katerega izbrati

Začel/a zlikovski, Oktober 26, 2019, 12:00:54 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Vlado333

Smo imeli že nekajkrat, da so bile sprednje krogle pri C5 x7 zanič kljub malemu številu prevoženih kilometrov.  Tudi pri manj kilometrov so znale biti zanič tako naj te to ne skrbi.

andraž

Ni sicer direktno za tole temo; dejansko se mi zdi, da je C5III večji "klump" kot C5II.

Xandrej

Eja. To ti pa lahko jaz iz prve roke povem, da je 3 najboljsi c5. Sem imel vse tri sem si dejansko lastil. Ceprav carli ni bil namenjen nam in je bil za tiste čase top še vedno mislim da je mk3 top.

Vlado333

Meni osebno je 3ka najboljsa.
@zlikovski   kaj pa tisti 2.2 katerega prodaja jerovsek?

mirchi

S stalisca pokvarljicosti in vzdrzljivosti je definitivno najboljsa dvojka. Kar se pa voznje tice pa trojka res zmaga. Uporabnost pa 1 in 2. Pri trojki so malo bolj gledali na obliko.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Xandrej

Slovenski 2.0 16v bencinar 110k prevoženih... exluzivc, ročni, letnik 2008. Cca 5500€

andraž

Citat od: mirchi;260032S stalisca pokvarljivosti in vzdrzljivosti je definitivno najboljsa dvojka.

To sem mislil.

andraž

Citat od: Xandrej;260033Slovenski 2.0 16v bencinar 110k prevoženih... exluzivc, ročni, letnik 2008. Cca 5500€

Ne verjamem, da lahko dobiš boljši avto za cca.tak denar.

Vlado333

Meni osebno pa ta motor niti malo ne paše v C5. Do sedaj sem ga vozil 4x in vedno znova sem bil razočaran, meni je to čisto drug avto. Res pa je, da sem se razvadil zaradi navora pri dizlih, ampak vsakič ko peljem atmosferskega bencinarja (pustimo zdaj 3.0 in kake bmw motorje) si rečem, da tega pa jaz že ne bi vozil.

Èe pa primerjam seriji 2 in 3 pri C5 jaz ne vidim neke velike prednosti pri 2ki.
Pri 2ki se polomijo lopute gretja, ležaji zadnjih rok, kaka šoba vbrizga in visokotlačna črpalka ter nekajkrat posledično tudi odmična gred. Kondenzatorje klime in cevi klime sem ravno tako velikokrat menjal na 2ki.

3ka pa mehanizmi stekel, vzmetni cilindri pri modelih s hidravliko, pri prvih modelih z 2.0 hdi motorjih so se poslavljali bsm-ji, kondenzatorji (do 2011 letnika) in cevi klime, vztrajniki in sklopke do letnika 2011, ampak se je podobno dogajalo tudi pri 2ki.

Lahko povem, da sem imel 2x C5 X7, enega od 11500km do 195000km (štejem še km katere je naredil tast odkar sem mu ga dal) ter drugega od 119000km do 183000km, in vse kar je bilo zamenjano (razen filtrov in zavor), je pri prvem, mehanizem voznikovega stekla, vztrajnik s sklopko, en zunanji volanski končnik, ter pri drugem zadnje puše sprednjih vilic. Drugega popolnoma nič, meni se to zdi več kot odlično.

DejanO

poknit na gpl, pa se voziš za 6€/100 km
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

zlikovski

@Vlado333 in Xandrej, obvezno karavan.

Vlado333

Potem bi jaz brez razmišljanja šel pogledati belega 2.2 hdi na Vrhniko.
O montaži plina bom pa raje tiho.

DejanO

Citat od: Vlado333;260043Potem bi jaz brez razmišljanja šel pogledati belega 2.2 hdi na Vrhniko.
O montaži plina bom pa raje tiho.

kaj pa, so težave,?
xantie 1.8 in 2.0i delajo BP.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Uros01

Citat od: Xandrej;260033Slovenski 2.0 16v bencinar 110k prevoženih... exluzivc, ročni, letnik 2008. Cca 5500€

Hajdoše?

Popravek, na telefonu se ni videlo da je v mb

andraž

Tale je bil lep čas na netu, zginil, zdaj se je pa spet pojavil. Pred časom sem klical in se zanimal, prodajalec nadut in z odnosom, kot da mi dela uslugo, da mi pove kaj o avtu...
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=14607965&display=Citroen%20C5%20CrossTourer2.0%20HDi.EXCLUSIVE....