Emision fault

Začel/a KLEMEN KOS, December 03, 2019, 05:04:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mihado

Jaz sem zadevo takoj izklopil, ko se mi je pojavila napaka. In imam mir za vedno. Mi je pa to svetoval dober mehanik.

romci

Pozdravljeni,..

Nekje sem ujel, da je potrebno pri vsakem dotakanju AdBlue tekočine doliti vsaj 3 litre destilirane vode. S tem razredčiš AdBlue in preprečiš močno koncentracijo tekočine, ki povzroča  nabiranje usedline, kar pripelje do hitre odpovedo posede za AdBlue.

Ali kdo to prakticira, izkušnje  ?? , ali je ta lovska ??

Berliner

Na začetku je bilo predvideno dotakanje AdBlue samo na servisu, kasneje pa čimbolj brez kakšnegakoli človeškega faktorja zraven (recimo redčenje, pa čimbolj pazlijo točenje brez kakih smetk).
Najbrž se z redčenjem v določenem delu prepreči kristaliziranje ureje, ampak kar sem se doslej naučil glede tega sem tudi sam malce zmeden. Za največjo šanso delovanja brez napak bi izpostavil:

- dovolj pogosta uporaba vozila, še najraje relacije (čeprav je na forumu informacija od uporabnika, ki mu ga svira dolgim relacijam navkljub)
- vedno imeti čimbolj poln rezervoar ureje (po drugi strani pa nekdo predlaga, da je dobro imeti vedno okoli 10l notri, to je cca malce nad polovico)
- čep mora biti ventiliran (prvi letniki so bili brez luknjice in je odpovedovalo) - zamerim pa, da ni pod ključem, pa makar če bi bil čep v prtljažniku.
- glede redčenja pa zna - po logiki - prej zmrzovati. Nerazredčena ima zmrzišče okoli -11°C.

Tudi sam bom sistem izklopil ob prvi napaki. Do takrat potrkam na les - brez problemov. Tankam na bencinski, kjer imajo "ozko" pištolco za AdBlue.

bingo

Berliner: glede prvega predloga, tj.dovolj pogosta uporaba (relacije), ti iz prve roke povem, da zagotovo ne drži. Vsak dan vozil 140km - samo relacija. Posoda crknila pri 103.000km. Zamenjava pod garancijo. Pred tem so mi tudi zamenjali čep za AdBlue pri cca. 60kkm, ker je šlo za tovarniško napako.
Pri Jerovšku so rekli, da so bile samo prve serije teh posod slabe, kasneje naj bi jih posodobili.....kasneje se je izkazalo, da tudi "posodobljene" crkujejo.

Moja misel: To so tako šalabajzarsko narejene stvari, da bi morali skupinsko tožiti Citroena in ekofašiste v EU, ker si izmišljajo neživljenska pravila, ki samo praznijo denarnico delavnemu prebivalstvu. Podobno kot Dieselgate!!

garac

saj si ni Citroen izmislil euro 6 norm
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

antasi

Prihaja euro7.
Bomo morali kupit stare Citroene..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

gregor

Antasi sej si ga mel, lepega rdečega, brez vseh bedarij egr dpf adblu.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

antasi

pa saj veš, da je garaža še vedno polna., zato je šel..
  glede ekologije se pa bojim, da bodo tile bruseljčani s svojo pametjo itak prepovedali vožnjo starejših vozil in bomo lahko imeli doma avto-muzeje..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

gregor

Citat od: garac;283579saj si ni Citroen izmislil euro 6 norm

To sicer drži.
Je pa "po kitajsko" implementiral izvedbo euro6.
Zgleda precej "ceneno", očitno so bili pogoji slabo simulirani ali namerno spregledani, življenjska doba komponent slabo ali namerno slabo predvidena.

Kupci pri dieselgate so dobili odškodnine, pa direktno finančno sploh niso bili oškodovani (ravno nasprotno, manj adbluja je porabil).  Nisem slišal, da bi morali DMV doplačat, ker emisijski razred dejansko ni bil takšen, kot je bilo na papirju.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Čojko

Mah, posiljujejo nas s to elektriko, pa je še za normalno rabo ni dovolj. Nemci so zopet TE zagnali, ker so eko in so JE ugasnili.:Hammer3:

Upam, da nas bodo rešili Japonci. Mazda ima že nekaj izboljšano, da lahko gre do leta 35 z dizlom.

tomaz555

Zadeva crkne, se zgodi. Moja zamera Citroenu je ta, da dobro zasluži na slabo narejenih delih. Realna cena črpalke z rezervarjem verjetno ni 500 evrov, ampak precej manj. Realna cena dela in predpisana menjava, bi rešila težavo.

Romzi

Citat od: Èojko;283584Mah, posiljujejo nas s to elektriko, pa je še za normalno rabo ni dovolj. Nemci so zopet TE zagnali, ker so eko in so JE ugasnili.:Hammer3:

Upam, da nas bodo rešili Japonci. Mazda ima že nekaj izboljšano, da lahko gre do leta 35 z dizlom.
Pri AdBlue sistemu gre za (sem prepričan) namerno šlamparijo.
Skoraj vsak avto danes ima zapleten ali vsaj tehnično zahteven sistem vbrizga, ki skozi mikro šobe pod izjemno visokim tlakom v sodelovanju s kupom tipal vbrizgava gorivo. Načelom zadeva deluje zelo dolgo brez nekih posegov.
Vzporedno s tem pa sistem za vbrizgavanje scaline v izpuh :Hammer3:
Ki dela, razen kadar ne.

dvorjan

UREA sistemi crkujejo prav pri vseh proizvajalcih vozil, ker so bili razviti prehitro in se testirajo zdaj na plečih (in denarnicah) uporabnikov.

Saj ne rečem, čez 5 let bodo verjetno bolj dodelani in trpežni, zdaj so pa molzna krava uporabnikov. Si pa njihovo zamenjavo verjetno kupec Mercedes Benza lažje privošči kot kupec Citroena ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Čojko

Mazda je že večkrat dokazala, da se požvižga na trende, ki jim sledi velika večina avtomobilskih proizvajalcev. Dolgo let so se upirali prihodu polnega električnega avtomobila, niso popustili pritiskom po zmanjševanju prostornin motorjev in se s svojimi inženirskimi rešitvami lotili nadgradnje bencinskega motorja. Nič kaj drugače ni pri CX-60. Kupec se lahko odloča med dvema šestvaljnima motorjema in nekoliko bolj "evropejskim" priključnim hibridom. Še več, Mazdini inženirji trdijo, da so prostorninsko veliki motorji s šestimi valji lahko bolj čisti, učinkoviti in varčni kot štirivaljni tekmeci. V današnjem svetu je to nekaj neverjetnega. Nekateri celo prekinjajo razvoj motorjev na notranje zgorevanje, Mazda pa v svoj največji SUV vgradi šestvaljni motor, ki je že danes pripravljen na emisijski standard Euro 7 in je tako čist, da bi emisijski standard Euro 6D dosegel tudi brez uporabe sečnine AdBlue.