Emision fault

Začel/a KLEMEN KOS, December 03, 2019, 05:04:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xtimex

Citat od: mihado;262123Mi je povedal mehanik na pooblaščencu, da skoraj vsak dan zamenjajo kakšno posodo. Da skoraj ni Citroena, ki nebi imel ta problem.

Samo potem  bi moral biti zaradi te pogoste napake  že serijski vpoklic vozil za menjavo te posode.
Ah saj res mi živimo v Europi, kjer to ni tako pomembno in bolje da se lastniki zaj---o in plačujejo za to šalabajzerstvo.:Paint-Angry:

mihado

Po moje še niso našli neke rešitve na posodi zato pa ni vpoklica.

Scorp84

Evo avto ze imam iz servisa. Menda je bila samo potrebna posodobitev programske opreme. Sem uprasal zakaj se je lucka prizgala sem dobil samo ta odgovor. Ker se mi je mudilo v sluzbo se nisem imel casa poglabljat, ampak ta odgovor mi ni opravicen, ker je moralo priti do napake. Mi je se rekel da pumpa deluje, pritisk je itn... skratka avto zdaj deluje, bomo pa zdej za vikend in praznike spet v tujini pa cvikal, da mi kje na poti spet ne naredi isto in odvzame gas, ceprav je kasneje normalno vlekel. Vsaj prikolice ne bom vlekel, to me caka spomladi.

Scorp84

V petek avto pripeljal domov, čez vikend ga nisem uporabljal, danes šel v službo, in zdaj nazaj, pa kakšna "sreča" 100m od servisa, se prižge urea in klicaj, avto odvzame gas usaj ugasnil ni. Bomo videli, kaj bojo rekli jutri. Tako da je jutri odpadla pot v tujino in smo mislili prikolico s seboj vzeti, zdaj pa sem samo še prikolico pospravil. Lepe praznike, pa nikoli več francoza, se ga bom čimprej rešil.

mihado

Meni je pa sama od sebe ugasnala lučka. Že 3 dni ne gori. Komaj čakam ponedeljek da mi softwersko izklopijo tto sranje od Adbluja.

Scorp84

Èe boš imel izklopljeno, ne boš mogel tehnični narediti zaradi izpustov. Edino če ga homologiraš v euro4 al 5 ne vem kake izpuste ima če izklopiš in plačaš dajatev glede na izpuste. Pri nas mislim da ni možno, medtem ko v avstriji in nemčiji lahko to narediš.

mihado

Na tehničnem ni šans da to ugotovijo.

mihado

Drugače pa ne crkuje to samo Francozim. Crkuje tudi veliko dražjim Nemškim avtim. Je pa tam lahko strošek X2 napram Francozim.

Xandrej

Res vsaka čast za stavek nikoli več francoza... Kupi uiber nemški stroj to imaš 10 let niti gume nerabiš napumpat kaj šele olje menjat...

sebi

Citat od: mihado;262220Na tehničnem ni šans da to ugotovijo.
Si siguren da ne ugotovijo? Znajo pa to ugotovit pllicaji in cariniki, je pa samo vprašanje časa kdaj se bodo spravili na majhne avte. Pri izrednih kontrolah tovornega prometa kontrolirajo kdo ima izklopljen adblue in ga seveda kaznujejo.

Scorp84

Citat od: Xandrej;262222Res vsaka čast za stavek nikoli več francoza... Kupi uiber nemški stroj to imaš 10 let niti gume nerabiš napumpat kaj šele olje menjat...

Si pa obcutljiv, oce ki naredi v 5 letih 400-500 tisoc km nobenih vecjih tezav, vsi so bili nemci, vcer pa mi rece, ker ga je mikal novi berlingo, da je vesel da ga ni kupil. Sicer pa sem ze 2x imel na servisu, enkrat je bil skor tri tedne kjer so dele cakal, pa se pomlad je bila, avto pa razstavljen stoji... zal resnica boli.

Zeko124

Citat od: mihado;262220Na tehničnem ni šans da to ugotovijo.

Jaz imam Euro 3 motor z blendo na EGRu pa je pogruntal na tehničnem, ko je meril pline. :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Xandrej

Tvoj očka si menda ni za 20 jurjev kolko si ti dal za NOV berlingo kupil golfa 1.2 tsi pa štepal kilometre 100k na leto ha? Nekaj vam matematika ne špila... Nisi mel za E klaso ali pa passata pa si pač citroena kupil kaj bi rad zdaj? Berlingo je DOSTAVNIK!

Scorp84

V bistvu je imel 3x opla.... astro je kupil celo za 13k, ceneje kot berlingo, predelal na plin pa zdrzala 400k in se se vozi pri drugem. Pred tem sem imel 10 let 307, sicer me na cesti ni pustil, so pa bile drobnarije do vecjih drobnarij za popravljat. Pol clovek misli da danes so se kaj naucili, pa ocitno nic :).

V bistvu imam denar za novega passata ampak mi je skoda dati toliko denarja kar izgublja vrednost in ne prezivim spet toliko na cesti da je nuja, pa denar namenim za drugo. Pac iscem samo zanesljivost in ocitno bo treba se drugam obrniti.

Scorp84

Pa tudi ce je dostavnik, je spodaj kot c4 vsaj tako pise po netu, ko sem kupoval. Tako da nima veze kaj je, ker danes manjsi dostavniki ne izstopajo od osebnega vozila, kot je primer pri kombiju.