Menjava akumulatorja čudežno pomaga za marsikaj

Začel/a Prosurfer, Avgust 17, 2019, 11:44:20 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Excalibur

Avto vozim ze 4 leta, poznam pogoje za start in stop in vem kdaj ne dela. Sem prebral navodila na 110 strani ze 66x zato prosim ne odkrivat vec tople vode, ker sem jo ze jaz. Sprasujem, ce se vam na zgoraj opisano to zdi normalno, se je komu zgodilo ze kaj podobnega, ali je lahko se kaj drugega vzrok kot le to, da mi je pol letu in pol sel akumulator, ali kdo ve koliko je garancije na original akumulator in tako naprej. Vsi idealni pogoji so bili izpolnjeni, ne dela.

Čojko

Morda ti niso dali ustreznega akumulatorja na servisu. Jaz bi šel na servis, pa da vidim kaj bi rekli. Tudi okoli garancije.

dvorjan

Zelo verjetno je se v garanciji. Naj ga na servisu izmerijo, ce je se "v tolerancah". Zelo verjetno si ob nakupu dobil akumulator, ki je ze dlje casa stal v skladiscu. Taki radi bistveno prej koncajo svojo zivljenjsko pot ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Excalibur

Hvala, bom zapeljal na servis, sicer pa mislim da tudi, ce bi vec v garanciji, lahko uveljavljam stvarno napako, to je pa cas 2 leti od nakupa. Bom prosil se naj pogledajo kako polni alternator.

Excalibur

Pozdravljeni,

kaksno je vase mnenje na tale izpis od akumulatorja. Ali nima C5 bluehdi 2016 letnik, AGM akumulatorjev? Ne vem zakaj na temu izpislu pise EFB?

BRANÈI

Zrel za odpad, kaj ne priznajo garancije? Èe je bil original efb je ok, če je pa bil agm ni ok.Agm lahko namontiraš namesto efb, efb namesto  agm pa ne bo špilalo

alesz

BRANÈI

50 procentov kaže na grafu , pa tudi napetost je prenizka za  napolnjen akumulator.

Excalibur

Hja, ne ne priznajo garancije, ker je garancije samo 1 leto, torej se je iztekla letos marca 2020 in da je akumulator se v redu. Pravijo, da je treba akumulator le napolnit in da bo potem v redu. 8 ur so imel avto zato, da so mi to povedal, pa se en dan bi ga imel, da bi akumulator filal, no comment.

Xandrej

Zdaj imaš 40% popust na akumulatorje. Novega not pa gasa! :BigThumbs:

BRANÈI

Običajno je garancija minimalno 24 mesecev, morda pa tvoj polnilec ni ok

Excalibur

Se enkrat ne bom dal notri original akumulatorja, naslednji bo Varta Silver Dynamic. Vem da je -40% na akumulatorje, hvala. Na citroen slovenija pravijo, da je garancije 1 leto, 2 leti je ob nakupu novega avta.

Tistih 50% je pokazatelj napetosti za start stop, da start stop dela mora biti preko 80%. Zagonski tok je tisti, ki je za vzig pomemben, tega je 688 od 760 kar je super, vzgal bo. Tako mi je bilo receno :) Da polnilec ne bi bil ok.. hm, lahko tudi to, sicer kar tezko verjamem, ker je pokazal, da se akumulator polni in tudi pokazal, ko je bil napolnjen. Zdej pa vedi :)

alesz

zahtevan zagonski tok je 760A,dejanski izmerjeni tok je 688A,kar pomeni padec za cca 10%,kar je pomoje super ponavadi po letu ob takih temperaturah je padec vsaj 20%.
Stanje akumulatorja imaš napotek....napolni akumulator
Diagram ti prikazuje da je akumulator samo 50%napolnjen in še navodilo koliko časain s kakim tokom naj bi se napolnil.
To je vse kar vidim na izpisu.....................

Citatpa se en dan bi ga imel, da bi akumulator filal, no comment.

132minut pri 25A....!!!

Excalibur

Hvala alesz, kaj pa napetost 12.38V, to je tudi se v redu? Haha 132 minut, oni bi pa filal en dan jao jao. Hvala vsem!

alesz

Citatkaj pa napetost 12.38V

Napetost je po moje odraz napolnjenosti,ponavadi naj bi bila več kot 12,5V....

Kaj polnenje so menda kontrolirali...?...Drugače na tem testerju bi moral biti nekje tudi "sistemski test",ki preverja polnenje v vozilu....!

Ne spada zraven!
ponavadi me zmotijo tudi take stvari,da nekdo odvali nek denar za "mašino" potem pa ne pritisne par gumbov in namesto tistega Trampovega naslova napiše naslov firme ki je donirala solde.....................