Moji prvi vtisi o Grand Picassoju

Začel/a bramar, Avgust 06, 2007, 10:14:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bramar

Danes približno 15 dni pred rednim servisom, sem se oglasil pri Košaku, da mi dolijejo nekaj olja. Vsakokrat, ko sem avto startal, me je računalnik opozoril, da je mekaj z oljem narobe. Sem se malo začudil, saj se mi zdi, da je poraba olja za prevoženi cca 9000km, vseeno malo velika. Res je pa, da z "dizlarji" nimam izkušenj. S sinom sva pogledala in je bil nivo skoraj na minimum. Je pa rekel mojster, da ima Picasso zelo občutljih senzor za merjenje olja in da to ni nič neobičajnega. Dejal je celo, da če bi dolil na 1000km 1l olja, šele takrat bi morali posredovati. Upam, da mi bodo citroenarji povedali in pojasnili svoje izkušnje o tem ... :emot79:

bramar

Sem bil 15.septembra na letnem servisi Košak Celje. Nič posebnega. Picasso trenutno dela kot nekdanje urica. Počakal sem kar v salonu kakšno uro in bil postrežen še s kavo. Po tem sem se odpeljal domov in zdelo se mi je, da motor kar nekako bolj vleče. S servisom sem bil kar zadovoljen. Res je pa, da ni bilo potrebno zamenjati nobenega dela. Tudi račun ni bil pretirano visok.

Sem pa danes dobil SMS sporočilo: »Upamo, da ste bili s storitvijo tega dne zadovoljni!« Da, bil sem zadovoljen. Upam, da bo vedno tako ...

:BigThumbs:

bramar

No končno, so mi na mojem servisu dobavili platišča in zimske gume. Ravno še pravi čas, ker je danes 20.tm. zelo snežilo. Ko sem se peljal iz servisa domov, sem pikolovsko poslušal, kako se G. Picasso obnaša? Sem bil zelo zadovoljen, ker ni bilo nobene opazne razlike, pa tudi tresenja nobenega vse do 140 km. Več pa nisem poizkusil ... Je pa res, da Picasso ni tako lep, kot je bil prej. A spomladi bo spet ... :emot133:

bramar

Yeah, ko sem pred dnevi peljal iz MB domov. Po nekaj letih sem opazil spet eno napakico pri GP. Vreme je bilo tako "bedasto", da je bilo vsega. Sneg, mokro cestišče, umazana plundra od soli, megla, pa še tema povrhu. Od koles drugih vozil je nametalo umazanijo na vetrobransko steklo. Ker sem imel brisalce nastavljene na avtomatsko delovanje, so le ti podivjali. Pa to ni kaka napakica, preklopiš na drugačno pa je ... Ampak, ko sem hotel šipo počistiti z vodo, mi je vedno nabrizgalo toliko tekočine, da je bila že tako slaba vidljivost tisti trenutek še slabša. Ne vem zakaj je treba v vsako figo vtakniti elektroniko, pa če je treba ali ne? Navajen sem bil, da z enkratnim pritiskom na gumb, mi pač špricne enkrat. Sem si pač postregel z tekočino, kolikor sem jo potreboval. Picasso mi pa izpljune vsakokrat enako ne glede ali hočem pobrisati mušji kakec, ali kakec od slona ... Sem se bal, da bom do doma izpraznil rezervoar. Morda sem ga pa, še nisem pogledal, je premrzlo ... :emot17:

masun01

jest sem opazu tudi to da se zapre loputa notranjega zraka pri več zaporednih pritiskih špricanja da ne pride vonjav v kabino

altair123

Bramar, masun, tud jest sem opazu že obe dve funkcije.
Ta za zapiranje lopute je lahko problematična, ker se mi v vlažnem vremenu šipa kar precej zarosi, predno se loputa spet odpre...
To špricanje enake količine vode mi je pa všeč, ker samo klikneš z ročko pa že našprica eno normalno količino vode... vsaj moj ne pretirava lih.

Èe smo pa ravno pri špricanju vode, bi se jest imel pripombo edin glede velikosti posode za tole tekočino, k je (enako kot posoda za gorivo) premajhna. Tako dolivam v tem slabem vremenu enkrat na teden (dobrih 500km). Seveda je to v primerjavi s starim evazjonom, ko sem na zimo dotočil 2x.

Pa predno me kdo hvati, da nej grem kupit VW, če sem s citroenom tko nezadovoljen, se ne pritožujem, le zapisujem opažanja, seveda tudi s področja kaj bi lahko bilo bolje.

bramar

Ja vidiš, sem enakega mnenja. Sem tudi Nemca vozil, a se nisem tako lepo kot v Francozu. Tudi jaz pišem pomanjkljivosti zgolj zato, kar bi izboljšal, da bi bil še bolj po moji meri. Nemci imajo dobre avte, a imam raje francosko razposajenost, kot nemški red. Èe nič drugega, je bolj zabavno, ker znova in znova kaj odkrijem ... saj pravim, če bi imel še drsna vrata, bi bil zame idealen ...

Gox

@Bramar

Zdaj sem se spomnil nate ... dolgo se nisi oglasil v kakšnem postu.

Kako je kaj s C4-ko?

Zdaj verjetno bolj počiva, ko imate sneg zunaj.

Lep pozdrav
Goran

bramar

Imaš prav @gox, Pablo bolj počiva kot ne. Še zbuditi iz spanja se mi ga ne ljubi, je premrzlo. Drugače je tudi umazan revež, ker je pranje nesmiselno. Drugače pa je še vedno v redu in moj ... :BigThumbs:

bramar

... pa še računalnik me zaj..... :argue1:

bramar

Končno nadaljujem s pisanjem o G.Picasso-ju. Včeraj sem ga startal, ker sem nameraval iti v Celje v nabavo. Takoj po startu je »crknila« žarnica levega žarometa. V treh letih je to tretja žarnica. Torej lahko pričakujem, da bo kmalu ugasnil tudi desni žaromet. Prav, če grem v Celje, se bom oglasil kar na servisu, ker menda imajo odprto do 16h. Žal ni bilo nič, odprto res imajo, toda le prodajalno, serviserja pa nobenega. Sicer sem se sprijaznil s tem, da mi bo pač doma žarnico zamenjal sin. Tako je bilo tudi narejeno. Doma je sin zamenjal žarnico v nekaj minutah. Novo, rezervno žarnico pa sem kupil kar na domači bencinski črpalki. Ampak, še vedno imam g. Picassoja rad, ker me pa tako lepo pelje ... :BigThumbs:

bramar

Včeraj sem bil na letnem servisu pri Košaku v Celju, ker naredim premalo km. Prevozil sem 35 000 km brez problenmov. Ker ne vem za kakršnekoli napake :emot112: je servis minil v cca 3/4 ure. Zamenjali so olje, filter itd. Račun 168 €. Bil sem še kar zadovoljen, le s ceno malo manj ... V salonu je bilo kar veliko število novih C3 in C4, vsak kupec pa poleg popustov dobi še telefon HTC in enoletno naročnino pri Simobilu ... V njem pa ni bilo več C4 iz vžigalic, ki je menda šel v nek drugi salon ...

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

kr_okar

Pozdravljeni,

Načel že par tem, da se lažje odločim. Kot sem že omenil, kupujem 1,6 HDI Muziq. Ima vse, le 7 sedežev in 6. prestave nima. Sedeže bom že kako.

Videl sem, da prihaja nov C4 oz. facelift, ki pa ima 6 prestav.

Vprašal bi lastnike, kako se 5 prestav obnese po AC, je premalo, ali je znosno. Upoštevajote hitrosti okoli 150, ne samo 130 km/h.

bramar

Evo ga, ko sem že mislil, da se z mojim "Picom" ne bo dogajalo nič, sem od Citroena dobil vabilo, da naj se javim na servisu. Zamenjati morajo neki ventil, ali kaj, pri zavornem sistemu. Takoj sem se povezal s servisom in se dogovoril za odpravo morebitne napake. Naslednji dan sem se odpeljal h Košaku, kjer so "zadevo" zamenjali v 15 minutah. Mehanik je še dejal, da ni rečeno, da bi prišlo do napake, a da za vsak slučaj menjavajo del. Torej, se je morala napaka nekomu že pojaviti? Kako se točno ta del imenuje, žal ne vem, ker so mi dopis na servisu obdržali. Moja glava je že malce ... :emot60: Mehanik je samo odprl prednji pokrov in delček zamenjal. Vsekakor se mi zdi ta poteza Citroena pohvalna ...