, mogoče snel pokrov ventilov...

Godfather86

Se še komu dogaja da ko je hladno avtomatski menjalnik ne da v prestavo ampak samo nabija obrate. Tako kod da bi skozi drsela sklopka. Prvi kilometer, potem je ok.ima kdo izkušnje? Predvsem a je to normalno ali bo o spet treba €€€?
Olje je bilo zamenjano pol leta nazaj.

Evo če se komu da brati. Tukaj je opisan enak problem
https://www.dieselcar.com/features/doctor/doctor-diesel-picassos-blue-hdi-period/

dvorjan

Verjetno je to normalno, ker z obrati poskrbi, da se tudi olje v menjalniku prej ogreje na delovno temperaturo.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

zlikovski

Jaz neopazim nobene razlike zdaj ko je bolj mrzlo in poleti, da bi menjalnik kaj drugače delal.

Čojko

Meni pozimi tudi iz prestave meče, dokler se malo ne ogreje. Ko greš po klancu navzdol ali ko spustiš gas ti vrže kar v ler. Ko pa pospešuješ, pospešuješ z vandlerjem.
Sem že spraševal pa ni noben vedel.