Najpogostej?a težava XM-ov HIDRAVLIKA

Začel/a gigo, Avgust 09, 2007, 04:26:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Veloce

He, he,...

V prekmurje mi je predaleč, če grem le na obisk. Èe bi pa moral nujno do tega hrvata, pa te vseeno prosim za kontakt.

Rekel si tudi, da boš prišel v Postojno in me poklical. A pol te ni blo?

No, včeraj smo spucali LHM filtre in zamenjali jermenico hidravlične pumpe. Zanimivo, da se zjutraj po 20 sekundah dvigne. Prej se ni, ampak sem čakal po 3 minute. Pumpo pa bom obnovil.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

tct

Za XM stane glava amortizerja prednje hidravlike po 100 EUR v Zaprešiču (mojster Sale)

Veloce

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Veloce

No, ste lahko tako prijazni in mi razkrijete ta famozni telefon Hrvata, ki obnavlja te nosilce?

Hvala.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

psihopat100posto

Evo jaz se te usmilim +385912504164 Sasa.
ko dobiš nove kape vrneš stare, tak je deal, cena je pa 100EUR po komadu. Tolko da veš.
lp

Veloce

Najlepša hvala. Ko se vidimo, pade pijača.:BigThumbs:

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Veloce

Evo stvarco v detajlu. V bistvu je tudi noter guma kot izgleda.

V bistvu zunanja rja ne pove veliko. Bistvena notranja kapa.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

andraž

V petek sem na Brdu-Lj. videl eno bordo Xantio z odstreljeno havbo v desnem delu. Sem malo pogledal noter, sploh ni bilo veliko rje na pločevini okoli nosilca.Verjetno 90% ljudi sploh ne ve, kaj se lahko zgodi, ker na tisto malo rje povprečen voznik nebi bil pozoren,

Veloce

Problem je, ker je notranja kapa skrita in rjavi iz notranje strani tako, da dejansko sploh ne moreš vedeti, kdaj bo "ognjemet". Žal.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Veloce

Evo, jaz sem se zmenil za naslednji teden, da peljem barkačo k mojstru na Hrvaško, da zamenja te nosilce. Pa mi je odleglo po tem, ko sem klical Novaka. 450€ za komad!:Hammer3:

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

GSclub

če denar ni problem, kot si večkrat napisal, valjda zamenjaš z originalnimi.
malo te provociram - verjetno sam spoznavaš, da si kupil zelo kompleksen avto, ki se mu moraš kar posvetiti, potencialni stroški pa so lahko zelo visoki.
mimogrede - tudi jaz sem se zmenil za naslednji teden, mora pa še obnoviti dve kapi, ker so za serijo 2 menda drugačne (širši teleskopi ali nekaj takega). nato bom ob priliki isto naredil še na mlajšem xmu.

Veloce

Vem, da če denar ni problem.....samo jurja € pa je le preveč. Zavedam pa se, da bom moral vanj vložiti kaka 2 jurčka, da bo kolikor toliko poštiman. Ampak postopoma.

Moram še zrihtat črpalko za hidravliko do konca. A na 24v je črpalka enaka, kot na 12v? Èe je, bom vzel iz unga in jo sam obnovil.

Moram še nato zamenjati cevi, ki gredo iz zadnjih bunk ven, ker so čisto boge. Sicer ne puščajo in pogledat, kaj je z ventilom, ki uravnava trdoto podvozja sport - avto pri podvozju, ker je avto postal trši. Menda velikokrat konektor zahinavi. Bomo videli. Citroenovc je imel prav.

Največja težava je še vedno kolektor, za katerega si mehanik še ni vzel časa za ga zamenjat. Kupljen je že.

Bomo vse zrihtali počasi.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

GSclub

pri hidraktivi 1 se ventil, ki preklaplja udoben/  trdi način menda samo nekako obrne in nato dela ves čas samo na mehko (po besedah mehanika novaka). vprašanje pa je seveda, če si s tem zadovoljen.

Veloce

Eno vprašanje imam, ker je v vezi s temi teleskopi.

Se je kdo od vas pogovarjal s tem Sašom iz Hrvaške, da pride gor v Slovenijo?

Rekel je, da se je zmenil še z nekom iz foruma, zdej pa ga ne dobim na telefon že par dni.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Xandrej

Naj pride ded v MB pa kar obema zrihta. Mogoče da popust! Ti imaš registriranega jaz pa letos še ne. Èe ga dobiš ga vprašaj.