Menjava akumulatorja čudežno pomaga za marsikaj

Začel/a Prosurfer, Avgust 17, 2019, 11:44:20 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dexterboy

Ali je pri novejših vozilih kakšen pogoj okoli akumulatorja?
Da mora biti suh, hermetično zaprt in ostale nebuloze...
Ali pa je lahko star svinčeni na čepke za dolivanje?
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

gule

Odvisno od modela vozila. Ce imas Dacio, lahko das navadno Vesno svinceno, ce imas C4 , C5, ali kaj novejsega z start and stop sistemom, pa ne gre. O hybridih ne bom niti govoril...

Excalibur

Ne omenjaj, norim tudi jaz zaradi tega economy moda, hitim kot zmesan, ko kaj pakiram, da lahko zaprem prtljaznik brez, da rabim hodit vzigat avto...

torisimo

Podobna slika pri meni, dober aku. težava eco mode..., zamenjal z Bosch Silver, eco mode izginil, po cca dveh letih se zgodba z eco mode ponavlja...
🤯

visar

Citat od: dexterboy;258043Ali je pri novejših vozilih kakšen pogoj okoli akumulatorja?
Da mora biti suh, hermetično zaprt in ostale nebuloze...
Ali pa je lahko star svinčeni na čepke za dolivanje?

V avtu še nisem videl suhega, samo čepke za dolivanje so skrili pod plastiko in nalepko, da ga hitreje zamenjaš.
______/\\______
______/\\______

alesz

Tudi pri AGM akumulatorjih tisti G ne pomeni gel,ampak glass.................kislina je vpita v pivnikih iz steklene volne................
EFB je pa sploh klasičen kislinski iz boljših materialov.......pokrovčki so pa skriti,če je pa ohišje delno prosojno pa vidiš kako "žre" kislino.........

visar

??? a kdo zamenjuje GEL in AGM ... ???

Saj sta popolnoma različna... AGM je klasični samo da se tvori voda nazaj zaradi mrežic...

Je pa res da sem tudi jaz dolgo časa mislil da je G v AGM gas in ne glass.

LP
______/\\______
______/\\______

alesz

Citat??? a kdo zamenjuje GEL in AGM ... ???
ne vem ,napisal sem to ker me veliko ljudi to sprašuje,če bi se mi dalo sigurno najdem to trditev tudi na tem forumu...................

visar

Citat od: alesz;266863ne vem ,napisal sem to ker me veliko ljudi to sprašuje,če bi se mi dalo sigurno najdem to trditev tudi na tem forumu...................

mogoče celo mojo izpred 10 let :argue1: :Hammer3:
______/\\______
______/\\______

alesz

Citat od: visar;266872mogoče celo mojo izpred 10 let :argue1: :Hammer3:
Kaj pa če si imel prav takrat......obstajala je firma AGM.....ali niso bili to akumulatorji za tiste muzikofile ki so bili polni denarja in so tlačili not tiste ameriške akumulatorje z okroglimi celicami..........

Se mi ravno en PDF tukaj valja.......................

Excalibur

Bom vprasal tukaj, da ne smetim. Kaksne imate kaj akumulatorje v vasem C5, bolj konkretno me zanima za vse tiste, ki imate motor 2.0 blue hdi 180KM in start&stop sistem. Kako dobro vam start&stop sistem dela, kaksne imate nasvete, ugotovitve, ste imeli kdaj tezave, da je bil akumulator v redu pa vam se vedno ni delal start&stop...? Karkoli na to temo bo zelo dobrodoslo. Hvala

dvorjan

@Excalibur:
Še original akumulator, prva vgradnja, l. 2016. Zdaj ko bodo nižje temperature bo S&S itak nehal delati (pozimi praktično ne dela). Jaz ga pred vsako daljšo vožnjo izklopim v meniju, ker mi to ugašanje in prižiganje ni niti malo všeč.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Excalibur

@Dvorjan, v meniju?? Kje to najdes v meniju? Jaz imam samo tipko na armaturki eco off, to je vse?

Danes sem napolnil akumulator s polnilcem za akumulatorje. Se vsedem v avto mi napise economy mode. Wtf? Se peljem, ogrejem motor, zunaj 20 stopinj, notri 22, se ustavim na semaforju, start in stop ne dela. Se vam zdi to normalno za leto in pol star akumulator? Koliko je garancije na original akumulator?

BRANÈI

Pa privezan tudi moraš bit,motor mora bit segret,in še in še. Morda pa nisi imel maske ali si jo imel samo čez usta.