Nakup C4 Picasso 2.0 hdi aut.

Začel/a Godfather86, Januar 24, 2020, 06:36:16 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

RobertM

Citat od: Godfather86;265459Priporočate kakšnega mehanika ki se spozna za menjavo olja v eat6 menjalniku. Naj bi bilo doživljenjsko ampak... Bi raje menjal. Delajo to na pooblaščenih tudi, čeprav je kao lifetime? Menjalnik drugače dela ok.

http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=16345

Tukaj sem opisal, kako sem ga jaz menjal "kozolčkarsko" :)
Še lepše deluje, če ga potem pobrišeš števec menjalnika z Lexio ;)

Godfather86

Ok hvala. Povejte mi še če obstaja kaj podobnega za Citroen kot je etka za vag grupo?

RobertM

Ne, da bi vedel :(
Večino izveš na forumih. Precej se najde tudi na straneh ".ru", kjer pa je ponavadi precej virusov :(

Godfather86

V nedeljo pa šok. Avto na AC začne piskat in želi da ga takoj ustavim da preprečim škodo na motorju. Pojavi se oranžna lučka za napako na motorju in rdeč napis servis. Ko sem ga ugasnil in prižgal je ob zagonu 3x pisknil in lučka za motor je ostala.  Avto se je peljal nato normalno.

Drugi dan ko je avto čez noč stal ni sledu o napaki?

Na kaj se naj pripravim? Menjava rezervoarja ali kaj drugega? Verjetno je nekaj na tem eko sranju?

pohorc

napaka je ostala zalogirana... priklop pri serviserju bo vse povedal... vse ostalo je ugibanje kaj je bilo ;)

Godfather86

Padec tlaka goriva. Zdaj pa vedi kaj bo crknilo. Trenutno dela vse ok.

Godfather86

Kriva bi naj bila povratna cev za gorivo, čeprav pooblaščenec pravi da so tudi šobe za zamenjat, glede na servisni priročnik. Tako da 1300€ ....
No danes pa dobil še drugo napako za adblue. Še rezervoar Jurja...
Očitno slab nakup....

Vojkec Grand

Koliko km pa ima? Koliko casa imas avto?

Godfather86

Cca 110.000. avto imam pol leta, zaradi korone vozen 3 mesece. Narejenih 4.000 km.

gule

antasi

Kam? Na japonca starega 20 let?
Resno mislim, da je to dober avto za ta denar.
Crkujejo pa itak vsi.
Èe nočeš problemov, pač ne profitiraš z ugodno ceno rabljenega in kupiš novega.
Ti avtodilerji pa itak živijo od skrivanja kilometrov in ostalih napak,.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

gule

Cifre tipa 1300 eur jaz v avto nisem dal v času 5 let in 80.000 km. Niti za redno vzdrževanje. Groza...

antasi

Ja sej zato pa sprašujem kak avto je danes za kupit?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

zupi13

Citat od: antasi;267617Ja sej zato pa sprašujem kak avto je danes za kupit?

Bencinarja.... Pa še to ne vsakega.... Sam kaj, ko ni tolk varčen kot dizel �� ....

gule