Citroen Cactus

Začel/a garac, September 03, 2007, 09:30:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Citat od: psihopat100posto;218374meni je cactus všeč, samo ta ki bi ga jaz imel stane 17 jurjev kar je preveč za tak avto, brez opreme za 12 jurjev pa je nikakav.
lp
Podpis!
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

BlocK

No jaz si ga že par mesecev lastim. Tako, da če ima kdo kako vprašanje PM me...

zlomjo

Vseeno lahko poročaš brez PM o občutkih in zadovoljstvu.

BlocK

Joj napisal cel sestanek in me je odjavilo vmes. Nimam časa še enkrat klofat. Bom v prihodnosti.

Gox

Citat od: BlocK;223009Joj napisal cel sestanek in me je odjavilo vmes. Nimam časa še enkrat klofat. Bom v prihodnosti.

Piši v wordu, pa pol skopiraš, bo bolj ziher. Da vmes ne poteče čas in te odjavi.

BlocK

Jah prepozno sem to vedel. Na hitro:

Imam 1.6 blueHDI. Obrnil sem 15k km. Poraba je super (4.8 l/100 po računalniku) glede na to da ne šparam - torej AC do 150 km/h in tudi bolj dinamična vožnja. Res je, da ima avto cca 1 tono. 1.2 motor bi vsekakor bil prešvoh, razen če je samo za mestno vožnjo.
Ker nima 6, kar sem bil na začetku malo skeptičen glede hrupa na AC, sta 4 in 5 zelo dolgi. To pomeni, da moreš malo več prestavljati, recimo 60 km/h v 5 je kar neizvedljivo.
Entertainment/info sistem deluje zadovoljivo, vmesnik je včasih malo počasen amapak nič kaj pretresljivega.
NAV deluje OK, edino zemljevidi so včasih malo čudni (sem v prejšnjem Picasso imel naložene iz travnikov in so bili bolj točni). Recimo večkrat me v kakem blokovskem naselju želi peljati po pešpoti med bloki, 1x pa mi je falil naslov za par km (in to ne v kakšnih res rovtah).
Prezračevanje je klub manjko desne šobe za sovoznika zadovoljivo.
Avtomatski brisalci in luči delujejo super.
Preglednost nazaj ni najboljša.
Sprednji sedeži so zelo udobni in tudi po dolgi vožnji ne čutiš utrujenosti.
Na splošno ta avto ni za visokorasle voznike. Že spredaj so moji bolj obilni in večji frendi malo utesnjeni, zadaj morajo imeti glavo spodvito.
Prtljažnik je solidno velik glede na velikost, res pa je da je nakladalni rob visok.

KAR PA ME MOTI:
- šparanje na malenkostih ki pokvarijo uporabniško izkušnjo kot recimo ni zadaj nobene osvetlitve in je na zadnji klopi temno kot v rogu, ni ogledala na sovoznikovem senčniku, ni lučk na senčniku, okna se ne spustijo avtomatsko, itd..
- žvižgajoče sanke ali mogoče slabo tesnenje (glih raziskujem na tujih forumih) ob velikih hitrostih na AC in bočnem vetru
- hitro podkrmajenje ob bolj dinamični vožnji v ovinke

zlomjo

No, to je pa kar v redu opis. Vidim, da mene, ki sem pol življenja vozil spačke, večino stvari sploh nebi motilo. Še motor bi lahko bil 14 hdi čipan na 90.

BlocK

Evo raport,da so nadležni piš oz žvižganje odpravili z namestitvijo tesnil na vratih.