C5 2.0 HDI 165 Exclusive (2013)

Začel/a premza, September 03, 2019, 09:48:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

c5 exclusive

Citat od: premza;258478Slike s prvega nabiranja kilometrov. 1415km z enim tankom in samo enim postankom (povprečna poraba 4.4l/100km).

1415 km? Kakšne vožnje pa?
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

fifk

Takšne porabe jaz z mojim 2008 letnik 136ks ne morem doseči niti po lokalnih cestah. Lepa poraba, čestitke.

Xandrej

Jaz ce se ubijem z nasim avtomatom ne pridem pod 6 ne pa 4.4 daj ne ga srat jebemumilomast no....

dexterboy

To mu je javljal potovalni računalnik. Ali je kateri že kdaj kazal prav?
Po 1400 kilometrov še za 300 fore? Èe bi to bilo res, bi cena vsem cepetavčkom poskočila v nebo...
Ne rečem, da ni možno doseči, ampak STALNO pa ni mogoče voziti tako, da imaš nizko porabo. Tako, kot ni mogoče voziti na način, da imaš enormno visoko porabo. Srednješolska fizika in matematika...ðizs.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

premza

Ja, to je bila za porabo najbrž idealna vožnja. Tudi klima je bila 3/4 časa izkloplena (noč in temperatura 15-20'C).
Povprečna hitrost skozi vseh 1400km je bila slabih 100km/h.

Manj kot to bi šlo težko.

Xandrej

Klima izklopljena... pa res svašta... luči bi tut moral vgasnit. Si vozil za tovornjaki pa avtobusi da te je valum vlekel?

gs nautica

4.4 litra nisem imel se na c3 hdi :emot112: svaka cast.

andraž

2,0 RHR, na relaciji od Lienza do Lj., je bc napisal 4,8 na 100, ob prevoženih 212 km.

premza

Citat od: Xandrej;258502Klima izklopljena... pa res svašta... luči bi tut moral vgasnit. Si vozil za tovornjaki pa avtobusi da te je valum vlekel?

Èe je zunaj 15'C, ti pa imaš pred sabo še 6 ur vožnje izklopiš klimo, zakaj ne? Vozil sem pa ponoči iz Stuttgarta domov, prometa nobenega, omejitve pa na mnogih odsekih 100-120, marsikje po Avstriji pa tudi 80.

Evo še nekaj lokalnih voženj, pa dve uri laufanja na mestu (nadgradnja navigacije), pa je poraba zrasla na 4.7.

premza

Še eno začetniško vprašanje.
Kako spustiš električno ročno, ko je avto parkiran oz. Preprečiš, da se zategne,  ko avto ugasneš? Èe se to sploh da.

Avto večkrat stoji tudi teden, dva ali celo več in iz izkušenj vem, da se ročna po daljšem času rada "zlepi". Sploh pozimi in jeseni. Avto je parkiran tako, da je ročna povsem odveč.

gramikom

Ko avto ugasne se zategne avt. zavora. Pustiš ali daš nazaj v kontakt,  stisneš pedalko za bremze in gumb porineš navzdol ( v obratni smeri kot če bi ročno zategnil ). Ugasneš kontakt. Èe odpreš vrata preden izklopiš kontakt se bo drl ko pas mater v smislu opozorila da ročna ni zategnjena.

premza

Hvala, bom šel probat. :BigThumbs:

Včeraj sem nalagal nove karte za navigacijo (za znoret počasi je to) pa sem se še malo z ročno igral. Èesa vse nisem probal. Držal ročno dol, ko sem vzel kontakt, držal tipko dlje časa, pritiskal tipko "p" ob volanu (pojma nimam kaj ta tipka sploh dela, samo ena zelena lučka se je prižgala), imel pri tem v brzini, v leru, rikverc...:Hammer3:

braby

Citat od: premza;258514Èe je zunaj 15'C, ti pa imaš pred sabo še 6 ur vožnje izklopiš klimo, zakaj ne? Vozil sem pa ponoči iz Stuttgarta domov, prometa nobenega, omejitve pa na mnogih odsekih 100-120, marsikje po Avstriji pa tudi 80.

Evo še nekaj lokalnih voženj, pa dve uri laufanja na mestu (nadgradnja navigacije), pa je poraba zrasla na 4.7.

Za isto relacijo, gor in dol, sem imel porabo v eno smer 6,6l , v drugo pa 6,5 l. Izračunano, ne po računalniku. 164 KS, avtomatik...

Vsaka ti čast...:emot112:

No, samo ko se je pa autobahn začel...pol pa do daske...

premza

Citat od: braby;258524Za isto relacijo, gor in dol, sem imel porabo v eno smer 6,6l , v drugo pa 6,5 l. Izračunano, ne po računalniku. 164 KS, avtomatik...

Vsaka ti čast...:emot112:

Jaz sem imel tudi tja porabo višjo kot nazaj. Rabil sem pa 7ur v eno smer. Menjalnik je pa ročni, kar najbrž ni nepomembno. Pa kot sem rekel, na takih poteh se zavor po več ur ne dotaknem.
Mal naprej od Salzburga sem imel še 3/4 tanka, računalnik pa je izračunal, da je to dovolj za naslednjih 1620km. :emot81:

Je pa to avto za točno take fure. :BigThumbs:
Lokalni hribi in ovinki mu pa ne sedejo najbolj.

premza

Citat od: gramikom;258521Ko avto ugasne se zategne avt. zavora. Pustiš ali daš nazaj v kontakt,  stisneš pedalko za bremze in gumb porineš navzdol ( v obratni smeri kot če bi ročno zategnil ). Ugasneš kontakt. Èe odpreš vrata preden izklopiš kontakt se bo drl ko pas mater v smislu opozorila da ročna ni zategnjena.

Ni najbolj "komot" ampak dela. Hvala. :BigThumbs: