C5 2.0 HDI 165 Exclusive (2013)

Začel/a premza, September 03, 2019, 09:48:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Vlado333

Pred kratkim sem po Nemčiji kar nekaj časa na tempomat vozil med 180-200 in nekajkrat 230, to je bilo za krajši čas.
Gor so bile (so še vedno) zimske gume v V razredu.
Letne mislim da imam v Y.
Avto je HDI.

Še dodatek, ker jih je par napisalo zakaj bi sploh kdorkoli vozil tako hitro. Osebno se rad hitro peljem in kjer cesta ter promet dopuščata hitro vožnjo, takrat to tudi izkoristim.
V Nemčiji mi niti enkrat ni kdo zapeljal na "prehitevalni" pas s prenizko hitrostjo medtem, ko se po Sloveniji že 130 težko pelješ, brez da ti na relaciji od LJ do MB vsaj 40x nekdo iz voznega na prehitevalnega ne skoči z max 100km/h.

Prosurfer

Citat od: dvorjan;260973Za vas ne vem, ampak jaz se parkrat letno peljem 200+ km/h, če situacija to dopušča. Seveda v Nemčiji, kjer je to dovoljeno.

@Prosurfer:
A potem Nemci, Nizozemci in vsi ostali, ki se znajdejo na levem zunanjem pasu nemških AC, ogrožajo vse po spisku, ker po tretjem ali celo četrtem pasu vsi po vrsti vozijo 180-300 km/h?

Ja, bravo, tako je, vsak ki vozi 180-300 (haaa, pa daj, kdo dihtig vozi avto 300?!) po cesti, ogroža vsekakor bistveno bolj (lahko tudi vse po spisku, vsekakor pa sebe in vse v bližini) kot nekdo ki vozi npr. 130. Fizika in človeške omejitve ne vedo, kdo je Nemec, Holander ali kdo drug. In če se pri 180-300 kaj zalomi (avto ali človek ali okoliščine), je zelo verjetno bolj usodno kot pri 130.

Težko da boš koga prepričal, da je čuden, če ne vozi (pa magari v Nemčiji) 180-300 (prej obratno). :)

Je pa res, da sem tudi sam pred leti neumno testiral, kako je, če gre preko 200. Nič posebnega, pravzaprav precej bedno. Sploh ne veš, kaj je bilo med vožnjo videti ob cesti...s tem da sem držal volan kot da bi hotel iztisniti vodo iz njega. Oči na pecljih (90% naprej, 5% na vzvratnih ogledalih, 5% na števcu). Gledal sem (pravzaprav buljil v daljavo), a nič videl (nič memoriral). Skratka, brez veze. Pa je to še daleč od 300 (haaa, 300?!). Hvala lepa...razen tega pa smo na Citroën forumu, sem pa skoraj ne paše neko nateravanje.

dvorjan

Nobenega ne prepričujem. Vsak vozi, kot ve in zna. Marsikdo tudi pretirava. V plus in minus.

Eni so nevarni pri 80 km/h, drugi pri 200 km/h.

In, ja, če se pri 200 km/h kaj zalomi, je to lahko usodno. Tega se mora šofer pač zavedati in vzeti v obzir. Po drugi strani pa greš ti 55 km/h po cesti pa te s stranske nabaše kaka budala v vrata in si ... naj****, pa nisi nič kriv nič dolžen.

@gule: 200 km/h+ v Nemčiji z 2.0 HDI po 10-15 minut max. 1.6 THP je zmogel še malce več, ampak to zgolj sredi noči, ko so kamionarji (in vsi ostali) spali.

Nazadnje sem se 200 km/h peljal tri tedne nazaj na AC izven Munchna. Pa sem se še umikal hitrejšim. Verjetno so bili sami samomorilci?!

Sem pa tudi ponoči že peljal 232 km/h po števcu, pa je več vozil prižvižgalo mimo ... koliko so šele oni tiščali ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Jelly

Veliko se vozim po nemciji oz cez njo ker zivim v Kobenhavnu  in se nikoli nisem pocutil ogrozenega ko so mimo mene padali z 250kmh na uro, seveda je to dovoljeno samo na dolocenih odsekih ponavadi kjer je tri pasovnica.

Sam nikoli ne vozim tako hitro saj moja mk2 tudi ne gre :) se pa vozim tam nekje okoli 160 in mi do zdaj se niti en ni poblendal al pa trobil da se mu umaknem.

Xandrej

Jaz sem se nazadnje peljal 317 km/h nemčija audi rs6 odprt in čipam na 700 konjev...:BigThumbs:

premza

Citat od: Jelly;260995Veliko se vozim po nemciji oz cez njo ker zivim v Kobenhavnu  in se nikoli nisem pocutil ogrozenega ko so mimo mene padali z 250kmh na uro, seveda je to dovoljeno samo na dolocenih odsekih ponavadi kjer je tri pasovnica.

Moje izkušnje so take, da je najmanj omejitev ravno na dvopasovnicah, daleč od večjih mest, ko pa se približuješ mestom in ceste postajajo širše, se začnejo omejitve 120, 100, tudi 80.

braby

Citat od: Xandrej;260996Jaz sem se nazadnje peljal 317 km/h nemčija audi rs6 odprt in čipam na 700 konjev...:BigThumbs:

Samomorilec;)

S tem bi se pa jaz tudi peljal...:Red-Wink:

braby

Sploh  ni poanta v visoki hitrosti, ki "ubija". Danes sem se peljal po tempomatu 130 iz Lj, najmanj dva ali trije so skočili predme na prehitevalni pas s prenizko hitrostjo BREZ "žmigavca". Pol pa sem jaz nevaren, ki se rad hitro vozim??!!:Hammer3:

gepl83

Slovenci na splošno ne znajo vozit. Oz nočejo/ne upajo. Jaz grem stavit, da ko se peljem 160, da sem veliko bolj skoncentriran na vožnjo, kot nekdo ki dremlje po ac z 110 km/h in dela na porabi. Jaz sem bi samo 3x v nemčiji in šele takrat sem videl, kake penzionistične dremlne imamo pri nas na cestah. Gor se je res veliko bolj lušno vozit, tudi na delih kjer so omejitve.

gepl83

Prosurfer

Ni čisto isto, pri 100 lahko imaš odprto krsto, pri 190 pa raje ne... ;)

andraž

zlikovski

@Xandrej, in vtis vožnje?
RS6 je že konstrukcijsko narejen, ko se pelješ primer 160 je tak ko bi se z našimi 90 po občutku, druga lega,....

Xandrej

Ti povem z eno besedo? Totalno fuknjeno... to pa tak gre da mislis da bos poletel.. pri 300 km/h bi on se kr vlekel v8 bitirbo...  bom tako rekel Rs6 bombnik, 911 gt3 novi pa trga ovinke kot za šalo tisto pa druga skrajnost... Ima žena brata v nemčiji pa se lahko malo igramo. Drugace pa z lastnim avtom 254km/h vec pa ni slo, lifta pa je blo ampak je bila blokada noter.

Rs6 pa kot pravim dobesedno asfalt trga...