Menjava akumulatorja čudežno pomaga za marsikaj

Začel/a Prosurfer, Avgust 17, 2019, 11:44:20 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mcmare

Citroeni pa res komplicirajo bože mili. Da moram po menjavi akumulatorja še priklapljati lexio... No, lexie dejansko nimam, imam pa Diagbox, kar je isto, a ne?

Tukaj berem, da je potreben tudi BSI reset.
https://frenchcarforum.co.uk/forum/viewtopic.php?p=515728#p515728

dvorjan

Citat od: mcmare;271044Citroeni pa res komplicirajo bože mili.

Ni res. Malodane vsi sodobni avtomobili, opremljeni s start&stop sistemi, zahtevajo podoben poseg ob menjavi akumulatorja.

Zadnja leta, da se spomnim, da se ni bilo treba z racunalnikom ukvarjati ob menjavi akumulatorja, je bil le Renault Scenic, ki je po menjavi vprasal kar iz menija - Imas nov aku? Ja. Ok, nastavim. In gasa dalje ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

MSrougeZX

Kaj pa če med menjavo priklopiš vozilo na napajanje, tudi ni ok?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Prosurfer

Citat od: Excalibur;270716Hja, ne ne priznajo garancije, ker je garancije samo 1 leto, torej se je iztekla letos marca 2020 in da je akumulator se v redu. Pravijo, da je treba akumulator le napolnit in da bo potem v redu. 8 ur so imel avto zato, da so mi to povedal, pa se en dan bi ga imel, da bi akumulator filal, no comment.

Za kateri servis pa gre?

braby

Jaz sem letos menjal akumulator, pa nisem nič nastavljal ali resetiral. Dela ok. Letnik 2011.

mcmare

Citat od: dvorjan;271045Ni res. Malodane vsi sodobni avtomobili, opremljeni s start&stop sistemi, zahtevajo podoben poseg ob menjavi akumulatorja.

Zadnja leta, da se spomnim, da se ni bilo treba z racunalnikom ukvarjati ob menjavi akumulatorja, je bil le Renault Scenic, ki je po menjavi vprasal kar iz menija - Imas nov aku? Ja. Ok, nastavim. In gasa dalje ...

Moj C5 letnik 2008 brez start&stopa je vse kaj drugega kot sodoben avto : D

zlikovski

@braby, če ima iste karakteristike kot prjšnji akumulator, potem je vredu, drugače nepravilno opravlja z akumulatorjem, posledično krajša življenska doba,.....

Dihtunga

Je treba ker sistem računa kako mora delati z akkujem, da zdrži in dela kakor je od njega zahtevano in sem je vključeno tudi staranje.

premza

Jaz sedaj stalno merim napetost med vožnjo, pa ni nobene pameti. Ves čas drži napetost na 14.4V.
Najbrž pa beleži zgodovino za vklop "safe mode", in jo ob menjavi zresetira.

zlikovski

Z obd se vidi samo nekaj malenkosti, kaj konkretnega pa ne, pa da prebere kakšne napake in to je to.

To nastavljanje novega akumulatorja pa je samo pri novejših avtih z start stop sistemon,....
To mi je povedal forumaš Vlado.

mcmare

Citat od: zlikovski;271084Z obd se vidi samo nekaj malenkosti, kaj konkretnega pa ne, pa da prebere kakšne napake in to je to.

To nastavljanje novega akumulatorja pa je samo pri novejših avtih z start stop sistemon,....
To mi je povedal forumaš Vlado.

Ok, sem malce pomirjen, bom torej zamenjal brez nastavljanja. In kaj točno naj bi se nastavljajo v lexii, vpisovalo Ah in CCA novega akumulatorja?

zlikovski

Èe nimaš start stop, hibrid,.... se nič neda nastavljat.
Drugače pa se nastavlja tip akumulatorja, amperaža.

mcmare

Na https://www.akumulator.si/, imajo fajn možnosti popusta, če pri njih pustiš rabljen akumulator, na Smart akumulatorje dajo 10%
https://www.akumulator.si/katalog/697/avtomobilski-akumulatorji-smart

Tako da bom verjetno vzel kar tegale:
https://www.akumulator.si/izdelek/A1%2003%2077/akumulator-smart-77ah-780a

Ups, ko klikneš pa na izdelek, pa piše, da Za odpadni akumulator nudijo še 5€ dodatnega popusta pri nakupu v trgovini. Hm, dečki niso konsistentni, kaj zdaj 5€ ali 10%?

Bajdvej, saj tile Smart akumulatorji verjetno niso neko sranje, a ne? Za 12 let star avto ne bi rad kupoval najdražjega možnega.

Čojko

Jaz jih kupujem v avtotrgovini in vedno dobim poleg nasveta še zelo dobro ceno.

zlikovski

Jaz imam glede takih čudnih firm bolj slabo izkušnjo aku drži recimo 2 leti potem pa se mu že pozna na moči,....
Raje kupim kakšno priznano znamko.
Pred vgradnji v avto pa obvezno priklopit na pameten polnilec, da ga lepo nafila in pripravi, ker vprašanje je, kako dolko kje stojijo ti akumulatorji,......