C5 2.0 HDI 165 Exclusive (2013)

Začel/a premza, September 03, 2019, 09:48:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

LED je vroč ko pes... zakaj misliš da imajo vse aftermarket LED žarnice ventilatorčke zadaj???

Pri LED žarometih pa je v večini zadaj vse hladilnik...

https://mag.ebmpapst.com/en/products/fans/what-to-look-out-for-in-vehicle-led-headlights_8380/

igorduska

Citat od: DejanO;261066Vidim, da je petkova žurka uspela, da te ni bilo v soboto.
13 C5 se je zbralo od serije I do III in Aircross.

Ja, zaradi ogrožanja sebe in ostalih sta ostala oba avta v soboto raje v garaži.

igorduska

Opažam, da človek več ne sme izrazit svojega mnenja in pogleda na določeno stvar, brez da te napade in popljuva vsaj 5 drugih uporabnikov. Bistvo vseh forumov je v izmenjavi mnenj in izkušenj, ne pa pljuvanja in grajanja, tako kot se dogaja konkretno v tej temi, zato iz nje izstopam.

Še vedno pa se bom peljal preko 200 ko mi to pasalo oz. si izklopil karkoli se mi bo zazdelo prav, kljub burnemu nasprotovanju nekaterih.

alesz

Citat od: Prosurfer;261079Da bi se LED bolj grel kot ksenon...?!
Torej naj bi imel LED več W kot ksenon?! "Rahlo" dvomim.

CitatH7 LED Headlight Bulb,60W 6000K 7000 Lumens

Od 36W do60....vati so vati pri vseh sistemih.Led pa ima boljši električni izkoristek 50-60% in drug način proizvodnje svetlobe, ampak še vedno gre pol energije v gretje........

premza

Danes brskal po prtljažniku (iskal izgubljene ključe) in pod desnim stranskim pokrovom našel zvočnik.

Kaj dela zvočnik v prtljažniku?

Prosurfer

Super Duper Woofer. Bolje v prtljažniku kot pod havbo... ;)

premza

Citat od: Prosurfer;261113Super Duper Woofer. Bolje v prtljažniku kot pod havbo... ;)

Resno? To je tak majhen zvočnik.

Prosurfer

Ja, pa še tega nima vsak C5, ampak le tisti z HiFi sistemom (dodatna oprema). Sicer ne bo tresel šip, da pa od sebe nekaj basa. Vsekakor bolje kot osnovna serijska izvedba radia.

premza

Kul. Moj avto ima woofer. :BigThumbs:

Grem takoj zdajle s spuščenimi šipami (še bolš z odprto haubo) na šminks furo. :emot91:

premza

Vprašanje...
Se da šobe za čiščenje vetrobranskega steklo kaj nastavljat. Skrajno levo in desno šprica mimo avta. Sem pogledal, pa je videti precej fiksno. Je nenastavljivo?
Načeloma lepo enakomerno razprši po celi širini stekla, samo mali preširoko, vsaj pri nižjih hitrostih.

premza

Šobe sem dobro očistil, pa zdaj pršijo kot je treba. :BigThumbs:

Tukaj pa še rekorden doseg. 1940km. :take_picture:
Seveda v resnici nisem prišel tako daleč.

premza

Povprečna poraba po 5500km odličnih 5.2l/100km.
Od tega kakih 1000km s kolesi na stehi.

Še vedno brez vsakršnih težav.

Pa še vprašanje...
Zakaj informacije o stanju na cestah v Sloveniji ne delajo, v tujini pa. Enako velja za omejitve hitrosti. V tujini, tudi na Hrvaškem so omejitve ažurne in do metra natančne, pri nas pa čisto mimo. Na avtocesti od Ljubljane proti Kranju še vedno kaže 60, čeprav so cestninsko že zdavnaj podrli.

Xandrej

c5 exclusive

Citat od: premza;262332Šobe sem dobro očistil, pa zdaj pršijo kot je treba. :BigThumbs:

Tukaj pa še rekorden doseg. 1940km. :take_picture:
Seveda v resnici nisem prišel tako daleč.

Kako ste očistili šobe?
Lp
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

premza

Citat od: c5 exclusive;262338Kako ste očistili šobe?
Lp
Z navadnim lesenim zobotrebcem. Kar od zunaj, brez razdiranja.
Èe pa razdreš, pa zobna nitka s parimi vozli. Do sijaja očisti vse šobe.
Na ta način npr. v red spravil vplinjač nad katerim so strokovnjaki obupali.

P. S. Prosim, ne me vikat.