Nakup C4 Picasso 2.0 hdi aut.

Začel/a Godfather86, Januar 24, 2020, 06:36:16 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Godfather86

Zdravo, zagledal sem se v c4p. Gledam pa izključno 2.0hdi. letnik 2015-2017.

Mi zna kdo povedat na kaj biti pozoren ob nakupu poleg standarda? Glavne napake avta? 2.0 hdi ima FAP ali samo adblue?
Kako si sledijo opreme po vrsti?

In pa glavno vprašanje kakšen je ta automatski menjalnik? Problemi, kako se servisira, je robotiziran ali "pravi" avtomatik?

Hvala

DejanO

Kolega ga ima, ima vse kar si naštel adblue, fap, zaenkrat mu dela ok. Je 2017, metalik moder 2.0HDi, srednja oprema in pravi avtomatik EAT6.
Poraba smešna, pod 6 litrov.

PS Nekaj heca te avte rezervoar za adklue tekočino.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Godfather86

Lahko kaj več o tem rezervoarju. Kaj točno je problem? Kako se reši?

andraž

Èrpalka se pokvari. Menjat je treba cel rezervoar, kar pa ni poceni. Mislim, da je cena okoli 800 eur. To je napaka praktično pri vseh. Èe boš kupoval, obvezni vzemi dodatni garancijo...
Preberi si o tej temi tukaj na forumu. Je kar nekaj napisanega.

Godfather86

Pa potem nova dela kaj dlje ali je potrošni material potem to?

Godfather86

Godfather86

Ali ima 120 konjski  1.6 hdi tudi "pravi" avtomatski menjalnik? Bi bil načeloma dovolj, rad bi se rešil samo robotiziranega.  Sta avtomatika v 1.6 hdi 120 in 2.0 150 enaka?

bojanre

120 konjski 1.6 hdi ima klasičen 6 stopenjski avtomatski menjalnik.

Lp

mihado

Citat od: Godfather86;262957Ali ima 120 konjski  1.6 hdi tudi "pravi" avtomatski menjalnik? Bi bil načeloma dovolj, rad bi se rešil samo robotiziranega.  Sta avtomatika v 1.6 hdi 120 in 2.0 150 enaka?

Pravi avtomatski menjalnik ima ja. Jaz imam 1.6 bluehdi motor in je za normalen stil voznje cisto dovolj moči.

sl1

Jaz imam tudi 1.6 blue hdi 120 s klasičnim avtomatikom EAT6 in ja, za normalno vožnjo je dovolj. V kak hrib na avtocesti ravno ne more blazno potegniti iz 140 na 200, se pa čisto normalno pelje. Rešuje ga to, da ima 300Nm navora.

Godfather86

Kako se pa servisira tak menjalnik. Menjava olja na koliko km? Koliko strošek na pooblaščenem servisu?

sl1

Uradno se nikoli ne menja, če pa želiš ti ga pa pol (3l) zamenjajo za cca 190€.
Namreč ko spodaj odšraufaš pol olja ven steče, pol pa notri ostane.
Jaz sem to naredil na 115.000, ko sem ga kupil, potem bom pa zopet na 200.
Ni ravno optimalno, je pa bolje kot nič.

zlikovski

Èe bi videli kakšno je olje pri 140K jaoooo, sem menjaval, in še nato enkrat menjal, da se je kolkotolko prečistilo, in še dvakrat bom menjal ko bo bolj toplo, in potem vsako leto ob servisu.
Te cvetke o lifetime olju je totalna nategancija.

dvorjan

Jaz sem tudi menjal pri 1.6 HDI EAT6 - 2x po 3l "flush". Menja lepse.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!