Nakup C4 Picasso 2.0 hdi aut.

Začel/a Godfather86, Januar 24, 2020, 06:36:16 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Godfather86

Hja. Tako pač je če zaupaš drugim pri nakupu. Avto sem kupil preko //www.narociavto.com. Oglas sem jim sicer sam posredoval oni pa bi naj avto preverili. In so ga. Kao tipi topi. Par prask, sem dobil slike na mail, do tukaj vse ok. Ko sem rekel da bi avto pripeljali in bi se potem odločil ali ga vzamem ali ne pa so se sicer načeloma strinjali, ampak da bo avto dražji in pa precejšna sprememba tona v komunikaciji. Pa si mislim ok če ga je pripravljen pripeljati brez zagotovljenega nakupa potem že mora biti ok. Avto vzamem, uredili so mi vse papirje in prevoz. Glede tega nimam pripomb, razen da je dal Jurja v žep.  Ko pa končno pride čas prevzema in ko prvič vidim avto mi pa ni bil več tako všeč. Poln mikro prask od pralnice, slabo očiščen, brez popolne servisne knjige, kao da so pozabili poštemplati. Zanič diski, zanič akumulator. In ko ga prižgem dokaj robat zvok. Ostalo naprej pa tako že piše...
V glavnem prevoz znajo organizirati, kar se tiče preverjanja vozila vam ga naj preveri kdo drug...

GSclub

izrabljeni diski lahko kažejo na veliko prevoženih kilometrov. Na GPju sem prednje zamenjal šele pri 250000km, zadnje pa pri 320000km...

Godfather86

So bili zarustani ne toliko izrabljeni. Pa še na enem je cilinder štekal...

Vojkec Grand

Smola ja potemtakem��... Lepo pa od tebe, da delis to še z drugimi, da si kupil macka v zaklju, da bomo še bolj previdni... hvala. Lp

Godfather86

Danes sem ugotovil da mi toči vitrex. Ko sem ga doliv sem opazil lužo pod desnim kolotekom. Je to kakšna znana napaka? Verjetno posoda spušča?

Snakes

Tudi pri meni se bliza cas za menjavo avta.
Zaenkrat se se odlocam a skesirat 20k za novega Berlingota ali cca 10k za kaksnega rabljenega Piccasoja.
Malo me skrbi ko prebiram o vseh tezavah glede adbluea. Kolikor razumem je samo vprasanje casa kdaj se pojavi problem in je potrebna menjava/izklop. V primeru da je avto v garanciji gre za garancijsko popravilo, moram pa biti pozoren da tudi ce je knjigica postempljana, da so servisi vneseni v sistem a ne?

tomaz555

Meni so krili. Manj kot 5 let, manj kot 150000 km, redni servisi. Ne vem, če je vse pogoj, verjetno, da je.

garac

Ce te zanima je na voljo odličen Berlingo HDI 130KM, malo kilometrov, star leto in pol
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Snakes

Kje/cigav? A je XL verzija?
Sicer pa verjetno bo glede na to kaksne so cene, za kaksna 2k nizja od novega, za toliko pa raje novega vzamem + se ne rabim ukvarjat s prodajo trenutnega.

V bistvu se trenutno ukvarjam s tem a je vredno dat 20k za nov avto, ali raje kaj rabljenega. Do sedaj sem imel v zadnjih 10 letih dve Xsari za kateri sem dal par tisocakov in bil super zadovoljen. Je kr konkreten preskok v ceni.

garac

Ni XL je pa ohranjen, sem ga vozil parkrat

Za ceno se bos najbrz lahko se kaj zmenil. Oprema letnika 2021 je sigurno siromašnejša

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=16046900&display=Citroen%20Berlingo%201.5%20BlueHDi%20130%20S%20S%20Shine%20M
[SIGPIC][/SIGPIC]  

tomaz555

Tale Berlingo se res lepo pelje. Sem bil pozitivno presenečen. Je boljši od mojega C4 GP.

Snakes

Citat od: tomaz555;273717Tale Berlingo se res lepo pelje. Sem bil pozitivno presenečen. Je boljši od mojega C4 GP.

A res? Zanimivo. Bom sprobal oboje.
Vizualno mi je tako znotraj kot zunaj C4 GP dosti lepsi. Tudi znotraj je Berlingo bolj tko, pac dostavnisko plasticen.

garac

Je pa dostavniško uporaben. In drsna vrata so zakon
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Snakes

No, tudi izbira motorja vidim da ne bo najlazja.

Performancno sta tako dizel kot bencinar ok, spoh napram temu kar imam zdaj v avtu.
Poraba dizla izgleda na papirju lepo, problemi z ureo, filtri in z vsemi ostalimi jajci ki jih dizel prinese poleg pa niti najmanj.

Za bencinski mlincek pa vidim dosti negativnih mnenj, ker je pa pac downsizan 3-valjnik. Vprasanje samo koliko so negativne kritike upravicene. Se mi zdi da je vecina brez podlage in ga kritizira samo zato ker je majhna masini in zato je avtomatsko slaba in nevzdrzljiva.

Cenovno stane bencinski motor + avtomatik malenkost vec kot dizel + rocni menjalnik, tako da cenovno bencinar zmaga.
Btw, pri dizlu trenutno ni mogoce dobiti avtomatika zaradi emisij.

Romzi

Meni se Berlingo sicer čisto dopade, mu pa zamerim da ga ni z 2.0 dizlom.