C5 2.0 HDI 165 Exclusive (2013)

Začel/a premza, September 03, 2019, 09:48:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlikovski

@Sulicar, moj ima malo mečnejši motor.

premza

Skupaj smo preživeli 10.000km. Povprečna poraba po računalniku 5.4l/100km ob povprečni hitrosti 60km/h (nekaj mestne vožnje in precej čakanja v kolonah). Mimogrede sem še opazil, da gre trip števec samo do 9.999km (ni pa ni hotel pokazati 10.000km).
V tem času je avto v majhen predal levo pod volanom dobil 12V vtičnico pod stalno napetostjo (izklopljivo s stikalom). Z njo smo med počitnicami (na dnevnih izletih) uspešno polnili hladilnik (varčen kompresorski) in imeli hladno sadje in pivo tudi na najbolj odročnih koncih.
Načrt je bil, da gre ta vtičnica v prtljažnik, a je zaradi precej enostavnejše izvedbe pristala v tem predalu. Ima to tudi plus, saj lahko napetost skozi stransko šipo preveriš tudi, ko je avto zaprt in zaklenjen.

Ker je bil avto tik pred nakupom servisiran, ga še nismo imeli na rednem servisu, bo pa treba kmalu. Leto je sicer okoli, kilometrov pa še ni 15.000. Peljem še pred zimo.

Pojavila se je tudi prva okvara. Odpovedala hidravlična cev zadnjega amortizerja. Počil je gumijasti del (predvidevam, da mora biti malo gibljiva). Najbrž zaradi visoke obremenitve na avtostni "grbini" v kombinaciji z napako na cevi. Strošek popravila na uradnem servisu 200€. Milo rečene, ni fajn, ker avto pade skoraj na tla, pa še olje na polno teče iz njega. Zdaj bom enkrat na leto nafilal v avto najtežje frende in se šel vozit čez lokalne ležeče policaje. Naj crkne, kar misli crknit, blizu doma oz. še bolje blizu servisa.
Ob siceršnjem navdušenju nad avtom in njegovim udobjem, je bil to kar velik minus.

Dodobra smo v poletnih mesecih sprobali tudi klimo, ki je (presenetljivo glede na komentarje da je švoh) vedno svoje delo opravljala odlično. Mogoče pomaga dejstvo, da je avto bel in limuzina (manj oken).

Delno usnjeni sedeži me poleti, ko sem v kratkih hlačah, še vedno motijo in bom čeznje najbrž dal prevleke (take narejene po meri seveda, da se niti ne vidi, da ni original). Vzorce blaga že imam, se je pa težko odločiti. Cena cca. 200€. Zdaj, ko je poletje skoraj mimo, se niti več ne mudi.

Z avtom še vedno zadovoljen. Ampak po novem ob vsaki avtocestni grbini (viadukt...) malo zobe stisnem in se naredim kar se da lahkega.

zlikovski

Lahko poslikaš to zadnjo hidravlično cev kje točno je problem.

premza

Citat od: zlikovski;268652Lahko poslikaš to zadnjo hidravlično cev kje točno je problem.

Je taka precej zavita cev, ki gre od regulatorja do amortizerja zgoraj. Del (polovica) pri regulatorju je kovinski (en del tega je viden na sliki), drugi del pa gumijast s platnenim opletom. Na tem gumijastem delu je počila.

zlikovski

premza

Citat od: zlikovski;268659Hvala!
Da bomo pozorni nato.
Ni nič puščalo ali mastilo prej. V večna lovišča je šla v trenutku, z enim velikim pokom.

premza

Najbolj varčno prevoženih 100km (počasna vožnja zaradi del na gorenjski avtocesti)

Xandrej

Ni sploh mogoče, da 2.0 avto z 170 konji žere 4 litre daj si na roke enkrat zračunaj...

premza

Letos sem meril na dopust...
Tankal sem pred mejo, potem naredil 935km (večina avtocesta, kakih 150km regionalk in kakih 20km po lokalnih "kolovozih") in spet tankal, ko sem prišel domov. Povprečna hitrost 72km/h poraba 5.3l/100km (oboje po računalniku). Dotočil sem točno 51.37l. Preračunano je to poraba 5.5l/100km. Tako da ja, računalnik laže, ampak spet ne tako zelo. Ne vem pa koliko laže pri kilometrih.

Gume so original 225/50 17 (za pregrete poletne avtoceste napolnjene na 2.6 bar).

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

premza

Hvala za pripombo. Res je.
Popravljam 225 55 17.
Pozna ura.

premza

Temeljito opran (ročno) in povoskan šel na zimsko (COVID) spanje.

Za po naši žepni občini vozit ne rabimo limuzine. :Hammer3:

premza

Po dolgem zimsklem spanju je šel spet na potepanje. 12V vtičnica je dobila razdelilec in solarni panel s kontrolerjem. Sedaj v najbolj odročnih koncih avto pridno hladi pivo in sadje tudi v največji vročini, brez strahu, da bi se izpraznil akumulator.

Panel je sicer 70W ampak da od sebe max. 2.5A, kar pa je več kot dovolj za poganjanje hladilnika, pa še za polnjenje akumulatorja ostane.

Lorencing

Citat od: premza;269479Letos sem meril na dopust...
Tankal sem pred mejo, potem naredil 935km (večina avtocesta, kakih 150km regionalk in kakih 20km po lokalnih "kolovozih") in spet tankal, ko sem prišel domov. Povprečna hitrost 72km/h poraba 5.3l/100km (oboje po računalniku). Dotočil sem točno 51.37l. Preračunano je to poraba 5.5l/100km. Tako da ja, računalnik laže, ampak spet ne tako zelo. Ne vem pa koliko laže pri kilometrih.

Gume so original 225/50 17 (za pregrete poletne avtoceste napolnjene na 2.6 bar).

NE UPOŠTEVAJ, videl, da so že drugi opazili in popravili

Ponesreči opazil ... kaj niso original gume (vsaj za mojega 2008 2.0 limuzina C5) dimenzij 225/55/17?

225/50 so pri 18 col, če se ne motim.

braby