Nakup C4 Picasso 2.0 hdi aut.

Začel/a Godfather86, Januar 24, 2020, 06:36:16 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlikovski

Ah zdaj vidim, da je govora o drugačnem menjalniku.

mihado

Citat od: Godfather86;270913Se še komu dogaja da ko je hladno avtomatski menjalnik ne da v prestavo ampak samo nabija obrate. Tako kod da bi skozi drsela sklopka. Prvi kilometer, potem je ok.ima kdo izkušnje? Predvsem a je to normalno ali bo o spet treba €€€?
Olje je bilo zamenjano pol leta nazaj.

Evo če se komu da brati. Tukaj je opisan enak problem
https://www.dieselcar.com/features/doctor/doctor-diesel-picassos-blue-hdi-period/

Meni se dogaja enako. Sm že mislil, da sem edini. Ko pade temperatura zunaj na okoli 5C se začne to dogajati. Ampak samo kak kilometer ja.

Čojko

A kdo ve zakaj se to dogaja in ali se je treba česa bat?
Kje je vlado333?

Godfather86

Sem klical na servis. Baje je normalno z namenom da se olje čim hitreje segreje. Sem pa vseeno skeptičen...

Čojko

mihado

Moj serviser je tudi rekel, da je to normalno.

Godfather86

Citat od: Èojko;270936Kako pa je bilo pred menjavo olja?

Ne vem ker še nimam avta dveh zim. Takoj ob nakupu sem menjal olje.

dvorjan

Meni tudi pri vozilu (in menjalniku) druge znamke dela tako. Zdaj, ko je zjutraj ze slana, taprvi kilometer skoraj noce pod 2000 rpm vozit, tudi menja blizje 2500 rpm ... Cim pa se kazalec za temperaturo malo zgane, tudi avtomatik dela "kot obicajno".
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Godfather86

Evo nov simptom. Oljni madež na tleh. Mislim pa da je od menjalnika, ker ni črno. Je pa na otip redko in mastno. Težko je locirati ker je pod mašino zaščita. Bo treba na dvigalo.

Že drugič v 3 mesecih pa je šla zunanja desna manšeta na polosi. In ko sem gledal manšeto sem videl da spušča tudi na gredi iz pretvornika navora.

Mislim da sem se s tem avtom ustrelil v obe koleni.

Aja pa še sprednji desni disk blokira.

zlikovski

Tak je pri rabljenih avtih, nikoli neveš, vedno moraš jemat malo z rezervo.
Tudi jaz sem bil na začetku malo negotov, ko kupiš rabljeno vozilo, ampak je dozdaj vse vredu.
Èe je avto drugače vredu in zanesljiv, pač potihtaš in veš da bo še šlo.

Godfather86

Evo 700€ kasneje bo avto spet laufal. Spušča ohisje termostata. 300€, rešena manšeta 100€, pa še obnova čeljusti in nove sprednje bremze 300€.
Èakam kaj bo zdaj pozimi z urejo...

gule

Godfather86

Ja kak € sem pretiraval. Pa diske sem iz DE naročil, ker v SLO ni nekega posluha za popuste, tako da bo kakih 150€ manj vse skupaj.

Vojkec Grand

Godfather o moj bog..... upam da se ti tole vse že počasi umiri;( ufff... pa upam, da se že končno začneš vozit brez skrbi. Jaz sem kupil dobro leto nazaj rabljenega 2.0 hdi 2014 ročni menjalnik 7 sedežev, pa rajši z malo več km 170000km iz Slovenije, lastnik pred mano jih je priblizno 30000 letno delal avtocesta , imel je pa tudi potrjeno knjižico vse uradno, ker sem se bal, da bom kaj takega kot si ti iz tujine dobil... zaenkrat sem zelo zadovoljen.

Vojkec Grand

Glede servisov ali pa problemov z tvojim avtom, ti pa svetujem, da se enkrat zmeniš z Jerovškom v Grosuplju, fantje znajo in vejo kaj delajo, pa ti bodo sigurno lahko pomagali.