Najpogostej?a težava XM-ov HIDRAVLIKA

Začel/a gigo, Avgust 09, 2007, 04:26:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Srauf

Pozdrav vsem
Tudi meni se je to pripetilo včeraj ponoči, Desna sprednja bunka je porinla havbo motorja ven. Slikce bom naknadno priločil. Zanima pa me, kje bi se dalo dobit nosilec amortizerja, (?e je močno ne na original servisu) . Kolikor pa sem si lahko v temi ogledal je strgana guma.

fizika

Tipi?na napaka teh avtomobilov, kot lahko bere? zgoraj.
Meni se je to zgodilo pred 2 mesecema, ampak na srečo mi havbe ni močno zvilo ,tako da jo ni bilo potrebno menjat. S servisom ne odla?aj in takoj poi??i najbli?jega, jaz se za vsa popravila vedno namenim k najboljčemu, tudi cenovno ugodnemu: CITROEN SERVIS NOVAK, SIMONITIJEVA UL, NA VI?U PRI LJ, popravilo pa je od cca 250EUR in naprej!
Lp

LuCit

Srauf, a je slučajno tvoj xm 2.1D in parkeran na Langusovi??rn se mi zdi?

Primoz

Originala za hidraktivnega XM-a prideta 833 in 540 EUR (levi in desni).

Lep pozdrav

Srauf

LuCid ja to je moj in je bil prisilno parkiran na Langusovi. Lepo je izgledalo kaj ne.
sedaj pa je pri Novaku upam, da bo vse vredu popravil.
Kaj si ti kje v bli?ini Langusove?
LP
Srauf

LuCit

Ja jaz sem doma na Oračnovi, ki je praktično nadaljevanje Langusove do šeleznice. Sem se danes zjutraj ob 2h peljal domov pa sem videl ta grozljiv prizor in sem ustavil, da pogledam kaj se je zgodilo.:funny34d: A ?e imaš havbo mam jaz eno.

Srauf

deyo

Srauf

Ja bunka je sanirana, vendar naslednji dan po prevzemu iz servisa se je na LJ obvoznici počil v mene Rover, tako da sem ponovno na servisu.
Cena pa tako skupaj 880?
Menjava pokrova motorja (ga je močno skrivilo) in barvanje,
menjava gumi nosilca amortizerja
menjava cevi za to bunko
in menjava sprednjih zavor.
Lp
Srauf

LuCit

Mene pa zanima samo koliko je bolo popravilo bunke, guminosilca, amortizerja in cevi brez pokrova motorja.

Srauf

Ja sreža je opoteža. Kaj morem tudi preklinjanje ne pomaga. Sem kar precej jezen.
Cena za popravilo je;
gumi nosilec amotrtizerja 250 ? se mi zdi, da je obnovljen
cev in montaža cca 150?
LP
Srauf

tct

Za Xantio je ta nosilec 115?, delo ni drago, ker je v eni uri gotovo. žalostna zgodba Citroena o izvedbi tako enostavnega elementa.

gigo

Pred časom je nek fant dokumentiral in napisal post o zamenjanem nosilcu bu?e in je hkrati tudi prodajal oz. sprejemal naročila. žal se ne morem spomnit kdo in kje pa se bo morda
garač spomnu in napisal.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

gregor

A se da na enostaven Našin videt, v kakšnem stanju je ta nosilec? ?e vedno ne kapiram čist, kaj točno je problem.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

tct

Evo ti slike od Xantie. Ali preperi guma in jo zaradi tega prebije, ali pa prerjavi na robu in ga v mirovanju butne skozi haubo na plano. Torej ?e gledaš sliko elment B razpade pri spodnjem robu, ki je v luknji na časiji, na dva dela in zgornji del pritisk rukne v haubo. Za XM je 2,5x-na cena kot za Xantio, pa ista roba.