Emision fault

Začel/a KLEMEN KOS, December 03, 2019, 05:04:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mihado

Citat od: touster;263717Tudi jaz sem fasal okvaro črpalke. In ker zadnjega servisa nisem naredil na pooblaščenem bi moral sam to plačati - 750€. Pumpa pa baje dela na pol... ne najbolje. Ni pa še čisto crknila.
Zdaj ne vem kaj naj... izklop adblue (180€), menjava (750€) oz menjava avta. Èe bi menjal avto bi moral tudi to ku*** posodo. Takega nočem prodati.

Drugače avto ok... nimam nekih pripomb. Dela... sam to eko sranje je pa res lupljenje. In ja crkuje tudi drugim, samo za VW sem takoj našel, da ti popravljalo črpalke oz dobiš drugo za 200-300€. Toliko bi npr. še dal.

Je kdo našel ali se to da kaj popraviti? Èe bi to izklopil spet ne veš kdaj bodo na tehničnih to gledali. In bi potem moral takrat rihtat. Sem pa kar slabe volje zaradi tega...Imam že skos citroene, sam imam dober občutek, da bo to zadnji za nekaj časa.

Si odpravil napako?

touster

Nisem nič rihtal. Takrat so mi resetirali in od takrat se mi ni več pojavila napaka (trk po lesu). Naredil sem pa kakega jurja km od takrat.

touster

Teden pred dopustom se mi je spet pojavilo opozorilo... Sem zamenjal posodo, stalo je malo pod 650€. Ker sem malo dlje čakal, se je vmes avto postaral in pridobil dodatnih 5% popusta.

Kawa66

Citat od: mihado;262119Okoli 1000€ pride. Èe imaš 5 letno jamstvo si zmagal, ti bodo zamenjali brez tvojih stroskov.
Mene so odslovili, vendar sem se odlocil, da bom softwersko odklopil Adblue in bom mel za vedno mir.

Zdravo, zanima me, ali so bili potem z motorjem kaki problemi/težave, ko je bil AdBlue odklopljen? vse OK z avtom?

Scorp84

V kateri servis naj grem, da se izklopi, ta adblue. Imam spet probleme, kar sem ze porocal o tezavi 2 leti nazaj. Takrat so menjali posodo, zdaj pa zaradi korone in ker se vozim vecinoma s kolesom v sluzbo, se dela bolj ali manj samo relacijske voznje. Zdaj pa niti 25k nisem naredil, pa se spet ta urea oglasa naprej izklopi po nekaj km voznje pol pa spet po nekaj km, tudi regeneracijo naredi ker se zacuti in takrat izklopi urea, s tem da mi je enkrat celo vrglo kodo napake p20e8 ko sem ga zapeljal na avtocesto. Naj bi bil prenizek pritisk, kar pomeni da je crpalka spet sla, po hitrem googlanja pa je v enih primerih pomagala menjava pokrova (ventil) oziroma le ciscenje tega. Ce sicscenje ne pomaga, h komu peljem, da mi to izklopijo. Toliko denarja za par let delovanja ne bom dal.

andraž

Èe ti je delal kdo od pooblaščenih, boš sigurno dobil kakšen konkretnejši popust, če je zaddva ugasnila po dveh letih.

Scorp84

Se je delalo na pooblascenem, zdaj ali naj dam 200e kolikor mi ponujajo za izklop, ali dam 600-700 ce sploh dobim popust. Bolj ko berem, bolj se nagibam k cenejsi resitvi, kar berem po tujih forumih, da jih kar veliko pocne in se tezav na tehnicnem nimajo. Zanimivo koliko se je v zadnjem casu razsirila debata (po tujih forumih) ker je neverjetno koliko jih ima probleme s posodo, ne samo PSA...

andraž

Pojdi prvo vprašat na pooblaščenca, koliko bi te stalo. Potem razmišljaš naprej.

MSrougeZX

Izklopi to sranje...bi že moral takoj prvič. Ma kakšna menjava ponovno. Za enak polizdelek. Lepo nategujejo.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Scorp84

Prvic so itak v garanciji menjali, toliko denarja za dve leti delovanja, pa ne bom dal.

MSrougeZX

Citat od: Scorp84;282040Prvic so itak v garanciji menjali, toliko denarja za dve leti delovanja, pa ne bom dal.

Edino pravilno.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

touster

A drugič pa ne priznajo garancije?

Scorp84

po dveh letih, najbrž ne. Skratka igral sem se s pokrovčkom, ki je hkrati tudi ventil, na tujih forumih sem prebral, da je pri enih rešilo težave, če so ga zamenjali. zdaj je že nekaj dni mir in močno upam, da tako ostane.

GF115

Èe avto še ni star 5 let in je redno servisiran na pooblaščenem servisu, ga menjajo brezplačno (preverjeno)...naš je star 6,5 let in smo sedaj menjali rezervar za AD blue že v druge, prvič v garanciji brezplačno, sedaj pa je prišlo s popustom cca. 550eur...so pa sedaj baje zamenjali dobavitelja teh posod in naj bi bile sedaj bolj zanesljive :D

touster

Èe kdo kupi Berlingota, 2016 letnik, naj se javi :)

Saj so že za te menjane posode rekli, da so izboljšane in ne vem kaj.. mislim, naj naredijo tako, da se menja to pumpo, ne pa da moraš celo posodo menjati.