Citroen Cactus

Začel/a garac, September 03, 2007, 09:30:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

jumper1

tele dnevne luči na švabih in korejcih pa še katerih so katastrofa števec razsvetljen zunaj pa samo dnevne luči potem pa po tunelih ob dežju ali v temi kar brez luči.Bi morala evropa določit tudi senzor svetlobe za vse avte ki imajo auto dnevne luči!

Zeko124

Vceraj sem v oblacnem vremenu in rahli megli videl novo Kio Sportage, sive barve. Vbistvu je nisem videl ker ji ni gorelo pol k... od zadnjih luci, spredaj pa led trak. Cista bedarija...

Bi zgornje trditve pojasnile zadevo. :funny34d:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Citroenovc

Citat od: Xandrej;189953Prvo kot prvo se dnevne luči v tunelu preusmerijo oz preklopijo v normalne luči, drugo kot drugo senzor zazna ko je megla in mračno še vedno svetijo lepo normalne luči, zakaj zadnje podevi ne svetijo? oz ko so prižgane dnevne luči (LED) zato, da so STOP luči podnevi bolj vidne!

Dej ne bodi preveč pameten, ker dnevno srečujem avtomobile v tunelu ali pa v za en k vremenu (megla, dež, mrak), ko jim spredaj super svetijo luči, zadaj je pa tema ... Briga mene kako avtomatiko NAJ BI imeli - ker karkoli že imajo - očitno NE DELA kot bi moralo.

EU naj se raje ukvarja z uporabnimi problemi ne pa da si zmišljujejo taka debilna "posodabljanja" avtomobilov. Važno, da ima avto več zvezdic, ker mu noter ena ku..eva lučka utripa, da bodi privezan, a da bi bil sploh opazen na cesti - ne to pa je brezveze.
OK

LP
Primož

Zeko124

Citat od: Citroenovc;189996EU naj se raje ukvarja z uporabnimi problemi ne pa da si zmišljujejo taka debilna "posodabljanja" avtomobilov. Važno, da ima avto več zvezdic, ker mu noter ena ku..eva lučka utripa, da bodi privezan, a da bi bil sploh opazen na cesti - ne to pa je brezveze.

Amen. :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

hladilnik

Citat od: Zeko124;189998Amen. :BigThumbs:

Amen dvakrat. Cakaj kaj sem ze zadnjic prebral, da bodo vozila od 2015 morala imeti vgrajene senzorje tlaka v pnevmatikah, ki bodo seveda podrazila menjavo pnevmatik ipd.. ipd.. Debilizem brez konca. In tako davek na davek. Kam gremo..

xandrej, po nagi riti te bom. umakni se iz debate, ker nimas blage veze kako je to, ko moras drugi dan po placi, ko poloznice placas, preracunavati kako bos prisel cez mesec. :D malo heca, da ne bos zameril, ampak razlike dejansko so.

Xandrej

Citat od: Citroenovc;189996Dej ne bodi preveč pameten, ker dnevno srečujem avtomobile v tunelu ali pa v za en k vremenu (megla, dež, mrak), ko jim spredaj super svetijo luči, zadaj je pa tema ... Briga mene kako avtomatiko NAJ BI imeli - ker karkoli že imajo - očitno NE DELA kot bi moralo.

No moj sedanji avto nima dnevnih luči. C6 je eden privih avtomobilov z dnevnimi lučmi. Odzačetka so se pritoževali lastniki, da jih policija kurbla da imajo meglenke prižgane. No ko si zapeljal v tunel so se avtomatsko prižgale luči. Tako dela tudi na škodi pa na audiju kolker vem, da pa eni to imajo pa da moraš očitno ročno prestavit na zasenčene luči to pa priznam da prvič to slišim!

:BigThumbs:

rocky86

Tudi v Peugeotu Partnerju je tako. Svetijo ti nobel LEDice, zadaj pa tema. In nobene avtomatike za tunel!
Sem pa samo pri PSA sem opazil, da ti tudi pri delujočih brisalcih samodejno prižge luči. Opel, Renault in VW tega ne naredijo avtomatsko.
Peugeot 5008

Lovro

Zaradi vseh teh ugibanj, sem jaz razvil svojo filozofijo, da mora biti avto vsaj 2 leti na trgu, preden ga kupim, da se vidi, kako se obnese in da popravijo te pomanjkljivosti ali napake.

Mogoče bo čez 2 leti tudi Kaktus že dobil sistem za povratne informacije pri tapkanju po zaslonu, mogoče bodo celo vrgli ven.

Edina iozjema je bil C5, ki je eden izmed prvih, kar me je posledično 2x konkretno usekalo po denarnici. Èe bi kupil kak letnik 2011, bi bilo že manj težav. Ampak mu oprostim, je drugače fajn avto.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

grgos

no ta mi pa ni napačen ..

hladilnik

Ja ta je tanajboljsi. 22" platisca in 92KM dizel notri. :BigThumbs:

Zeko124

Danes popoldne smo tudi mi dobili tole beštjo na test. Sve u svemu me je avto zelo pozitivno presenetil, motor dovolj močan in menjalnik lepo prestavlja (1,6 HDi, robotiziran menjalnik), uporaba tempomata je čisto preprosta, luči svetijo OK, sedeži dovolj udobni za ta rang avtomobila... moti me predvsem to, da ni obratomirja. Na touch screen moraš pa res biti zelo pozoren (verjetno se kasneje navadiš), pa ponoči se v rikverc slabo vidi (avto je skozi stekla slabo pregleden, kamerca pa precej zatemnjena) ampak ko začneš zaupat tehnologiji (predvsem parksenzorjem) mislim da nebi bil problem. Tudi cena za moje pojme čisto sprejemljiva.

Je pa avto po mojem primeren kot drugi avto, predvsem za drkarijo po mestu.

:BigThumbs:

www.keramika-genorio.si

garac

zeko, a si že nabavil obratomir za amita? Obratomer je res življenskega pomena, sem ga imel v diani, spačku, lna... saj ne več kdaj prestavit če ni cagarja ane?
Ami pa je imel še indikator umazanosti olja, delijivo zadnjo klop oz. 3 sedeže v zadnji vrsti
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sušo

garac to si mel neko osnovno verzijo al kaj?
Pa valda če že nabavlaš vzame topoftop eikskluzif drgač je brezveze.

Dost resno. Teli obratomiri za dva cilindra so pregrešno dragi. Par ldi ga ma v A seriji in je zanimivo pogledat k se zavrti na "puhno", sam celega premoženja pa ne dam. Sej če mal drugače pomisliš je števec pri A seriji tudi neke vrste obratomir z unimi rdečimi oznakami za max brzino v določeni prestavi... ne?

Mal OT ampak sej je še jutro

Lovro

Tudi jaz sem si včeraj slučajno ogledal Kaktejo od znotraj, le vozil je nisem - meni je avto všeč, za to velikost dovolj prostoren. Celo zadaj sem udobno sedel, bilo je dovolj prostora za kolena. Tudi prtljažnik ni slab.

Pravzaprav edina stvar, ki mi ni všeč (za moje potrebe, seveda) je, da zadnja klop ni deljiva. Èe še to namontirajo not, je avtoček za kupit. Dizel je za cca. 2 jurja dražji od bencinca in močnejši - pač, je treba preračunat, kaj se splača glede na število prevoženih km.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gule

Citat od: Lovro;190232Tudi jaz sem si včeraj slučajno ogledal Kaktejo od znotraj, le vozil je nisem - meni je avto všeč, za to velikost dovolj prostoren. Celo zadaj sem udobno sedel, bilo je dovolj prostora za kolena. Tudi prtljažnik ni slab.

Pravzaprav edina stvar, ki mi ni všeč (za moje potrebe, seveda) je, da zadnja klop ni deljiva. Èe še to namontirajo not, je avtoček za kupit. Dizel je za cca. 2 jurja dražji od bencinca in močnejši - pač, je treba preračunat, kaj se splača glede na število prevoženih km.

Pa ne samo, da ni deljiva, tudi sedalni del, se ne da preklopit...malo neergonomsko...:argue1: