Moji prvi vtisi o Grand Picassoju

Začel/a bramar, Avgust 06, 2007, 10:14:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bramar

Hja, kdo torej ne bi bil slabe volje? Posebno, ko se govori o varnosti prometa, ko zvišujejo kazni za prekrškarje, nabavljajo nove in nove radarje, da lovijo voznike, ki prekoračijo hitrost za morda 20 km in to na avtocestah, kjer je tako in tako manj nesreč. Ne odpravijo pa pravega vzroka prenekatere nesreče. Teh povzročiteljev pa niti slučajno ne kaznujejo. Je šel včasih vaški cestar s samokolnico po cestišču in z lopato nasul v jamo pesek, malo potolkel in šel naprej zakrpat drugo luknjo in vsi so bili zadovoljni. Zdaj pa z vso tehnologijo in strokovnjaki  niso sposobni vsaj začasno nasuti malo »mivke« v jamo in prispevati za manj nesreč dokler se ne lotijo generalnega popravila. Običajno seveda čakajo, da postane cesta skoraj neprevozna, ali pa, da mora vsej eden umreti. Na taki skoraj neprevozni cesti pač manj nesreč! No, morda pa je to njihov prispevek k varnosti? Tudi pri meni bi se zadeva lahko končala drugače. Navsezadnje je še dobro, da poškodbo nisem opazil. Èe bi jo, bi se je hotel morda izogniti in bi pri tem lahko naletel na drugo vozilo, ali kam drugam. :breaking_pc:

bramar

Tako, zdaj le »hudič« ve, koliko časa bom čakal, da bom imel avto nazaj v voznem stanju. Da pa je težava še večja, ne morem koristiti niti nadomestnega vozila, tudi, če bi ga lahko morda dobil. Moral bi biti namreč prirejen na ročno upravljanje. V Sloveniji se prej prikaže kakšna Marija, kot pa prej omenjena rešitev še v nadaljnjih 1000 letih. Èe pa še poleg tega omenim, da ne morem koristiti niti javnega prevoza, (tudi to je v SLO urejeno univerzalno na »buh pomagi«), pa lahko citroenarji razumete zakaj sem od danes 200% invalid. Brez zamere, a naj rečem še to, da je prejšnja »juga« bila sposobna narediti letalo, podmornico, ladjo, avto in še kaj. Evropska Slovenija pa mi trenutno ni sposobna spraviti vozilo v prejšnje stanje, pred udarno luknjo, ki je ni sposobna takoj popraviti. :bombs:Še sreča, da sem »penzionist«, če bi bil še v službi, bi zdajšnji sistem rešil problem preprosto, da bi me pač vrgel z dela, z obrazložitvijo, da sem pač delovno nesposoben.

bramar

Prav, yu3 je nov dan in morda bo kaj jasnine. Prav je, da izveste v kaj lahko pripelje ena navadna luknja, he,he. Bom o poteku še poročal, a brez skrbi, ne bo tako dolgo pisanje. Danes sem jezen, saj se nisem mogel sestati s prijatelji in tako bo verjetno še nekaj časa. Vsem pa, ki boste prebrali do konca, pa že v naprej čestitam!

Lp vsem bramar  :BigThumbs:

Gox

Uh, zelo neprijetna dogodivščina.

A so potem še kaj klicali s servisa? Misliš da bo treba še kaj na optiko? Da ni še kaj premaknilo od udarca?

Upam da čimprej dobiš novo pnevmatiko, oziroma nove dve, če bo treba še drugo nabavit.

Lp
Goran

bramar

Do 4-ih popoldne, dokler delajo še niso nič javili. Kako bo naprej, bom zvedel, ko bom gume imel.  Sem imel pa srečo, da je feltna nepoškodovana.

garac

@bramar, še dobro, da se ti ni kaj zgodilo, guma bo že, napiši točno dimenzijo in oznako za kakšno michelinko gre, pa ni hudič, da ne najdemo nekaj

moj oče je imel podobno zadevo z udarno jamo, ob gumi je šla tudi feltna. Ko je poklical policijo, so ga dali pihat, ker je zapeljal v jamo, češ, da je pijan. Seveda je napihal 0.0, oni pa so ga napotili naj se žali glede škode na vzdrževalca cest, torej CP, dosegel pa itak ni nič
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Citroenovc

Uff, grda izkušnja.

KAr se tiče pa pnevmatike - katero dimenzijo imaš? ZA izogib čakanju - preveri zalogo pri Lašiču v Brežicah. Ko sem jaz kupoval zimske za C5, ki ima tudi eno blesavo dimenzijo - ne le, da je imel na zalogi mojo dimenzijo - imel je praktično vse modele na trgu ...
OK

LP
Primož

Xandrej

Nimajo eno faking gume na zalogi BANDA! Bramar maš pa dobre živce. Pa človek ne more vrjet majo ene stvari na zalogi, tiste ko pa rabiš pa jih ni!

tukaj pa imajo rec. pri renaltu vredu porihtano v 24 urah dobiš del kakršenkoli!

bramar

Hej citroenarji, dames sem telefoniral na servis, nič kaj spodbudnega. Gume ni in jo menda iščejo preko Kopra. Verjetno bom moral celo vzeti gume drugih dimenzij. To bo pa zelo "špasno". Skladiščnik je rekel, da je nedelajo več. "Malo morgen", nič ne verjamem. Pa tako sem hvalil Picasso-ja. Saj ga še hvalim, ampak, tisto okoli njega ... :ahh1:  Oznaka gum je michelin 215/45R18 92W in že v naprej hvala vsem za morebitne nasvete in pomoč. Zdaj seveda čakam, kaj bosta zmogla celjski servis in Koper skupaj ... :AngelPray:

bramar

@garač hvala, to je kljub megalomanski ceni nekoliko bolj spodbudno. Toda, ali bom moral vzeti dve(2)? Se bojim, da z zamenjavo samo ene gume, bo Pablo pokazal še kakšne druge muhe. Potem bom moral iskati ponovno ...

garac

mogoče se splača vzet pri Sitar pneumatic v Kamniku recimo 2 kom toyo. Vzeti boš verjetno moral gumi. Poklical sem kolega vulkanizerja, pa ga je kap, ko sem dimenzijo povedal, je rekel, naročit ni druge, sploh, če boš le eno kupoval identično, potem pa magari zadnji gumi s platišči naprej prestavit
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

tudi v mimo vrste ponujajo nekaj takšnih gum, fino bi bilo še vedet, za katero Michelinko gre, da bo isti profil

http://www.mimovrste.com/katalog/pnevmatike.php

Èe je kje najdeš povej, pa ti jo grem iskat, če bo potrebno
[SIGPIC][/SIGPIC]  

bramar

@garač hvala. Èe tako kazalo, te bom izkoristil ... :emot177: a bom še malo počakal, kaj bodo povedali pooblaščenci ... Sicer sem pa nekoliko cenejše našel tu: http://www.avtogume.com/hr/dept_165.html   Samo ne vem, a je zaloga ...

Xandrej

Na gume direkt imajo akccijo te dimenzije in sicer Kumho Ku 31. Za 111€za komad. Nimaš kaj študirat. Jaz imam enako dimenzijo.