Moji prvi vtisi o Grand Picassoju

Začel/a bramar, Avgust 06, 2007, 10:14:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bramar

Sem imel včeraj čudno izkušnjo. Po sili razmer sem sina peljal v Maribor (twingo je crknil) in se vračal zvečer v čudnih cestnih razmerah. Vendar sem kljub letnim gumam varno prevozil skoraj vso pot. Ker imamo 50 m pred domom klanec, me ljubi Picasso ni hotel potegniti do vrha klanca. Obstal je kakšne 4m pod vrhom. Potem je šlo samo še navzdol. Že veliko sem prevozil tudi v zimskih razmerah, a se mi kaj takega še ni pripetilo. Ko sem tako plesal s Picasojem malo po sredi, malo počez, me je odrešila skupina 5-tih človeških sil, ki me je potisnila na vrh klanca. Èe bi bil hodeči, bi avto pustil kje na parkirišču in šel peš do doma, ali nataknil verige a kaj ko ... Seveda ni kriv Picasso, ki se je z vsemi ESP-ji, itd, trudil spraviti me domov. a kaj, ko je lastnik preveč "šparovn" z zimskimi gumami ... :argue1: Doma sem si oddahnil in zdaj razmišljam o zamenjavi twinga ... :emot122:

dvorjan

Jah, ce mas pa tak klanec pred domom, potem se pa ne hecaj, saj se ti to lahko se ponovi. To je podobno, kot ce bi se jaz, ki se tedensko vozim cez prelaz (ki za namecek na nasi strani prepogosto sploh pluzen ni) celo zimo igral z letnimi gumami.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

bramar

Imaš prav, ni bilo spluženo, sicer je to kar pomembna cesta v drugo vas, a jo splužijo šele, ko končajo z bolj pomembno medkrajevno. Bom videl. Ker nisem vezan na službo, bom razmišljal o platiščih in zimskih pnevmatikah le, če bo zima bolj huda. Sedaj "šparam" za zamenjavo twingoja ... :emot166:

garac

@bramar, tudi z na vseh testih priporočljivimi gumami dunlop winter... se C4 pic ni kaj prida obnesel v sicer ekstremnih snežnih razmerah. Sicer gre, ampak esp neprestano opozarja, hitro se ob zaviranju vključi tudi ABS, sicer res lep in uporaben avtomobil kar malce razočara. V snežnih razmerah bi raje tudi imel običajno ročno zavoro. Po moje mu pač ni v prid dokaj visoka teža
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

bramar

@garac,
bo kar držalo. Esp se mi je prižigal za vsako "figico". Ja, ima pač vsak lepotec tudi kakšno napakico. :emot99: Picasso je nalašč za upokojence, torej zame, ko je tako vreme, smo rajši doma na toplem. :emot68: a kaj, ko je treba včasih iti ... pa bo že, saj me potem tako "cortkano" pelje ...

bramar

:emot97:"Ja sam malo žalostan!", crknila mi je namreč že druga žarnica. Grem jutri na servis ...

Lovro

Jaz pa sem se prav lepo peljal z navadnim C4 Picassojem. Na servisu Merlak so ga dali v test moji ženi, ki ga je vozila čez vikend, jaz pa sem ga uporabil za v službo prav na tisti ponedeljek, ko je močno snežilo. Sicer se je lučka prižgala nekajkrat, vendar to ni moteče vplivalo na samo vožnjo. Avto se je peljal čisto normalno.
Avtomatsko ročno pa lahko izklopiš in jo "ročno" upravljaš.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

bramar

Verjetno bi moral takrat v klancu res izklopiti ročno. Počasi si bom že nabral izkušnje ... Bil sem pa danes na zamenjavi druge žarnice prednjih žarumetov. Serviser je porabil pičlih 30 sek, da je zamenjal žarnico. Ob tem je dodal, naj se oglasim po novem letu, da bodo elektroniko nekaj "premešali" in žarnice ne bodo več "crkovale". Bomo videli ... :AngelPray:

bramar

Hja, zdaj je pa že kar nekaj vode preteklo kar telefonarim na servis (Košak), da uredijo, da žarnice ne bi več "crkovale". A na zalogi tega nimajo in morajo dobaviti iz Francije. Je menda naročeno, a se bojim, da bo to kar dolgo trajalo. Zadnja žarnica je "crknila" ponoči, k sreči blizu doma. Zdaj, ko bom več na cesti se bojim, da bo spet tako ... :emot151: ... zdaj jim bom vsak teden tečnaril ... S pablotom sva zimo v redu prestala, tudi startal je vedno na prvi vžig ne glede koliko minusa je bilo, čeprav sem ga marsikdaj tudi po 14 dni pustil spati ... Sva pa prevozila že 20.000 km :emot112:

bramar

Na zdaj pa imam! Prekleto, prekleto, prekleto ... :ahh1: da ne rečem še kaj hujšega, kar ni blagozvočno za ušesa citroenarjev in njegovih adminov. Zdaj sem postal kar 200% invalid po zaslugi prometne varnosti v SLO, cestarjev, Pablota, servisev, organiziranosti, itd, itd. Zakaj torej gre:

bramar

Se z ženo zjutraj odpraviva na obisk k prijateljem v Novo Mesto. Ker je bilo slabo vreme, se mi nekako ni dalo iti. Po pogovoru s prijateljem, pa sva sklenila, da vseeno greva. Toda, nisva prišla daleč. Kake 20 km od domačega kraja je Pablotovo levo prednjo kolo padlo v udarno jamo na cestišču. Ne, ne Pablo se ni pokvaril, pa tudi hitrost ni bila velika, cca 60-70 km. Ker je prej ovinek z omejitvijo 40 km sem pač ob koncu omejitve pospešil in padel v jamo, ki je bila napolnjena z vodo. Je danes dež, mar ne? Naj omenim, da ni bilo nikjer prometnega znaka, ki bi opozarjal na te jame. Torej je nisem mogel videti, pa tudi, če bi jo, bi zaradi morebitnega izogibanja, lahko bilo še mnogo hujše. Tako pa sem presekal le gumo, ki se ne da več popraviti. :funny34d:

bramar

Kar po »feltni« sva se pripeljala do najbližjega bencinskega servisa. Hah, včasih je bilo življenje in avti manj komplicirani. Ustavil sem, vzel rezervo in kolo celo sam zamenjal, ali pa mi je kdo priskočil na pomoč. Ker se z ženo težko »baševa« iz avta na vozičke, sem poklical bližnjega vulkanizerja. Kmalu je prišel in dejal: »Dvignili bomo avto in zamenjali z rezervo.« Ne bo šlo, ker Pablo nima rezerve. A ja, potem bomo našli polnilo in peljal se bom lahko do servisa. Kar nekaj časa smo iskali pod katerim sedežem je to polnilo. Sam nisem vedel, pa tudi v knjigi ni posebej omenjeno kje je.

bramar

Ker je bil možakar »ful« prijazen, mi je predlagal, drugo rešitev, beri najcenejšo. Odpeljal  naj bi poškodovano gumo v svojo delavnico in nekaj načaral. Polnilo namreč stane 100€ ali več. Toliko, da se pripeljem do doma. In res je prišel kmalu nazaj z gumo v katero je vstavil zračnico. Dobra rešitev! »Do doma bo vzdržalo, tam pa pokličite Vulco-ja in naj priskrbi novo pnevmatiko« je dejal. Se sliši enostavno. Ampak, dragi moji, smo v Sloveniji in ne v kaki drugi EU urejeni državi. Šef Vulco-ja je potelefoniral in ugotovil, da ljuba SLO ne premore michelin pnevmatike za mojega Pablota. Imam namreč 18 colska platišča. Ne, ne, niso krive cole, ampak, organiziranost v SLO in njenih servisov.

bramar

Ker nisem pri Vulco-ju nič opravil, »potolažil me je, da bi moral čakati najmanj 3 tedne za novo gumo, sem se obrnil za nasvet tudi na citroenovo asistenco, posebno, ker je avto sedaj v nevoznem stanju. Gospod na telefonu je bil prijazen, a me je opozoril, da to ni okvara, ter, da bom moral stroške nositi sam. Ko pa sem mu omenil, da bi pnevmatike imel že gor, če bi v Sloveniji obstajale, me je povezal s servisem, kjer sem avto kupil. Tam pa tako veste, da nimajo na zalogi še kaj drugega, kaj šele Pablovo gumo. Obljubili so, da me pokličejo, a me še niso. Zdaj čakam. :Red-Sleepy:

bramar

Sem vseeno poklical tudi na policijo, kjer so naredili zaznamek za morebitno povrnitev škode iz kasko zavarovanja. Toda, tudi tu je tako, da je vzeti denar sila lahko, ko pa je treba kaj povrniti, se zakomplicira. Na zavarovalnici sem zvedel le, da povrnejo stroške le, če je poškodovan »pleh«, ne pa stroške za prerezano pnevmatiko. Da pa bo hudič  še večji, bom moral verjetno zamenjati kar obe prednji gumi, ker drugače ne vem, kako se bo Pablo obnašal na cesti in koliko so gume izrabljene pri 20.000 km. Iz pogovorov na forumu je Pablo za tovrstne napake kar občutljiv.