C5 2.0 HDI 165 Exclusive (2013)

Začel/a premza, September 03, 2019, 09:48:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Sebek

To ne moreš primerjat kdaj se na katerem avtu obrabijo diski. Odvisno je od toliko stvari da joj.
Od šoferja, od večinske vožnje po avtocesti ali po klancih, po mestih...
Avto vožen večinoma po avtocesti z šoferjem, ki vozi lepo s prometom in ne stiska za vsako malenkost na zavore, bo naredil veliko kilometrov z enimi diski. Ta isti šofer lahko enako lepo vozi iz kakšnega hriba v dolino z istim avtom, pa ne bo naredil podobno število kilometrov, ker bo moral več uporabljat zavore. Pri lepi vožnji po avtocesti lahko narediš tudi 100km brez da bi stisnil na zavoro. pri vožnji po hribih in dolinah to ne gre.

premza

Včeraj sem prvič sam menjal kolesa. Zelo enostavno. Dvigneš v najvišji položaj in potem rabiš zelo malo, da dvigneš s priloženo dvigalko. Presenečen nad lahkotnostjo.

Ker ne maram spravljat umazanih platišč, sem stestiral še novo pridobitev. Prenosni visokotlačni čistilec. Z njim sem opral platišča, in ker je ostalo še dovolj vode in baterije, še motorni prostor, ker so bile v njem še vedno sledi zimske službe. Zadeva je na baterijo, tako da tlak ni 200, ampak samo 15 barov.
Super zadeva za nas blokovske ljudi :BigThumbs:
Bo še za pranje koles, smuči...

Bliža se tudi registracija. Občutek imam, da me zavarovalnica "lupi", pa me zanima koliko vi dajete za zavarovanje in kaj zavarujete. Jaz ponavadi samo AO, AO+ in točo. Asistenca je pa družinska AMZS.

Prosurfer

Zavarovalnica itak vedno lupi (oz. v povprečju vedno vzame več kot da), ampak le toliko kot sami želimo in pustimo.
Zavarovanje je vedno stvar osebnega stališča, kaj se komu zdi potrebno in kolikor kje pripravljen dati za to.
Nikoli nisem imel zavarovanega polnega klasičnega kaska in tudi ne vidim neke potrebe za to (eni pa mislijo, da je to nujno, sploh za nove avte). Pustimo primer, če gre za leasing (ampak tudi za leasing se vsak odloči sam in vzame to v zakup).
Enako moje stališče velja za AO+ (da ni smiselno, res pa ni neka postavka).
Imam pa (razen seveda AO) še delni kasko za luči, stekla, divjad, parkirni prostor in zadnja leta še točo in odkup 1. škode. Vse to je bilo najugodneje pri SAVA. Se pa vedno znova vprašam, ali je vse to res potrebno in smiselno, ali pa bi raje le AO, prihranek pa gre v fond, ki ga morda kdaj rabim za popravilo ali pa mi ostane.
Sem imel par let le AO, pa ni bilo težav. Bilo je tudi tako, da sem po dolgih letih opisane kombinacije prvič imel le AO, pa je kmalu počila šipa (prej pa nikoli oz. zelo redko). V takem primeru poiščeš ugodno varianto popravila in tudi gre.
Je pa dobro poznati vozne navade in sposobnosti voznikov nekega avta, pa tudi zav. pogoje. Prepričan sem, da večina voznikov ne pozna zav. pogojev dovolj dobro, da bi se suvereno odločala glede zavarovanja (redkim se da brati vse to), najbrž večina niti ne ve, kaj konkretno zajema AO+.

Pravkar sem spet zavaroval opisano kombinacijo, ampak sem spet vsaj malo okleval.
Statistično se ne splača zavarovati nič več kot nujni minimum.
Hudič pa je, če ravno ti kvariš statistiko... ;)

premza

Jaz pri starih avtih zavarujem AO, AO+ in točo.
Točo, da mi ni treba gledati v luft.

Imel sem že parking in ful kasko (nov avto), ampak sploh nisem koristil, čeprav je bil avto po 10 ketih ves zbit od parkinga (ampak vsakič samo kaka luknja, po 10 letih je pa itak vseeno).

Pri tem bi dal pa zraven še stekla ter luč in ogledala, ker so cene rezervnih delov astronomske.

andraž

Jaz imam dodatno stekla in svetlobna telesa. Avto letnik 2008.

premza

Citat od: andraž;266131Jaz imam dodatno stekla in svetlobna telesa. Avto letnik 2008.

AO + stekla + svetlobna telesa.
Koliko €? In koliko bonusa?

andraž

Z max.bonusom obvezno + delni kasko 225 eur.

premza

Meni Triglav s 55% bonusom in 10% popustom na starost voznika naračuna 247,17€ (informativni izračun) za osnovno zavarovanje (brez AO+, zelene karte...). Samo tisto kar je obvezno.

Stekla, luči in toča so pa po izkušnjah vsaj še toliko zraven (vrednost novega vozila cca. 35k€).

:argue1:

blah

Ima kdo tezave z rjavenjem? Jaz sem opazil 3 baloncke na neobicajnem mestu na prtljazniku pod citroen napisom na levi strani...

C5 2011...

torisimo

Živjo, no pa sem preveru tudi sam... kpl kasko, ao, ao+, zk, max popust ki mi ga poda Generali agent, nabavna vrednost 40000€= 730€ .
Drago k ps za star avto, če se pa kaj nebodigatreba zgodi, pa zna odtehtat, vraževerje mi ne pusti neplačat...

zlikovski

Jaz sem tudi tolko plačo, se nesplača zajebavat. Mi bojo glih prednjo šipo menjavali, sem fasal kamen, tak da se splača kakorkoli gledaš. Pa še nadomestni avto dobim.

sulicar

Jaz.sem.se pod adriatic placal....full kasko..okrog 650€

zlikovski

pride malo razlike, kakšen je motor,....

nejc1986

Sam imam na 11let xsari osnovno plus ao+ . Še dve leti nazaj sem imel tudi stekla, svetlobna telesa in divjad.

Kolebal sem zgolj za divjad , vendar se v 90% vozim po AC in po mestu. Je pa to loterija..

sulicar

Citat od: zlikovski;266290pride malo razlike, kakšen je motor,....

2.0 120kw...exlusive...