Citroen Cactus

Začel/a garac, September 03, 2007, 09:30:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

drugmirko

Citat od: Tiki;185672Evo jaz sem ga danes malo popeljal =)) Zanimiv avto, samo meni ta robotiziran menjalnik pa "start-stop" nista preveč všeč... Še vedno sem za klasiko =)) Drugače pa zanimiv avto, predvsem drugačen =))
čist tak, mimogrede.... a si mogoče šel šarit po tistem centralnem delu "klopce".... se da oblazinjeni del, med obema sprednjima zicema, za ročno dvignit in pod njim najt kak spodoben predal? al so ga debili fiksno prpopali in za odlaganje stvari namenli sam tisto plitvo poličko nad knofi menjalnika pod centralnim displejem...
to probam zvedet od ljudi, ki so meli priliko sedet v njem že od salona v Ženevi, pa se še noben ni spomnu pogledat tam not... :D

garac

ročaj se spusti z vrha navzdol, ampak potem to ni več klopca, pa še ročna je malo čudno postavljena
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

drugmirko

Citat od: garac;185689ročaj se spusti z vrha navzdol, ampak potem to ni več klopca, pa še ročna je malo čudno postavljena

ja, vem... za  naslon rok se spusti del, ki "glumi" klopco v naslonjalu.... mene zanima spodnji, "sedalni" del, ki je tako kot v vseh ostalih avtih, v bistvu nepremični del centralnega tunela, katerega so v Cactusu "oblekli" v sedalo... evo, na prpeti sliki mislim na tisti skrajšani oblazinjeni del "klopce", takoj za ročno... če pod to niso skrili vsej 3 litrskega predala, so kronani osli!

Tiki

Sem iskal če je tam kak predal ja, pa mi ni uspelo nič odpreti... Nasplošno se mi zdi malo odlagalnih mest...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

drugmirko

evo.... danes sem "vrgel oko" na Cactusa... če povem po pravici sem si res želel, da bi mi ta avto bil všeč! no, sej v bistvu si to želim še ampak, "zdrav razum" mi po temeljitem ogledu začenja "vrtat luknje" v "citroenasto ljubezen in slepoto želje"... ker.... ves čas ogledovanja, tipanja, sedenja, "vpijanja in čutenja" ambientva v kabini na (sprednjih in zadnjih zicih) in kratke, slabih 10min dolge vožnje, se mi je po glavi vse močneje podila ena sama asociacija...: Cactus je v bistvu ena STOENKA!

resno... vse skupaj, razen "i-Padov" na armaturi, hecnega volančka in zgornjega dela armature (pri zadosti visoki opremi, drugač ne) je tako "rudimentarno"... plastika oblog in centralne konzole, sedeži, zadnja klop, šipe zadnjih vrat, prtljažnik, zvok v kabini in hrup ispod koles... v glavnem, vse je tako "esencialno", kot da si se vsedel v eno (sicer zanimivo oblikovano) Stoenko! nikakor pa ni "esencialna" njegova cena...:(!

zato mi je avto že sam po sebi pustil mešane občutke.... ko sem se potem, ko sem vrnil ključe, za foro vsedel v razstavljeni C3 Picasso Exclusive (ki je z enako mašino stal ob vratih salona) me je pa naravnost butnlo... sedeži, materjali, obdelava, oprema, uporabnost... popolnoma drug nivo! ma kaj nivo... proti "Cactusasti stoenki", drug planet! ...cena na sprednji šajbi pa NIŽJA!!! sicer s popustom, pa vseno... končna MPC je za kupca pač edino merilo!
ko sem si, sedeč v C3P brundal v brado nekaj o "stoenki", je pristopil prodajalec in se -sicer s kislim nasmeškom- tudi strinjal... sva na koncu oba, napol v opravičilo Citroena, rekla "hja, sej to je njegov koncept"... ampak, bes me plentaj, če se te "esencialnosti" ne bi dalo naredit kej bolj "konkretno"! oziroma tako, da notrajost C3 Picassa proti njemu ne bi delovala, kot "rols-rojs"..... ma kaj C3 Picassa... notranjost 12 jurjev "vrednega" C-Elysseja Exclusive!!!

hladilnik

Jaz grem v cetrtek popeljati novega Cactusa na sprehod. Danes sem si ga samo ogledal v zivo. Prvic.
Ni mi jasno samo nekaj, od kje informacija, da ima 22cm oddaljenost od tal? Ker je cisto normalno spuscen avto. Skoda.

gule

Dimenzije in tehnične karakteristike

Xandrej

Jaz sem ga vozil... 3 cilindre (bruh)... 17 colarke so ble gor pa 4 noter... Avto lušn kake 3 jurje še predrag drugače pa bo.

hladilnik

Ja predrag je, glede na to, da je kao cenejsa verzija. Ampak ali je 3 cilindras res tako zanic? Ok ti si vajen ornk avtomobilov. Za bolj navadne ljudi je najbrz ok?

hladilnik

Citat od: gule;189698Dimenzije in tehnične karakteristike

Hvala! Sem danes dobil tudi prospekte. Sprasujem zato, ker je bilo nekaj strani nazaj omenjena ta razdalja od tal. In je malce visji avto danes vedno bolj aktualen. Zato sem bil razocaran. Najbrz bom se nad cim, ko ga grem peljati, hehe.

gule

Pa še malo ekonomsko propagandnega programa...:BigThumbs:

Lovro

Sem višino kaktusa primerjal kar na parkirišču z mojim C5 III.

Ugotovil sem, da je na zadnjih dveh tretjinah približno tako visok, kot C5 v najvišjem položaju, kar je v redu.

Sprednja tretjina, predvsem pred sprednjimi kolesi, pa je nižja, vendar še vedno višja od C5 v voznem položaju.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Xandrej

Citat od: hladilnik;189705Ja predrag je, glede na to, da je kao cenejsa verzija. Ampak ali je 3 cilindras res tako zanic? Ok ti si vajen ornk avtomobilov. Za bolj navadne ljudi je najbrz ok?

Saj veš kak je moraš dat orng gas da spelješ to je motor ki pač nebo dosegal nekih ergonomskih kilometrin to je res pa za marsikoga dober... Raje bi v tem primeru dizla izbral. So pa dobri sprednji sedeži ko so res ko kaki fotelji.

hladilnik

Citat od: Lovro;189712Sem višino kaktusa primerjal kar na parkirišču z mojim C5 III.

Ugotovil sem, da je na zadnjih dveh tretjinah približno tako visok, kot C5 v najvišjem položaju, kar je v redu.

Sprednja tretjina, predvsem pred sprednjimi kolesi, pa je nižja, vendar še vedno višja od C5 v voznem položaju.

Hvala. A ti si ga vozil, kaksen se ti je zdel. Ok ne bi ga zdaj primerjal s C5 pac pa kot bolj luksuzno razlicico C3, ce prav razumem kamor spada.

MSrougeZX

Spada v razred C4 in ne C3, kar nakazuje tudi napis zadaj C4 cactus.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil