C5 2.0 HDI 165 Exclusive (2013)

Začel/a premza, September 03, 2019, 09:48:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

premza

Memory shrani položaj sedeža in nastavitev klimatske naprave, ne shrani pa nastavitev zunanjih ogledal.

A se to Francozi zajebavajo?

c5 exclusive

Tale funkcija je v novejših letnikih ukinjena. Èe že govorimo o Francozih prek daljinskega upravljalnika lahko zapremo okna odpreti pa ne. ;-)
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

Xandrej

Ja mene pa najbolj moti da se desni spegl ne pomakne dol pri rikvercu...

DejanO

Citat od: premza;258536Memory shrani položaj sedeža in nastavitev klimatske naprave, ne shrani pa nastavitev zunanjih ogledal.

A se to Francozi zajebavajo?

pri letniku 2010 ogledali tudi ne shrani
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

dobek

Citat od: Xandrej;258543Ja mene pa najbolj moti da se desni spegl ne pomakne dol pri rikvercu...

premakne se tisti, ki ga mas na panelu za nastavljanje izbranega (L ali D)
:burn:

Xandrej

Žal so pri faceliftu to vrgli ven ker se francozom to ni zdelo več pomembno jaz pa ga rabim vsak dan ko avto postavljam v garažo....

premza

Kratka osvežitev:

- Poraba po 2500km zrasla na 4.9l/100km (po računalniku - še vedno se vozimo z drugim tankom).
- Škripanje sredinske konzole povzroča sedež, ki se, ko je naprej in spredaj dol, naslanja ob konzolo.
- Letvice še nisem uspel dobro zalepiti (ampak za silo drži zalepljena z dvostranskim Tesa lepilnim trakom - stestirano do 150km/h)
- Pri prižgani klimi in počasni vožnji (kolone ponoči) se včasih rosi sprednje steklo (spodaj na sredini na zunanji strani - se lahko pobriše z brisalcem). Predvidevam, da se steklo točkovno preveč ohladi. Tisti vrtljiv gumb za odpiranje zapiranje šob v šipo nič ne pomaga.
- Navigacija posodobljena (2019-2020). Odkril sem tudi gumb za povečavo (ki pri neki stopnji preklopi iz tlorisnega v 3D pogled, kar pri največji povečavi naredi zadevo bolj uporabno.
- Razmišljam, da bi za sprednja kolesa namestil zavesice (kolebam med originalnimi, kopijo originalnih ali povsem neoriginalnimi, ki pokrijejo tudi spodnji rob blatnika).
- Težav z odlagalnimi mesti za telefomn in kavo še nisem uspel rešiti. Telefon odložim v predal na vratih in ga običajno tam tudi pozabim. Ideje?
- Da se v "Memory" shrani nastavitev klime, ne pa nastavitev ogledal, Francozom ne bom nikoli odpustil.
- Preklapljanje med radiem CD-jem in USB-jem med vožnjo je precej zapleteno. Èlovek bi pričakoval en gumb, ki kroži med vsemi tremi in za vsakega ohrani zadnje nastavitve, brez da tikaš karkoli drugega. Tu pa dobim na ekran neke menije USB, CD AUX, s komaj razločnimi pikami, po katerih se potem lahko sprehajam z enim tretjim gumbom.
- Funkcije ki rabijo kake večnivojske menije (npr. posodabljanje navigacije) imajo neko čudno logiko premikanja in izbiranja. Do enega nivoja se po menijih sprehajaš s sredinsko vrtljivo tipko, potem pa po podmenijih ta naenkrat ne dela več in moraš uporabljati smerne tipke, potrjuješ pa še vedno s pritiskom na sredinsko...:Hammer3:

Francozi nujno rabjo programerje, ki so hkrati tudi vozniki.

- Še vedno zadovoljen z nakupom :BigThumbs:

Xandrej

Meni zaenkrat še sredinska konzola ne škriplje... Je pa v nekaj testih omenjeno da je klimatska naprava prešvoh in ni dorasla avtomobilu. Poleti ne sfolga... Je pa treba redno menjavanje kabinskega filtra.

premza

Nisem opazil, da bi bila klima prešibka, prej obratno (preveč je agresivna). Je pa pihanje v sprednjo šipo preveč "vse na sredino", kar pod nekimi pogoji (dovolj vlage zunaj in počasna vožnja) povzroča rosenje na zunanji strani.

Ampak to so malenkosti.

Prosurfer

Kje si našel oz. kje se skriva tisti omenjeni gumb za povečavo?

Citat od: premza;258840Kratka osvežitev:

- Navigacija posodobljena (2019-2020). Odkril sem tudi gumb za povečavo (ki pri neki stopnji preklopi iz tlorisnega v 3D pogled, kar pri največji povečavi naredi zadevo bolj uporabno.

premza

Greš v navigacijo in vrtiš sredinski gumb na radiu.

Xandrej

klima napram rec. bmw pa mercedesu je v C5 bolj kot ne milorečeno slabo...
https://www.volan.si/testi/testi/810-svezina/

Tukaj npr piše takoj sem našel... Da ko je zunaj vroče ni šans...

premza

Še eno vprašanje:
Kako povežeš levo in desno področje za klimo, da se z vrtenjem enega gumba vedno nastavljata obe temperaturi.
99% časa ne rabim različnih nastavitev za levo in desno stran. Pa moram potem vseeno vedno temperaturo nastavljati za vsako stran posebej (na enako vrednost).

premza

Citat od: Xandrej;258878Tukaj npr piše takoj sem našel... Da ko je zunaj vroče ni šans...

Mogoče pomaga, da je avto bel.

Xandrej

Moj je bel... :BigThumbs: Ne predstavljam si črnega...