C5 2.0 HDI 165 Exclusive (2013)

Začel/a premza, September 03, 2019, 09:48:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

premza

Točno to rabim. Kje se to kupi? AlliExpress?

Sem imel že idejo na sredinsko konzolo na sovoznikovi strani namontirat en zložljiv cupholder.

Xandrej

DejanO

Citat od: Xandrej;259096A oni brez navi tega ni?

mislim da, ta halter sem opazil samo pri avtih z navigacijo, ta je iz Danske, oprema VTR.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

premza

Moj ima navigacijo, pa tega nima.
Mogoče je to samo na avtomatikih. Pri ročnih mogoče ni prostora (bi z roko butal in polival vsakiči ko bi menjal) :Hammer3:

gs nautica

Kaksna je oprema VTR pri c5? Prvič slišim za VTR opremo...

c5 exclusive

Citat od: DejanO;259093evo kdor ima navi, ima verjetnost da dobi ta bierdosenhalter v sredinski konzoli

Moj bivši ni imel moj zdajšnji niti. Je mogoče to bila dodatna oprema?
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

premza

Citat od: gs nautica;259099Kaksna je oprema VTR pri c5? Prvič slišim za VTR opremo...

Èrtasti tepihi... :emot15:

DejanO

Citat od: gs nautica;259099Kaksna je oprema VTR pri c5? Prvič slišim za VTR opremo...

ta je ajde confort s xenonkami, senčniki zadaj v vratih, barvno armaturo, gretje navadnih sedežev, alu platišča 17 Baltique, navi RT6,...
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

DejanO

c5 exclusive

Citat od: DejanO;259105cup holder

A tole je v tvojem? Je vredu dobro deluje?
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

Vlado333

Citat od: torisimo;259081Zdravo Vlado, a menjalnik so zrihtal al si ga "sprejel" :) ?

Opravičujem se "lastniku" te teme, ampak bom opisal zgodbo, ker bo mogoče nekoč nekomu prišlo prav.

Zgodba okoli menjalnika je postala še bolj zanimiva.

Napaka na menjalniku je še prisotna, je pa sicer nedelujoče zaklepanje pretvornika navora menjalnika.
Po mojem prijavljanju napake in njihovem poizkusu nadgradnje računalnika je bilo dogovorjeno, da bodo menjali pretvornik navora. Takrat sem jim ponudil opcijo, da nabavim menjalnik iz Švedske in ga potem sam zamenjam, krijem ves ostali material (semeringi, olje menjalnika in seveda delo) ter prevzamem nase tveganje v kolikor bi potem bilo kaj narobe s tem menjalnikom.
Torej oni bi se me znebili z nakupom menjalnika. Celoten znesek takrat bi bil 2250€, menjalnik in poštnina.

Odgovorili so mi, da bodo šli v menjavo pretvornika in da so ga že naročili.
Nakar me po treh tednih niso poklicali, pokličem šefa servisa in ga vprašam kako kaže z materialom in mi reče, da so pretvornik dobili en teden nazaj, ampak da so se medtem malo več pogovarjali in, da bi oni šli v tisto varianto katero sem jim jaz ponudil.  (na koncu jezika sem imel "sej vi mene zajebavate")
Mu rečem, da tistega menjalnika ni več ampak, da je en drugi ampak da je malo dražji (našel sem ga na Finskem - 2400€). Sedaj sem jim ponudil, da jaz tokrat pokrijem še stroške poštnine ter vse ostalo kot jim je bilo ponujeno že prvič. Hotel sem menjalnik od leta 2013 naprej, ker so pri teh že odpravljeni dve večji napaki oz. tovarniški hibi.
Pošljem mail s ponudbo in dobim povratni klic v roku 10 minut, da sprejmejo to ponudbo.

Sedaj pa postane še bolj zanimivo, strošek menjalnika in poštnine plačam jaz, oni bodo pa z mano sklenili pogodbo in mi plačali strošek nakupa menjalnika.
Plačam 2600€ v torek 17.9. danes je ravno DHL dostavil menjalnik, mene pa še vedno niso poklicali ali mi nakazali denarja za menjalnik.
Včeraj sem jih klical in mi je bilo obljubljeno, da mi še isti dan javi kje se je zataknilo ampak klica čudežno ni bilo.
V petek zamenjam menjalnik,  v ponedeljek grem pa k njim in direktno direktorju v pisarno.
Da denarja ne bi dobil me ne skrbi, ker imam vso korespondenco na mailu, še direktorjev mail kjer piše kakšen bo postopek, moti me samo to nategovanje in zavlačevanje.
Torej, trenutno imam 2 menjalnika in 2600€ manj na računu.

Zapomnite si nekaj, ob nakupu rabljenega avtomobila je 1 MESEÈNA GARANCIJA OBVEZNA in takrat ni izgovorov, lahko zahtevaš popravilo, zmanjšanje kupnine zaradi napake ali razdrtje pogodbe, jaz sem hotel odpravo napake ker sem hotel ravno tak avto in ni jih ravno veliko z malo kilometrov in slovenskega porekla.
Je pa seveda bolje, če je avto kupljen pri kakem večjem trgovcu ne pa kakšnem majhnem s.p.
Jaz sem ga kupil na AH VIÈ.
V petek zamenjam menjalnik

DejanO

Citat od: c5 exclusive;259109A tole je v tvojem? Je vredu dobro deluje?

jaz nimam tega, to je v onem od kolega danskem VTRu. Imam odprt predalček,  so pa variante tudi z zaprtim.

fifk

Citat od: Vlado333;259111Opravičujem se "lastniku" te teme, ampak bom opisal zgodbo, ker bo mogoče nekoč nekomu prišlo prav.

Zgodba okoli menjalnika je postala še bolj zanimiva.

Napaka na menjalniku je še prisotna, je pa sicer nedelujoče zaklepanje pretvornika navora menjalnika.
Po mojem prijavljanju napake in njihovem poizkusu nadgradnje računalnika je bilo dogovorjeno, da bodo menjali pretvornik navora. Takrat sem jim ponudil opcijo, da nabavim menjalnik iz Švedske in ga potem sam zamenjam, krijem ves ostali material (semeringi, olje menjalnika in seveda delo) ter prevzamem nase tveganje v kolikor bi potem bilo kaj narobe s tem menjalnikom.
Torej oni bi se me znebili z nakupom menjalnika. Celoten znesek takrat bi bil 2250€, menjalnik in poštnina.

Odgovorili so mi, da bodo šli v menjavo pretvornika in da so ga že naročili.
Nakar me po treh tednih niso poklicali, pokličem šefa servisa in ga vprašam kako kaže z materialom in mi reče, da so pretvornik dobili en teden nazaj, ampak da so se medtem malo več pogovarjali in, da bi oni šli v tisto varianto katero sem jim jaz ponudil.  (na koncu jezika sem imel "sej vi mene zajebavate")
Mu rečem, da tistega menjalnika ni več ampak, da je en drugi ampak da je malo dražji (našel sem ga na Finskem - 2400€). Sedaj sem jim ponudil, da jaz tokrat pokrijem še stroške poštnine ter vse ostalo kot jim je bilo ponujeno že prvič. Hotel sem menjalnik od leta 2013 naprej, ker so pri teh že odpravljeni dve večji napaki oz. tovarniški hibi.
Pošljem mail s ponudbo in dobim povratni klic v roku 10 minut, da sprejmejo to ponudbo.

Sedaj pa postane še bolj zanimivo, strošek menjalnika in poštnine plačam jaz, oni bodo pa z mano sklenili pogodbo in mi plačali strošek nakupa menjalnika.
Plačam 2600€ v torek 17.9. danes je ravno DHL dostavil menjalnik, mene pa še vedno niso poklicali ali mi nakazali denarja za menjalnik.
Včeraj sem jih klical in mi je bilo obljubljeno, da mi še isti dan javi kje se je zataknilo ampak klica čudežno ni bilo.
V petek zamenjam menjalnik,  v ponedeljek grem pa k njim in direktno direktorju v pisarno.
Da denarja ne bi dobil me ne skrbi, ker imam vso korespondenco na mailu, še direktorjev mail kjer piše kakšen bo postopek, moti me samo to nategovanje in zavlačevanje.
Torej, trenutno imam 2 menjalnika in 2600€ manj na računu.

Zapomnite si nekaj, ob nakupu rabljenega avtomobila je 1 MESEÈNA GARANCIJA OBVEZNA in takrat ni izgovorov, lahko zahtevaš popravilo, zmanjšanje kupnine zaradi napake ali razdrtje pogodbe, jaz sem hotel odpravo napake ker sem hotel ravno tak avto in ni jih ravno veliko z malo kilometrov in slovenskega porekla.
Je pa seveda bolje, če je avto kupljen pri kakem večjem trgovcu ne pa kakšnem majhnem s.p.
Jaz sem ga kupil na AH VIÈ.
V petek zamenjam menjalnik

Ojoj Vlado, upam da dobro zrihtas. Še dobr da znaš sam zamenjat, mi ostali bi bili še bolj v r...

dobek

Citat od: premza;259102Èrtasti tepihi... :emot15:

pa folcwagnov cupholder zguzvan v predalcek?
:burn: