NOV slo. ZAKON O DAVKU NA ODJAVLJENE AVTOMOBILE

Začel/a BORCI V6, November 27, 2017, 02:49:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

Aja ni več 1.april. Ne boš dobil nič za plačat.
Jaz pa bom npr.dobil 200eur za plačat za dyano v 10 letih ker sem jo kupil po 1.aprilu lani. Pa kdo pa ima denar za državo krmit, če ne mi, ki obnavljamo starodobnike. To je danes luxus, kot zlate palice, delnice itd
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

c5 exclusive

Torej kakor razumem. Sam imam avto letnik 1996 odjavljen potekla registracija 2014 tablice sem vrnil 2017. Bom plačal kaj ali ne?
Lp
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

gule

He he, plačevati za nekaj, kaj ni na cesti. Kmalu bo še za WC deske iz MDF-a davek.

Poštar

Nič drugega kot davek za polnjenje malhe, denar se bo pa kao stekal v popravilo dotrajanih cest, v bistvu bo šel bogsigavedi kam, ker po razdrapanih cestah se bomo vozili vedno znova, ker tudi tisto kar preplastijo najkasneje po dveh letih znova flikajo, če drugega ne, dvigujejo pogreznene jaške.

Èe nekdo parkira neko razvalino, ker mu je odveč in iz katere teče na vseh koncih in krajih, se strinjam, da ga z neko dajatvijo prisilijo, da poskrbi za razgradnjo, ampak udariti tiste, ki imajo odjavljen vozni park pošlihtan in z nekim namenom, ja pa svojevrstna birokratska bedarija skupine bumbarjev po ministrstvih.

Skrb za ekologijo, potem naj zaposlijo še inšpektorje, ki bodo kukali pod motor, če kaj kaplja iz njega in onesnačuje podtalnico, tam bodo že pri skoraj novih avtomobilih imeli veliko dela.

Poštar

Citat od: gule;254537He he, plačevati za nekaj, kaj ni na cesti. Kmalu bo še za WC deske iz MDF-a davek.

Ni dvakrat za rečt, da ne bo nekoč uporabnik plačeval davek na zdravju škodljiv ureaformaldehid, ki je prisoten v lepilu in se sprošča v okolje.

antasi

So si birokrati roke oprali, ko so preklicali ta zakon, če imaš vpis v prometno starodobnik. To pa pomeni homologacija. Ampak teh je 5% od več kot 10.000 s certifikatom. To pomeni, da si s certifikatom lahko rit obrišeš. Sploh na citro sceni velja, certifikat ja, homologacija ne. To pomeni, da sedaj odjavljeno vozilo pred l.2018 ne boš smel nikoli več registrirat, ker boš avtomatsko padel v sistem. In tudi kupit ga ne smeš že več kot 1 leto. Kdo pa ima veselje plačevat nek davek 10 let..
Samo, da bodo ekologi veseli, da so se znebili tečnih sosedov s starimi avti.
Najboljše, da tako naredimo tudi z stanovanjem, ženo, taščo itd. Ko bo stara, jo enostavno damo v reciklažo in vzamemo novo. Pa ne mislit, da nimam prav. Je ekološko zavržti CEL star avto in kupit novega, namesto da bi samo kak del zamenjal. Tukaj je ekologija je težka prevara in tukaj služijo samo proizvajalci in države z novimi davki.

zlomjo

Antasi, jaz tvojega prvega odstavka ne razumem. Kaj pomeni, da odjavljeno vozilo pred l.2018 ne boš smel nikoli več registriarat? Ravno danes sem prodal eno dyano, ki je že 10 let odjavljena. Ali je kupec ne bo mogel registrirati kljub temu, da jo je danes uspešno kupil in prepisal nase?

ModelJT

Davek velja za vsa vozila, ki so bila na novo odjavljena 1.aprila 2018 ali kasneje in niso ponovno registrirana v roku enega leta. Vsi, tisti, ki so/smo avte odjavili prej se ne rabimo sekirat. Vsi nadaljni pa bodo padli pod ta zakon. Dajatev se zacne placevati eno leto od datuma odjave in se placuje max 10let po minimalno 25 eurov letno. Ce se avto v tem casu spet registrira se dajatve ne placuje vec. Zacne se pa na novo spet ob novi odjavi vozila iz prometa. Dajatev ne velja za starodobnike, tocno katere pa ne vem a smo tiste s homologacijo ali tudi za tiste z zacasnim certifikatom, pa se mi zdi da tudi za tovorna vozila ne velja.
[SIGPIC][/SIGPIC]

antasi

Res je modelJT.
Zakon velja samo za tista vozila ki imajo homologacijo in ne certifikat.
Ti zlomjo imaš več vozil in če se odločiš da boš letos enega registriral drugo leto pa drugega. Trenutno pa sta oba odjavljena. To pomeni da boš naslednje leto plačeval davek za dva odjavljena...

zlomjo

Kaj si pa hotel reči, da se jih ne bo dalo registrirati?

antasi

Boš lahko avto registriral, ampak s tem bo v sistemu davkov trajno. Sedaj ko imaš odjavljenega po starem, pač nimaš davkov. Razumljivo.

c5 exclusive

Od kdaj naprej velja ta zakon oz. od katerega leta naprej se na odjavljena vozila šteje davek?
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

andraž

antasi

Prvi, ki se nebi smeli strinjat z novim davkom, smo ljubitelji starih avtov, ne glede na znamko.
Pošteno bi bilo da se obdavči vse ali pa nič.
Npr.obdavčitev starega vina, ki naredi veliko več škode.
Pa obdavčitev stare neekološke hiše itd.
Imam občutek, da nas testirajo, do kje je meja.

Zakon velja od 1.aprila 2018 naprej, se pravi po tem datumu je vsak nakup avta v bazi in če ga odjaviš čez 1.leto plačaš davek in to 10 let. Se pravi avto,ki je odslužil ne sme bit več donator delov, ampak ga moraš dat v razgradnjo. Posledično bodo izginili avtomobil, ki bi lahko bili nekoč starodobniki.

Xandrej

Jaz mislim, da se hočejo znebit starih zavrženih avtomobilov da ne pristanejo v raznoraznih gozdih ali pa propadajo za hišo. Zaradi teh 20 na leto nihče nebo ubobožal če se gre za starodobnika ali pa ljubiteljsko vozilo.