Emision fault

Začel/a KLEMEN KOS, December 03, 2019, 05:04:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

KLEMEN KOS

Pozdravljeni!

Imam berlingota 2016 letnik 1.6 hdi 120km pred nekaj casa nazaj se mi je prizgala prvo lucka za masino potem za njo par sekund se  urea in trikontik z klicajem. Naredil sem prisilno regeneracijo menjal akumulator ker je ze bogi a se vedno ista napaka. Napaka za ureo izgine ko se avto segreje na 90stopinj je ze imel kdo taksnem problem!?

touster

Jaz sem imel podobno prejšen mesec. Napaka je bila v senzorju na izpuhu. Ni delal in potem ni meril kdaj mora špricniti adblue oz uno drugo tekočino. In pazi to... za berlingota stane 500€. Je pa za jumperja enak, ki pa stane 250 oz s popustom 220. Sem vzel tega. Od takrat je ok, je pa res, da se zdaj manj vozim. Mejali so pri Jerovošku.

Očitno je to serijska in kar draga napaka. Aja.. če imaš garancijo bi morala biti menjava brezplačna. Jaz garancije nimam več (več kot 100k prevoženih).

bingo

Èe ti je crknila posoda za AdBlue bo zelooooo drago :(
Vzrok je nezamenjan pokrovček, ki povzroči, da pumpa trpi....zelo znana napaka PSA koncerna in novih eko-bio motorjev (internet je poln podobnih zgodb)
(sicer pri meni lučka ni ugasnila)

Scorp84

Kako naredis prisilno generacijo? Pri meni se je isto vse skupaj prizgalo. Naprej urea in trikotnik vozim 20-30 km upam da naredi regeneracijo, ker ni nic bilo, dolijem ad blue, ceprav je bil na servisi junija dolit, ga ni moglo manjkati in ja po dolitju cez par km izpise engine fault need relpair, plus engine lucko dobim.

mihado

Sigurno ti je šla posoda za Adblue. Meni se je to zgodilo 10 dni nazaj.

Scorp84

Kolk te je prislo? Zasledil sem ceno v funtih, 700 posoda vse skupaj 1100 delo + reprogramiranje. Sicer imam tole 5 letno jamstvo, pokrivajo to preden zacnem brati, ker sem se nekako jezen ker se mi je v italiji zgodilo, no vsaj domov sem prisel in se vedno slisim piskanje v glavi, ker je vsakih 5 sekund izpisovalo napako in sem precej se jezen na francoze da ne morejo bolj omiliti ta opozorila.

Xandrej

Vsaj domov si prišel... pri ostalih bi te avtovleka pripeljala.

Scorp84

Ni veliko manjkalo, vsaka cast citroen asistenci na tel. za pomoc, na koncu smo koncno dosegli da je avto izpisal koliko km lahko naredim, v nasprotnem nebi vec uspel zagnat avta. Sicer pa ko so rekli da mi ponujajo samo do najblizjega servisa, a praznik... tako da sem imel motivacijo da avto spravim v pogon in da cuvam asistenco od zavarovanja.

mihado

Citat od: Scorp84;262116Kolk te je prislo? Zasledil sem ceno v funtih, 700 posoda vse skupaj 1100 delo + reprogramiranje. Sicer imam tole 5 letno jamstvo, pokrivajo to preden zacnem brati, ker sem se nekako jezen ker se mi je v italiji zgodilo, no vsaj domov sem prisel in se vedno slisim piskanje v glavi, ker je vsakih 5 sekund izpisovalo napako in sem precej se jezen na francoze da ne morejo bolj omiliti ta opozorila.

Okoli 1000€ pride. Èe imaš 5 letno jamstvo si zmagal, ti bodo zamenjali brez tvojih stroskov.
Mene so odslovili, vendar sem se odlocil, da bom softwersko odklopil Adblue in bom mel za vedno mir.

touster

Pet let ali 100k km. Drugo je tudi pomembno...

Scorp84

42k ima tako da to ni problem in tudi vedno sesrvisiran na pooblascenem servisu. Sicer a ni zanimivo da smo ze trije samo ta mesec, ki imamo probleme s tem?

andraž

mihado

Mi je povedal mehanik na pooblaščencu, da skoraj vsak dan zamenjajo kakšno posodo. Da skoraj ni Citroena, ki nebi imel ta problem.

bingo

Scorp84: A tvoj bingo tudi rjavi pod sprednjo havbo na sprednjem delu (tam kjer je pleh zavihan) ?

...rjavijo kot bi se po morju vozili... :((

Scorp84

Pri meni ni nič rjavo, pa poleti je vsaj 3 mesece na morju ene 20m od plaže, tko da zaenkrat je to ok. Bolj me moti, k glodalci na morju žrejo izolacijo, doma pa čudno nič, imam pa že drugo. Pri fotru ki ima kio, pa niso nič zgrizli... kable zaenkrat pustijo, večkrat ko pridem z morja pogledam napeljavo.