NOV slo. ZAKON O DAVKU NA ODJAVLJENE AVTOMOBILE

Začel/a BORCI V6, November 27, 2017, 02:49:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Anto ti kar naprej nekaj zanovetaš in insinuiraš. Kako sexualni život? Dobro? So te mogoče zapostavljali kot otroka? Bodi priden.

antasi

Ne morem, da se nebi zajebaval z bosanci, ker so bili včasih najboljši humoristi na račun šal o bosancih.
Danes so pa neki drugi časi, ko te bosanci pošiljajo na neke paihoanalize, če omeniš humor.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

MSrougeZX

Jaz bom letos si uredil madžarsko državljanstvo...pol si pa kaj starega od tam privlečem...večja izbira, ceneje pride vse...pa še uvažat mi ga ne bo treba.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

antasi

No, če se povrnemo k temi, ne pa k žalitvam, kar res ni lepo od tebe Gule.
Do 1.4.2018 imate čas za nakup starih vozil za dele ali obnovo, ker po tem datumu bo nastopil nov davek.
To pomeni, da bo treba za vozila po 1.4. 2018 po 1.letu
lastništva vozil brez registracije plačati 20% cestnega sklada. Se pravi v 5.letih eno polno cestnino. To pa ni malo. In to bo povzročilo upad starodobnikov, ki čakajo na obnovo.
V praksi nihče ne bo več hotel kupit starega neregistriranega citroena, ker bi moral za njega doživljensko plačevat cestnino??
Razen če ga proda-komu?ali registrira-kako?
ali da na recikliražo..

zlomjo

A ni tam pisalo, da se samo 10 let plačuje ta davek? Torej v 10 letih 2 polni cestnini?

zlomjo

25% pomeni na 4 leta ena polna cestnina. Jaz moram enega spačka odjaviti do prvega aprila. Namenjen je sinu, ki bo imel čez 6 let 16 let, da bo lahko začel voziti. Do takrat pa pod streho.

ModelJT

Se mi zdi da bo tale mesec veliko vozil odjavljenih iz prometa.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gule

Citat od: antasi;242934Ne morem, da se nebi zajebaval z bosanci, ker so bili včasih najboljši humoristi na račun šal o bosancih.
Danes so pa neki drugi časi, ko te bosanci pošiljajo na neke paihoanalize, če omeniš humor.

Za tvojo info, ne perejo v BiH vsi riti, pa veš na kaj mislim. :BigThumbs:

Čojko

gule

In zapojmo vsi strumno...tako kot prej...tovariši...

Ofuco se ko i stara kurva...:emot112:

https://youtu.be/TbFHEVb9IpQ

Našel eno iz naftalina...

antasi

Citat od: Lovro;243081In na tistem bolšjaku si lahko kupil star avto, ki si ga takrat še lahko pripeljal domov brez strahu pred novim zakonom o davku na odjavljene avtomobile, ki bo sedaj začel veljati. ;)

prosim, da se držite teme:argue1:
https://pivopis.si/najboljse-pivo-pivovarna-leta-2017/

gule

Citat od: Tiki;243104Jajce?

Vitez, Karusel. :BigThumbs: Si bil, pa fino uštiman, da se ne spomneš!

zlomjo

Danes sem na upravni enoti spraševal kako je z novim zakonom. Ali me davek prizadane, če bi odjavil Pačota do 1.4. Izvedel sem, da sem že prepozen in da bi moral vseeno plačevati ta novi davek. Sklenil sem, da ga ne bom odjavil. Me pa zanima ali lahko dobiš certifikat tudi za avto, ki ima zelo zbledelo barvo, je pa drugače vse še originalno.

tomaz555

Kolikor sem zastopil, certifikat ne bo dovolj za brezplačno odjavo. Rabiš homologacijo. Sicer pa obledela barva ne bi smela biti težava za certifikat.

antasi

Preberi temo http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=15805&page=2
in boš videl naš trud za pridobitev certifikata,
pivo mi ni treba plačat, ker ga ne pijem:Hammer3:

Še enkrat:
1- certifikat izda zveza SVS ali SVAMZ in služi za pridobitev homologacije, za popust pri zavarovanju 80% itd
2- homologacijo izdajojo na TP z certifikatom, pogojno tudi brez, če gre za uvoz in šele tukaj imaš vpis v prometno STARODOBNIK in ni potrebno plačevati tega novega davka:AngelPray: