Moji prvi vtisi o Grand Picassoju

Začel/a bramar, Avgust 06, 2007, 10:14:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

A to spet kaže kot je kazalo prej? Malo manj?

Kaj pa ?e je mogoče kakšna mehanska okvara na samem plovcu? (in ni povezano z avtomobilskim softwearom?)

Lp
Goran

bramar

Ja, enako je. Tudi sam razmišljam tako kot ti Goran, bom pa ?e malo testiral in se potem naslikal na servis. Je bil predrag avto, da bi mi kazal nekaj na približno.

bramar

Evo ga, pa sem spet tam! Napaka prikazovalnika za gorivo se je ponovila. Vse tako izgleda, da ni problem v prikazovalniku, ampak morda celo mehanska napaka na rezervoarju za gorivo. S pomočjo sina sem dolil gorivo do prve avtomatske zapore ročice. Pogledal sem na merilnik, ki mi vztrajno kaže, da rezervoar ni poln (slika). Potem sem dejal sinu naj dotoči samo en (kratek) stisk ročice. Na prikazovalniku se ni nič spremenilo, ampak pojavila se je luča pod avtom (slika). Seveda je sin prej pogledal in pod avtom je bilo suho. Jutri bom napako prijavil na servis Kočak v Celju in bomo videli iz kakšnega testa so. preveč sem dal za avto, da bi si lahko privo??il napako in odtekanje goriva pri vsakokratnem ?črpalkanju?. :emot87:

bramar

Že dolgo nisem pisal ničesar od g.Picasso-ja. Èudno, da me ni nihče vprašal, kako je bilo na servisu. Pravzaprav ne vem, ali je bilo sploh kaj narobež Ko sem odšel od serviserja pri Košaku v Celju, je prikazovalnik spet dela normalno. Ampak, ta prikazovalnik mi ni preveč všeč. Pa ne njegova grafična podoba, temveč način beleženja nivoja rezervoarja za gorivo. Prikazuje nivo goriva namreč po korakih. Kot digitalna ura, ki kaže skok minute, sekund pa ne! Pri 99 sekundah še vedno ni ena minuta? Èe torej pokaže za eno črtico, ko porabim n.pr. 5 litrov, mi pri porabi 4,5 litra še vedno kaže, da imam še poln rezervoar, itd. Eh, izgleda, da se bom moral na to pač navaditi. Tisto odtekaje goriva pri »črpalkanju« pa je OK, ker ima pri odprtini za nalivanje luknjico, ki se je ne vidi, a se jo da otipati s prsti. Prijazen serviser mi je pokazal, tako, da je v odprtino našprical z WD-jem in res je bila pod Pablotom luža. Je narejeno tako, da pri preveč nalitemu gorivu le ta izteče pod vozilo in ne po zunanjem laku. Tudi to je prej dobro, saj ostane g Pablo, še naprej lep... :emot134:  ...Ja, še rajši vidim, da je tako, sem dejal serviserju, ki mi je potem prijazno nastavil radijske postaje, zbrisane iz prejšnjega resetiranja. Moram pa pohvaliti izdelavo g.Pablo-ta. Doslej še nisem opazil niti ene napake ... juhej ...

bramar

Kar nekaj postov nazaj sem se pritoževal, da so zadnja vrata previsoko odprejo in da jih potem z roko ne dosežem več. Sem že razmišljal, kako in kam bom pritrdil nekakšen pas, da bo dosegljivo mojim rokam za zapiranje težkih vrat g.Picassoja. Èakal sem pomladi, da to nekako naredim. In glej ga "šmenta", včasih te pomlad navdihne in staro glavo nekaj preblisne. Zadeva je rešena na zelo enostaven način ... kogar zanima, naj si ogleda spodnje slike ... he ...:emot64:

Citroenovc

Tale tvoj problem s prikazovanjem goriva ... a sulčajno po nekaj prevožene poti "zleze" do max?

Ker pri klasičnih merilnikih sem pri več avtomobilih že porajtal - če ga nafilaš res polno - bo še nekaj kilometrov kazal ne čisto polno - potem pa počasi prileze na max ...
OK

LP
Primož

bramar

Ne, ne zleze nazaj gor. Je pa čudno, ko mi je tankal serviser, je vedno kazalo polno. Me zanima, kako kaže drugim lastnikom Picasso-ja?

honda

...meni zaenkrat ko tankam polno tako tudi pokaže...

bramar

Danes je bil velik dan, moj g.Picasso je dopolnil 10.000 prevoženih kilometrov. Kaj naj v zvezi s tem rečem? Da mi je pridno služil v vseh pogledih. Tudi okvare ni imel nobene. Upam, da bo tako še naprej! Še vedno ga hvalim, le sprijazniti se bom moral, da ne bom imel nikoli polnega rezervoarja za gorivo. Vsaj tako izgleda. Dvakrat sem že obiskal servis in obakrat so z resetiranjem popravili. Toda le do prvega dolitja goriva. To sicer ni katastrofa, me pa rahlo moti in jezi. Ne vem, ali bi bilo smiselno se obrniti na citroenovo centralo. Vsaj nasvet bi lahko dobil ... a ne? Drugače pa je g.Picasso trenutno priden in ubogljiv ... :emot66:

bramar

Nekaj postov nazaj sem se malce pritoževal, kam naj postavim Garmin napravo, ki sem jo dobil ob nakupu g.Pablota. Kamor sem ga postavil, me je nekaj motilo. Ali viseča priključna vrvica, vidljivost, nedosegljivost, itd,itd. No, končno sem našel pravo ali najbolše mesto. Kogar zanima, naj si ogleda priloženo "fotko", pa še vrvica se ne vidi tako zelo, ker gre pod armaturno plastiko ... :emot112:

bramar

Halo, ko sem se danes v svojem kraju vozil po ozkih ulicah, sem zaradi nekega kombija, ki mi je pripeljal z desne strani, moral močno zavreti. Res je, da hitrost ni bila velika, a gume so zacvilile. Pri te mi je g.Picasso crknil. Motor je obstal in tudi prikazovalnik je mrknil. Kaj je sedaj to? Poizkušam ponovno startati in g.Picasso me je odpeljal do doma, kot da se ni nič zgodilo. Bom jutri malo pogledal in kaj bom ugotovil boste izvedeli ...:emot63:

Gox

Mogoče pa je bilo res prehitro zaviranje, pa je presenetilo še sam avto oz. menjalnik in elektroniko pa je kar vgasnil.

V računalniku avta bi mogla ostat zabeležena ta napaka, pomojem.

Lp
Goran

bramar

Najbrže ni bilo nič takega, seveda nisem prepričan. Sumim pa, da sem z močnim pritiskom na ročico za upravljanje zataknil z roko za ključ, ga obrnil in stem ugasnil motor, he he ... :argue1: Torej le ni bila kakšna muha g.Picassoja ...

bramar

Madonca, se je leto hitro obrne. Ker naredim manj kot 20.000 km, imam torej letni servis za g.Picasoja. Prijavljen sem bil pri Košaku v Celju 15.9., ko je bilo izredno slabo vreme. Tu sem avto tudi kupil, zato sem letni servis opravil pri njem. Sem vesel, da pri 15 000 km nisem imel nobene okvare. Kazalnik goriva mi sicer ni kazal polnega tanka, a so napakico že prej odpravili z resetiranje računalnika. Osebje je bilo prijazno, le morda zaradi slabega vremena, so varčevali z nasmehi. Servis naj bi trajal vsega eno uro in pol, tako da sem počakal kar v salonu. Ogledoval sem si trenutno ponudbo in ugotovil, da nimajo na zalogi nobenega C4 picasso-ja, niti za ogled, kaj šele za testno vožnjo, le xara Picasso, C3, C5 Tourier sem si ogledal. Nobeno od teh vozil ne bi bilo za moje potrebe. C4 Pcasso-je dobavljajo samo po naročilu, torej je daljša dobavna doba. Med čakanjem mi je prodajalka ponudila kavo in z veseljem sem jo popil. Po dogovorjeni uri se je prikazal mehanik in mi pojasnjeval opravljeno delo. Zahvalil sem se mu in ko sem na blagajni poravnal račun (183,60 €), so mi izročili majhno mapo v kateri so bili vsi dokumenti popravila:

1.   Delovni nalog
2.   Načrt vzdrževanja
3.   Kontrola kakovosti

Pri načrtu vzdrževanja so bila označena vsa opravljena dela. Kontrola kakovosti pa je potrdilo, da so bila vsa dela izvršena v skladu s standardi proizvajalca. Ni kaj, kar profesionalno. Seveda pa me zanima, kako bi se izkazali, če bi avto potreboval zahtevnejše popravilo in nadomestne dele. Glede višine računa pa nimam mnenja, saj se mi zdi vedno previsok, posebno, če je olje skoraj polovico cene. Èe je za 1.5 ure 53 € preveč, tudi ne morem presojati. Vsekakor je za vsakega, ki mora plačati gotovo preveč. Moti pa me ekološka taksa, ki jo plačujemo skoraj že na vsakem koraku, a to je pač ogledalo pogoltne države.

Poslovil sem se in zaželeli so mi srečno vožnjo in nasvidenje čez eno leto. Upam, da bo res tako!

bramar

Ja, moram povedati, da mi je "crknila" prva žarnica pri levem žarometu. Očitno ne bo tako, kot pri prejšnem avtu, ko v devetih letih nisem zamenjal nobene. No, sem bil na to pripravljen. Žarnico mi je zamenjal kar sin ... Ampak, še vedno se rad vozim v g.Picasso-ju ... :emot127: