C5 2.0 HDI 165 Exclusive (2013)

Začel/a premza, September 03, 2019, 09:48:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

fifk

Tudi temno modrega težko ohladiš, če je parkiran na soncu.😁

andraž

Zanimivo, ker črnega C5 II, tudi ko ob prihodu v avto kaže 40C, klima hitro prijetno ohladi.

c5 exclusive

Citat od: premza;258879Še eno vprašanje:
Kako povežeš levo in desno področje za klimo, da se z vrtenjem enega gumba vedno nastavljata obe temperaturi.
99% časa ne rabim različnih nastavitev za levo in desno stran. Pa moram potem vseeno vedno temperaturo nastavljati za vsako stran posebej (na enako vrednost).

Mislim, da tele funkcije ne podpira.
Lp
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

premza

Citat od: c5 exclusive;258887Mislim, da tele funkcije ne podpira.
Lp
Tile Francozi so mi vedno bolj všeč. :Hammer3:
Nisem še videl avta z dvopodročno klimo, ki tega ne bi imel.

Bom gumba skupaj povezal z enim jermenom. Ni je čez mehansko rešitev.

MSrougeZX

Moj je podpiral... Ne spomnim se vec kako pa.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

c5 exclusive

Moji vsi (2009, 2010 in 2016) ne podpirajo ali pa enostavno ne najdem
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

torisimo

Tudi meni ne podpira istočasne nastavitve AC, mi pa shrani nastavitev ogledal, AC hladi fantastično, pod 8 litrov poraba, pa je pri meni prej naklučje kot pravilo..., aja 2.7 hdi  :)
..ampak je fajn!

wolf82

Citat od: premza;258875Nisem opazil, da bi bila klima prešibka, prej obratno (preveč je agresivna). Je pa pihanje v sprednjo šipo preveč "vse na sredino", kar pod nekimi pogoji (dovolj vlage zunaj in počasna vožnja) povzroča rosenje na zunanji strani.

Ampak to so malenkosti.

Tudi jaz to opažam.
Mislim da je poleti največji problem, da se armaturka močno se/pre-greva in le-ta nato ogreva notranjost. Problem smo rešili z atermično prevleko za čez vetrobransko steklo ali pa za armaturko (takrat ko so napovedane nevihte, ali pa parkiraš v mestu kjer mora biti viden parkirni listek).

Pravtako je malo smešno, da klimo ni mogoče "narediti" enopodročno, ampak človek se vsega navadi :).

Lp

wolf82

Citat od: premza;258840Kratka osvežitev:

- Težav z odlagalnimi mesti za telefomn in kavo še nisem uspel rešiti. Telefon odložim v predal na vratih in ga običajno tam tudi pozabim. Ideje?

Obolevam zaradi nenormalno majhnih odlagalnih mest. Tista v vratih so bolj ko ne simbolična. To je edina stvar s katero se bom res težko sprijaznil...

Lp

DejanO

to je res, samo je avto neverjetno bolj akustičen, kot serija prej. Davek plačajo pa predali.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Vlado333

Glede mono nastavitev klime jaz osebno ne vidim nekega problema, sedaj v 508ki to imam a nikoli ne uporabljam, saj za tisto stopinjo dve brez problema obrnem dva gumba, vzame mi mogoče 2 sekundi.
V C5 sem telefon (S7, vem da je že star, ampak dela) je šel lepo v tisti "predalček" pod komandami od klime, v 508 pa ga razen v vrata nimam kam dati.
Meni osebno je v obeh avtih vroče za popi...., pa klima vedno dela tako kot mora, s to razliko, da imam sedaj še usnje na sedežih in sem ob visokih zunanjih temperaturah (ko sonce pripeka skozi vetrobran) po hrbtu moker kot, da bi se stuširal. Tako, da kar se mene tiče mi usnje ni preveč všeč.
Osebno nisem goreč zagovornik Citroena in Peugeota, ampak vsakemu rečem naj mi najde boljši avto za enak denar.
Èe veš kaj kupiti (katera motorizacija) si "zmagal".

gepl83

Citat od: torisimo;258892Tudi meni ne podpira istočasne nastavitve AC, mi pa shrani nastavitev ogledal, AC hladi fantastično, pod 8 litrov poraba, pa je pri meni prej naklučje kot pravilo..., aja 2.7 hdi  :)
..ampak je fajn!

Èe tiščiš ene 2 ali 3 sekunde auto tipko? Èe jo ima seveda. Sam predlagam za preverbo

torisimo

Zdravo Vlado, a menjalnik so zrihtal al si ga "sprejel" :) ?

torisimo

Poskusim, sporočim, pa nč hudga če ne rata...
Tnx

DejanO

evo kdor ima navi, ima verjetnost da dobi ta bierdosenhalter v sredinski konzoli
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive