Citroen Cactus

Začel/a garac, September 03, 2007, 09:30:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

drugmirko

Citat od: rsm23;184076@dvorjan: Tisto v mailu je cena za "navaden" C4 ;) Za ceno Cactusa nič ne piše...
Piše pa na francoski strani 13.950 (brez popustov). Tako da nekaj takega oz. verjetno nekaj manj (sodeč po razlikah v ceni pri ostalih modelih), bo najbrž tudi pri nas.

kaj zdej... sej vam je drugmirko že lep cajt nazaj povedal (mogoče celo pred objavo francoskih cen) da bo po njegovih "kristalnokugelnih" pričakovanjih njegova cena šla nekam med "slabih 13" in "dobrih 19" jurjiev...  ter, da bi mel zelo fer ceno, če bi šel od 11 (10.990) do kakšnih 17-18 jurjev :))

drugač pa je najbolj ziher za pričakovat točno to, kot pri vseh citroenih do sedaj... slovenske cene, od francoskih nižje za ene 2-3k evrov ;)

Zeko124

Je včeraj peljal mimo mene v Portorožu. Lušten avtek, izstopa iz množice :).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

ModelJT

Jaz sem tudi videl sivega v Stožicah.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gule

:gimme_money:Pri nas se za 16000 eur dobi novi C5...ta Fikus nima šans, če bo več kot 12 jurjov

drugmirko

Citat od: gule;184284:gimme_money:Pri nas se za 16000 eur dobi novi C5...ta Fikus nima šans, če bo več kot 12 jurjov

čakaj... jaz govorim o vrjetnih cenah na uradnem ceniku, ti pa o (permanentnih) "akcijskih" cenah ;)
grem stavit, da bo tudi Cactus, ko pride v "starost" C5-ke, doživel podobne "ugodnosti"... če ga bodo pri tem "spimpanem C3", glede na 4-ko v njegovem imenu, preveč "lomili" z uradnim cenikom, pa po moje še prej... :/

gule

Citat od: drugmirko;184294čakaj... jaz govorim o vrjetnih cenah na uradnem ceniku, ti pa o (permanentnih) "akcijskih" cenah ;)
grem stavit, da bo tudi Cactus, ko pride v "starost" C5-ke, doživel podobne "ugodnosti"... če ga bodo pri tem "spimpanem C3", glede na 4-ko v njegovem imenu, preveč "lomili" z uradnim cenikom, pa po moje še prej... :/

Ne vem, kaj bo, vem, pa, da pri nas so cene zadnjih nekaj let takšne...točno odkar delam v Citroenu in spremljam cenike...

Meni je Cactus osebno všeč in nimam averzije naspram avta, ampak ena našminkana škatlica tipa Cactus na BH trgu nima šans proti C5(ki je "institucija avto")...seveda, če bo imel, ceno kot C5...

Èe bo cena cca. 10.000-12.000 eur, pa bo druga štorija...

Pri nas C5 štarta od 16.519,00 eur...bencin, pa 17.496,00 eur diesel...

http://www.citroen.ba/index.php/c5-cjenovnik

Gox

Danes sem v kopru srečal rumenga .. ga hitro opaziš v prometu, ker je "drugačen" :)

garac

c5 in kaktus primerjat?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

Citat od: garac;184329c5 in kaktus primerjat?

Ne gre za primerjavo segmentov, ampak cen...:BigThumbs:

aygo

[SIGPIC][/SIGPIC]

MSrougeZX

Sem rezerviral pa da vidimo to čudo.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Francl

Po kratki testni vožnji v okolici Polzele so vtisi naslednji: Lušten družinski avtek. Avtomatik prestavlja lepo, 92 KM eHDi potegne v redu, luknje in jaške na cesti požira primerno.
V komande na desnem ekranu se nisem imel časa poglabljati. Ne vem kako se stvar obnese na močnem soncu, gardedama na desnem sedežu pravi, da bolje kot kakšen telefon. V deloma sončnem vremenu se vidi čisto v redu. Sedeži dobro objamejo hrbet, čeprav so na slikah videti kot navadna klop. Sedenje zadaj tapravim descom odsvetujem. (Meni malo fali, da bi me imeli za bolanga, kot bi rekel Iztok Mlakar.)
Edina večja napaka, ki se mi zdi omembe vredna, je zelo visok rob prtljažnika. Kot kakšna stoenka. Škoda, ker se mi zdi to ena zelo pomembna zadeva in ker vemo, da citroenovi dizajnerji/kostruktorji znajo to zelo dobro narediti. (npr. Berlingo, Picasso)
Za zdaj so na voljo le kratke testne vožnje, kakšnih 15-20 minut s spremljevalcem/ko, za konec avgusta se bo dalo dobiti tudi za kaj več.
Evo, toliko na kratko.
:Hammer3:

ModelJT

Danes (včeraj) sem ga malo bližje pogledal na Vrhniki. Ma tisti airbump bo čez par let že cel razpokan od sonca in podrgnjen od udarcev. Bi bilo bolje če bi dali gumo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Tiki

Evo jaz sem ga danes malo popeljal =)) Zanimiv avto, samo meni ta robotiziran menjalnik pa "start-stop" nista preveč všeč... Še vedno sem za klasiko =)) Drugače pa zanimiv avto, predvsem drugačen =))
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

drugmirko

Citat od: ModelJT;185585Danes (včeraj) sem ga malo bližje pogledal na Vrhniki. Ma tisti airbump bo čez par let že cel razpokan od sonca in podrgnjen od udarcev. Bi bilo bolje če bi dali gumo.

ma ne bo... sej so ga pacali 3 razvojna leta,vložili 9 patentov in naredili 5000 ciklov od -30 do +90.... valjda bo zdržal enpar let. sicer pa... zamenjava za nove/po želji drugobarvne, naj nebi koštala kej več kot 100 evrov ;)

kje ga pa majo na vrhniki? oziroma, do kdaj?