Emision fault

Začel/a KLEMEN KOS, December 03, 2019, 05:04:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

jumper1

Citat od: Zeko124;262230Jaz imam Euro 3 motor z blendo na EGRu pa je pogruntal na tehničnem, ko je meril pline. :BigThumbs:

Èe bi imel odprt egr pol bi šele aparat ponorel,tak da če je egr blendiran je dosti manj dimnosti,ti imaš problem v šobah in ostalem na motorju.

Zeko124

Citat od: jumper1;262234Èe bi imel odprt egr pol bi šele aparat ponorel,tak da če je egr blendiran je dosti manj dimnosti,ti imaš problem v šobah in ostalem na motorju.

Po čem je to vedel ne vem, dejstvo je, da je motor zmahan, ampak rekel mi je specifično za EGR. Je pa bil star maček.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

jumper1

Citat od: Zeko124;262235Po čem je to vedel ne vem, dejstvo je, da je motor zmahan, ampak rekel mi je specifično za EGR. Je pa bil star maček.

Verjetno je opazil blendo!

Zeko124

Citat od: jumper1;262237Verjetno je opazil blendo!

Tja ni gledal.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

mihado

Citat od: Scorp84;262214V petek avto pripeljal domov, čez vikend ga nisem uporabljal, danes šel v službo, in zdaj nazaj, pa kakšna "sreča" 100m od servisa, se prižge urea in klicaj, avto odvzame gas usaj ugasnil ni. Bomo videli, kaj bojo rekli jutri. Tako da je jutri odpadla pot v tujino in smo mislili prikolico s seboj vzeti, zdaj pa sem samo še prikolico pospravil. Lepe praznike, pa nikoli več francoza, se ga bom čimprej rešil.

Si že kaj uredil?

CEPETKO

Kam to voziš avto prvo moraš nekaj vedeti da je psa servisna mreža zanič z izjemo enih štirih servisov kjer imajo izkušnje. Pa sedaj ne kupi nemca z euro6 ker ta tudi ima sečno tekočino in bo spet cirkus. Golfa enko pa mir ta nima nič.
Citroen - kreative tehnoloži.

Scorp84

Citat od: mihado;262285Si že kaj uredil?

Narocili novo posodo zbrisali napako, ta se pa se spet pokazala. Zdaj jo sam brisem, ko se vsakih 20-50km prikaze, v nasprotnem primeru mi lahko prepreci zagon. Rekli so da lahko vozim, dokler ne dobijo posodo.

Scorp84

Citat od: CEPETKO;262287Kam to voziš avto prvo moraš nekaj vedeti da je psa servisna mreža zanič z izjemo enih štirih servisov kjer imajo izkušnje. Pa sedaj ne kupi nemca z euro6 ker ta tudi ima sečno tekočino in bo spet cirkus. Golfa enko pa mir ta nima nič.

Naslednji avto ne bo dizel, se nagibam k kia, oce je zdej tega novega vzel in je presenetljivo dober avto. Zdej v pol leta naredil 45k, 90% mestne voznje, pa zaenkrat vse ok.

mihado

Citat od: Scorp84;262290Narocili novo posodo zbrisali napako, ta se pa se spet pokazala. Zdaj jo sam brisem, ko se vsakih 20-50km prikaze, v nasprotnem primeru mi lahko prepreci zagon. Rekli so da lahko vozim, dokler ne dobijo posodo.

Kako jo pa brišeš sam? Meni se je sama ugasnala. Pa se ne prižge več. Sam vem da se slej ko prej bo.

garac

45.000km v pol leta po mestu?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

250 km na dan. Eni se pač radi vozijo.

Scorp84

Taxi vozi...

Mihado, imam delphi tester pa na sreco zazna, tako da zdaj prenosnik vlecem s seboj. Imam tudi BT elm327 ta pa ne prebere napako z nobenim programom, niti ne dobi nobenih podatkov o delovanju motorja , ne vem zakaj, ceprav pise da je povezan z ecu. Na ta novi kiji dela.

Scorp84

Danes sem kr naredil konkretno kilometrino, skoraj nic mestne voznje. Na obali kjer je bilo toplo, je po par ur stajanja na parkiriscu, pognalo adblue in so se lucke same od sebe ugasnile, kasneje pa tudi lucka za motor.
Tudi prvic, ko se mi je na obali prizgala lucka, je temp. padla blizu ledisca. Pri meni doma je zadnje case konkretno pod minus in imam probleme, ko sem sel v lj iz -5 na 2-3 stopinje je lucka ugasnila. Ali imajo te posode zdej probleme samo v zimskem casu, ker tudi berem poplavo komentarjev drugih modelov, pa zdaj sumim da loh zmrzuje zaradi ostankov vode?

touster

Tudi jaz sem fasal okvaro črpalke. In ker zadnjega servisa nisem naredil na pooblaščenem bi moral sam to plačati - 750€. Pumpa pa baje dela na pol... ne najbolje. Ni pa še čisto crknila.
Zdaj ne vem kaj naj... izklop adblue (180€), menjava (750€) oz menjava avta. Èe bi menjal avto bi moral tudi to ku*** posodo. Takega nočem prodati.

Drugače avto ok... nimam nekih pripomb. Dela... sam to eko sranje je pa res lupljenje. In ja crkuje tudi drugim, samo za VW sem takoj našel, da ti popravljalo črpalke oz dobiš drugo za 200-300€. Toliko bi npr. še dal.

Je kdo našel ali se to da kaj popraviti? Èe bi to izklopil spet ne veš kdaj bodo na tehničnih to gledali. In bi potem moral takrat rihtat. Sem pa kar slabe volje zaradi tega...Imam že skos citroene, sam imam dober občutek, da bo to zadnji za nekaj časa.

mihado