C5 2.0 HDI 165 Exclusive (2013)

Začel/a premza, September 03, 2019, 09:48:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

premza

Danes sem peljal avto na mali servis. Prevoženih ima 157.000km. Velika večina na daljše poti. V dobrih dveh letih mi ni uspelo narediti niti 20.000km.
Tudi ko avto ni bil v moji lasti, je delal predvsem daljše (nekaj 100km) ture.

Kaj mi svetujete glede velikega servisa.
V servisni knjigi sicer piše 10 let ali 200.000km. Meni se to zdi hudičevo veliko.

Čojko

Èe je delal daljše poti se lahko tega komot držiš. Ne bo pa nič narobe če ga narediš predčasno - da boš lažje spal. Več kot enega velikega itak ne boš delal.

premza

Citat od: Èojko;276965Več kot enega velikega itak ne boš delal.

Pri mojih kilometrih res ne.
Èez zimo je naredil natančno 0km.
Že dve zimi je prezimil v garaži. Soli ni videl že tri leta.

Vsake toliko ga malo zavrtim, da se bati premaknejo.

zlikovski

@Premza, moj je na istem programu kot tvoj :)
Nazadnje tankal 10 septembra.

premza

Jaz sem ga lani do pozne jeseni vozil na morje.
Potem pa tik preden sem ga pospravil, še do vrha natočil. Mislim, da je bil liter nekaj manj kot 1.20€.

Moja ga že pogreša, jaz pa bolj uživam v starem Meganu.

Čojko

Velik servis si naredil? Mene je lani presenetilo za P807 enak motor 130€ material+130€ delo vse komplet kar je razlika od malega do velikega. Najprej naredil malega in nato ugotovil, da vodna malenkost solzi pa sem rekel, da za 260€ res ne bom gledal in čakal kdaj bo bolj solzilo.

premza

Citat od: Èojko;278967Velik servis si naredil?

Nisem.
Od malega servisa sem prevozil mogoče 1.000km (parkrat do Istre in nazaj).
Je pa menjava zobatega jermena (in vsega kar sodi zraven) v planu za naslednji servis, ki bo najbrž jeseni, kljub malo prevoženih kilometrov.

Mogoče pa naredim samo velikega (če je to možno), da bom ekološki in ne bom zlival stran "novega" olja.

garac

seveda je možno, jermen gre itak po zunanji strani in hladilna tekočina je načeloma ločena od olja
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

premza

Spet bo treba zavarovati.
Lani je bilo AO + AO-plus + toča + luči in ogledala + nezgodno = 300€ (polni 50% bonus).  

Èe ima kdo kako boljšo ponudbo bom z veseljem zamenjal zavarovalnico.

premza

Avtu je na prvi letošnji vožnji (spet je prezimil v garaži) odpovedal ventilator. Avto brez ventilatorja dobesedno tesni, tako da je vožnja možna le z odprtimi okni.
Ko sem ga čez en teden peljal na servis je vse delalo normalno, tako da nisem nič pipravljal.
V predalu sedaj vozim rezervni regulator ventilatorja. Upam, da ga ne bom rabil.

Enkrat v preteklosti se je podobno zgodilo z zvokom. Nič radia, nič opozoril, nič piskanja senzorjev. Tudi to se je popravilo samo in nikoli ponovilo.

Pogrešam Golfa II, brez vsake elektronike.

Dizel v avtu je še lanski, kupljen za 1.2€. 3/4 tanka.

Čojko

Citat od: premza;280106Dizel v avtu je še lanski, kupljen za 1.2€. 3/4 tanka.

To šparaj. Mogoče se boš hotel kdaj kam poceni peljat.

premza

Naredil 320km in porabil 16l dizla kupljenega lani po 1.2€.
Doma takoj natankal polnega po 1.85€. Dokler še je.

V teh časih je dober občutek imeti 70 literski tank za 1500km. :BigThumbs:

premza

Tokrat sem naredil nedeljski izlet do Maribora. Lepo mesto.:BigThumbs:

Ker so časi taki, da je treba gorivo šparat, sem nalašč peljal narahlo, da bi bila poraba čim manjša. Bolj za test, kot da bi se tako res hotel voziti.
81km sem prevozil s povprečno porabo 3.4l/100km (slika). Večino avtocesta (prazna) nekje 100-110km/h, tudi po Mariboru skoraj brez ustavljanja (zeleni val), klima izkopljna (bilo je zjutraj kar hladno).
Manj pa najbrž res ne gre. Hiter izračun pokaže, da se s tem hudičem da pripeljat 2000km daleč z enim tankom (70 litrov).

Doma sem potem avto še temeljito opral in povoskal.

Na števcu se je medtem obrnilo 160.000km.

Še ena francoska...
Peljem po mestu, zanašam se na navigacijo, ko se vklopijo prometne informacije. Èez cel ekran se izpiše "Traffic information", navigacije izgine in prepuščen si lastnemu občutku za smer.
Kateri idiot je to dizajniral? :Hammer3:

DejanO

kresen in vidim kar lepo dodatno opremljen (navi, hifi,....)
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

premza

Ena offroad slikica z današnje trgatve... :take_picture: