katerega izbrati

Začel/a zlikovski, Oktober 26, 2019, 12:00:54 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlikovski

Tak da ti novi bluehdi še imejo zraven AdBlue.
Ta omenjen z oglasa pa ima samo Eolys.

gule

Eh, a ne spremljate pri pouku? Novi diesli rabijo aditiv in urejo. He he

sl1

Ja pa ta adblue ni nek problem - zaviješ na pumpo in tam ko ga tovornjakarji nalivajo, ga naliješ še ti. Stane cca 70centov/l, rabiš pa kakih 15l.

xtimex

Pa zmanjka ga tudi prej kot  šele po 20.000 km, že 2x na novem Berlingotu se je pojavil alarm po 11.000 km.

Xandrej

Vlado333

Ni problem dokler se samo addblue naliva, problem je ko crkne rezervoar (860€), sonda nox (540€) in šoba vbrizga (120€) zadnja stvar je dejansko poceni.
Zadnjič sem imel zelo zanimiv problem na Peugeot 308 1.6 hdi, star slaba 3 leta in 65000km in sem prepričan, da je eden od vzrokov za to okvaro mešanica addblue tekočine in saj.
Napako so že iskali na pooblaščenem servisu pa je niso našli, sem pa prepričan, da se bodo take stvari še ponavljale. Skratka mehaniki so (smo) ga n.a.j.e.b.a.l.i.
Skratka, jaz osebno sem proti urea sistemu, predvsem zato, ker sem mnenja da je sistem še daleč od dodelanega. Seveda, če pa kupiš nov avto in ga po treh letih zamenjaš si se pa načeloma izognil verjetnim problemom, ampak za take podvige moraš imeti pa hudičevo dobre dohodke.

zlikovski

Se pravi da ni pametno kupovati takega avta :)

Vlado333

Vem že za nekaj primerov, ko so sistem preprosto izklopili. Po drugi strani imaš pa avtomobile ki imajo okoli 200000km in vse še dela. Torej kot pri vsaki stvari je tudi tukaj žal precej odvisno od sreče.
Jaz osebno sem vzel 2.2 iz dveh razlogov, nima urea sistema in ne vem še za nobenega, da bi crknilo karkoli drugega kot turbina, pa še to je načeloma omejeno na prve letnike.

jumper1

Jaz imam c4 gp bluehdi 300000 km pa dela urea sistem ok ko pa bo problem pa tega sistema ne bo več

pubi2cv

Jaz imam tudi 2.2 150kw. Grem proti 300.000. Avto dela bp, z motorjem nobenih težav. Kupil cca. 3.5 leta starega s 190.000 km, uvoz iz Italije.

Zdaj bo počasi star 7 let.... še vedno brez omembe vrednih popravil. Pač vzdrževanje....redno olje motor pa filtri in 1x olje avtomatski menjalnik, 1x olje LDS, zadnji diski, oboje ploščice...na 240 tkm ta velik servis, zdaj počasi morem ksenonke menjat, so že malo opešale.

Na kratko.... če bi zdajle kupoval, bi še vedno vzel točno tak avto. Avto se pelje ko šus, navora ohoho, pa malo sem ga še "updateal".... torej remap. Me nič ni koštalo, se kolega profesionalno s tem ukvarja, pa mi je poštimal. V zadnjih 100.000 km povprečna poraba 6,5l/100 km. Večinoma relacija, normalna dinamična vožnja.

Torej... moj glas po 100.000 prevoženih (še vedno) gre 2.2 150kw.:BigThumbs:

Uros01

Citat od: Xandrej;260033Slovenski 2.0 16v bencinar 110k prevoženih... exluzivc, ročni, letnik 2008. Cca 5500€

Avto je v živo kot nov, kaj je treba paziti pri nakupu? Za 4990€ zgleda "predobro", delam okoli 12-13k kilometrov na leto, bolj kot ne relacija (90kmh), naselje, kakšna dva, trije semaforji, po centru mesta zelo redko. Bral sem o porabi ampak pomoje lahko računam 8l/100? Avto ma narejen veliki servis, me mika zelo ampak me je malo strah hidravlike(na forumu je kar dosti tem..) Je pa itak loto kot pri vsakem rabljenem avtu..

Xandrej

Vse kaj je da ti spusti kakšen hid.amortizer kaj se hid.tice. Ce ti je vsec za 5 jurjev sedi vozi... :BigThumbs:

zlikovski

Tako v četrtek grev v Vrhiko pogledat tega 2.2 HDi, če je vse OK ga tudi vzamem.

DejanO

onega belega z hi-fi systemom in 150.000 km?
Top!
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

zlikovski