Najpogostej?a težava XM-ov HIDRAVLIKA

Začel/a gigo, Avgust 09, 2007, 04:26:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gregor

TCT hvala.
Bo treba tole mal preverit, glede na Naš Našin vožnje.
Moja zadnje čase po obcestnih jarkih in robnikih vozi (kupim eno ali raje dve 5.5col ?iroki  felgi za xantioII)
Jaz pa navajen terenca ignoriram le?e?e policaje, lukenj se pa tudi pozabim izogibat.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

tct

So mi govorili, da baje na Xantiah II ta problem ne obstoja. V zadnji haubi ?e vozim nov ta  DomLager za 115? in naslednji teden ga zamenjam. Enostavno je guma razpadla. To sem opazil, ko sem menjal končnik na spodnjih vilicah in sem imel avto na dvigalu. Ko stoji natleh tega< ne vidiš, mora biti spu??en pritisk iz hidravlike. Menjal sem ravno centralno bunko. drugače pa le brez strahu pred hidravliko, jaz imam ?e kar nekaj kilometrov (280k km)

Primoz

Pozdravljeni

danes sem bil pri mojstru na Hrva?kem in mi je menjal obe kapi. Lahko re?em ?e pravi čas, ker mi je na eni kapi polovica gumi nosilca ?e popustila, druga pa je ?e bila Našeta. Pa je XM letnik 96.

Zadeva je vrhunsko narejena in bo preživela avto (sem bil zraven ves čas postopa "obnove", beri izdelave nove).

Sem se praktično naročil tudi za zamenjavo na Xantiji, ker se ne spla?a čakati.

Aja, pa obe sta prišle z delom ceneje kot menjava ene pri Novaku, kolikor sem zasledil.

Lep pozdrav

Mike666

Kje točno na hrva?kem je ta majster ker me to na X1 tudi čaka!
Zanimivo pa je da na XM-u let.90 ni pikice rje tam okoli tega nosilca na X1 pa je ?e malo zaskrbljoče pa je let. 94!

gigo

Citat od: Primoz;25629Pozdravljeni

danes sem bil pri mojstru na Hrva?kem in mi je menjal obe kapi. Lahko re?em ?e pravi čas, ker mi je na eni kapi polovica gumi nosilca ?e popustila, druga pa je ?e bila Našeta. Pa je XM letnik 96.

Zadeva je vrhunsko narejena in bo preživela avto (sem bil zraven ves čas postopa "obnove", beri izdelave nove).

Sem se praktično naročil tudi za zamenjavo na Xantiji, ker se ne spla?a čakati.

Aja, pa obe sta prišle z delom ceneje kot menjava ene pri Novaku, kolikor sem zasledil.

Lep pozdrav

Pozdravljen Primoč

Kaj mi lahko na email pošlje? kontakt tega majstra pa lokacijo. Hvala
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Primoz

Mike666 in Gigo

mojstru je ime Sale in se nahaja v Zapre?i?u, takoj za mejo. Je prisoten tudi na forumu citroen-pla.net.

Telefonsko vama pošljem po zasebnem spoočilu.

Lep pozdrav

Primoz

Kdo si je zmislil ta administratorska pravila, da ?e imaš manj kot 20 postov, ne moreš poslati ZS?

Primoz

Mike666, v kakšnem stanju je ta del, najlažje vidiš, ko je avto na dvigalu. ?e je rjasti, se vidi, ?e pa guma odstopa, pa te?ko, ker je v mirujočem stanju in se nič ne giba, da bi lahko videl odstopanje.

Mislim, da pri menjavi tega dela ne igra vloge toliko, ali se ?e vidi rja ali se slišijo udarci ob prehodu le?e?ega policaja kot pa to, da je to serijska hiba, ki se sanira preventivno. Odprava škode in posledic je neprimerno dražja (vle?na slučba, novi pokrov motorja, cev za hidravliko, servis....čas in ?ivci)

Lep pozdrav

Primoz

Pozabil sem ?e napisati ceno:

za XM-a, ena kapa 90 evrov, za obe 180 evrov, za Xantio pa ena kapa 100 evrov. Cena je skupaj z delom.

Lep pozdrav

tct

Za Xantio je nova 115?? Dela je za pet minut. Za XM pa je 300?, to je vprašanje stoletja za Citroen.

Veloce

Kolk te kape oz plošče stanejo za XM? Kolk je zdej cena tega? Je kdo to v kratkem menjal? Jaz bom spomladi vseeno preventivno.

Kako pa je s temi stvarmi na zadnjem vzmetenju?
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

psihopat100posto

nova 450EUR na citroen servisu, jaz sem redno preverjal stanje pa je vseeno vtrgalo.

psihopat100posto

Veloce

ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

zlikovski

Aha, kolko razumem je to govora o tisti gumi spredaj, kjer je amortizer?