Moji prvi vtisi o Grand Picassoju

Začel/a bramar, Avgust 06, 2007, 10:14:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bramar

So me poklicali iz servisa. Razumljivo, take gume ni (ene). Lahko pa dobim 2, ki popolnoma ustrezajo, iste firme. Dobili bi jih iz Nemčije, seveda je cena kar 290 € za komad. So me pa opozorili, da imajo gume, ki jih imam, posebno ojačanje. Zdaj sem spet v dvomih, ker ne bi rad, da bi imel avto dvoje gum različnih lastnosti. Vrag vedi, kakšne bi bile vozne lastnost potem? Se mi zdi, da bom navsezadnje moral ugrizniti z kislim obrazom v to guma-jabolko, izgleda narejene iz zlata in platine... Pri vsem tem pa gum nisem izbiral jaz, ampak jih je citroen kar določil. Sam sem izbral le velikost platišč. Malo bom še počakal, kaj boste rekli citroenarji, prespal noč in se yu3 odločil. Èakal bom tako in tako najmanj 3 tedne ... :emot65:

dvorjan

@bramar:
Vzami 2 komada Kumho gum, ki jih je predlagal Andrej. Zadnje Michelinke prestavis na prednjo os, nove Kumho pa das zadaj. Bos se najceneje resil zadevo (za cca. 250€).
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

bramar

Sem se izgleda odločil. Malce sem sicer pričakoval, da bom dobil še kaj dodatnih nasvetov. Cena pnevmatik je samo ena izmed pogojev za nakup. Pogosto seveda najodločilnejši, pač glede na velikost »polnega žepa«. Pričakoval pa sem podatke predvsem glede varnosti, stabilnosti, obnašanje vozila z različnimi gumami, itd, itd. Sam dajem prednost najprej varnosti. Ker je pa v mojem primeru to verjetno neznanka, zato ne morem s tem kalkulirati in bom pač dal prednost varnosti. Nekdaj so bile stvari bolj enostavne. Šel sem v trgovino in izbral le pravo velikost gum in to je bilo vse. Eh, sedaj pa se je življenje na vseh področjih tako zakompliciralo, da nikoli ne veš, a boš naredi prav ... Sem letos nameraval kupiti zimske gume s platišči vred. Glede na to, da bom imel spredaj popolnoma nove gume, bom pač počakal še eno sezono. S tem bom pač stroške nekako pokril. Torej citroenarji, storil bom tisto, da bom imel vozilo takšno kot prej. Hvala vsem, ki ste mi ponudili kakršnokoli pomoč, nasvet ali link. Bom pa tu seveda še napisal, kako bodo stvari naprej potekale, ker se bojim, da težavic še ni konec ... :AngelPray:

Lp vsem

Xandrej

Pogledal bi teste. Glede na to, da ti ne rabiš gume z HIGH performansami bi bila Guma Kumho odlična izbira pa še vsi jih hvalijo. Da pa dam 290€ za gumo pa naj bo mišelin ali kakroli pa nebi dal nikoli.

V tej dimenziji sem imel prej bridgestone RE 050A pa jih je avto popapal v 2 sezonah. Odlična guma in mehka, oprijem vrhunski v vseh razmerah.

Hankook ki jo imam sedaj ODLIÈNA guma ki je po obnašanju identična bridgestonu le malenkost tišja je...

Pa niti za eno nisem dal več kot 120€ po komadu ne pa 290 ker je neki faking mišelin...

Ne vem no pa brez zamere meni je to mimo, da zdaj forsiraš mišelinke...

Ko boš moral vse 4 menjat boš dal za gume 1200€ zato, da boš mel mišelinke? Pa kaj si nor.

Daj počakaj kaki dan da mi pove cene še en kolega pa kaj lahko dobi z ojačanim robom...

bramar

Hvala @xandrej, bom torej kak dan še počakal, kot si predlagal. Èeprav občutek, da ne morem nikamor ni prijeten in mi vsak naslednji dan to podaljša. Zdaj je tako in tako vseeno, čakat moram v vsakem primeru. Sem hotel gume naročiti, pa jih gospodje ne morejo, dokler ne plačam avansa. Avansa pa fizično ne morem plačati, ker ne morem do njih! Si mislim, če imajo tako malo zaupanja do strank, kako naj imajo stranke zaupanje do njih? In to do strank, ki so pri njih kupile skoraj najdražji avto in bi rade skoraj najdražje gume!? S predpostavko, da je vsaka stranka potencijalni lopov, pove vse o prodajalcu ali serviserju. Tisto, da forsiram michelin, pa ni dobesedno tako. Kolikor sem vozil, se mi je pokazalo, da je avto zelo stabilen. Niti enkrat nisem opazil kakega zdrsa itd. Zato  je moja želja le, da bi bilo tako kot doslej in če je pri tem še cenejše, je samo dobrodošlo, premalo vem o stvareh, da bi razmišljal kako drugače. Ok, bom počakal, kaj boš zvedel. Me je odnos prodajalca razočaral, kot da se branijo, da bi pri njih karkoli kupil. Prav, potem me niti ne mika, da »dnarje« puščam pri njih.

Malo dolg sem, vem, a je še prostor za lp

Xandrej

Bramar mišelinko lahko dobim za 245€ 2-3 dni dobava...

Ali pa hankook 135€ komad...

Obe sta ojačani...

Odločitev pa je seveda tvoja!

bramar

Evo ga, :emot112: spet sem pokreten. Sem dobil ta prave gume iz Nemčije. V enem tednu in to brez prevoznih stroškov. S servisom si nisem mogel nič pomagati. So mi obljubili, da pošljejo po e-mailu predračun, a ga nisem dočakal. Še boljše, ker sem dobil tako za cca 30€ na gumo ceneje. Bližnji Vulco mi je prišel premontirat gume kar domov. Na kratki vožnji je bilo vse OK. Testiranje na AC pa še sledi.

DejanO

Kaj si vzel?

Jaz bi vzel tiste, katere je tovarna predvidela, testirala in opremila.
Kumhoti, hankuki in ostala korejsko kitajska plastika je bolj vprašljiva ali pa se motim. Sam se temu izogibam.

Sam vozim na Michelinkah od leta 1999 in to na vseh avtih (dyane, ami8, ZX, 3 x vise, Berlingo, Spaček, saxo) Te gume sem dobil z avti in kupujem  izključno te, ker v teh letih in 350.000 km nisem imel enega problema. Res, da kupujem nižji rang (energy), ki tudi vdrži največ km. Ker špotno ne vozim, mi te gume zadostujejo in malo se je treba pri nakupu gum znajti (e-bay).

LP
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

bramar

Seveda, sem nabavil Michelinke, take kot so že gor. Èe bi menjal vse gume, potem bi se morda odločil za kakšne druge. Nekako mi ne gre, da bi imel na avtu več gume različnih znamk. OK, do naslednje udarne luknje ...:emot99:

bramar

Ok, s pablotom se "luštno" vozimo. Kljub zamenjavi prednjih gum, vse dela tako kot je prej. Sem kar zadovoljen, le preklemansko se bojim naših cest ... :funny34d: ... Sem se mimogrede oglasil na servisu in povprašal, kaj naj storim, v zvezi s "crkovanjem" žarnic. "Nič", je dejal serviser. Je imel baje strnako, ki je pogosto prihajala na zamenjavo žarnic. Potem je nekega dne kupila žarnice pri Hooferju (?) in zdaj ima mir ... Prav, sem si dejal. Tudi jaz žarnice nisem menjal že eno leto, zakaj bi torej dražil Pablota, če ni treba ... :emot67:

garac

a ti ni serviser obljubljal, da bo nek upor vgradil al kaj že?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

bramar

bramar

Včasih pa človeku tudi kaj "rata". Danes so me obvestili, da so mi iz Zavarovalnice Triglav povrnili stroške za eno gumo.  :emot112:Pravzaprav sem bil kar pesenečen, saj bi po mojem moralo stroške povrniti cestno podjetje, ki bojda cestišče vzdržuje ... Hja, dokler bo tako, da ni cestno podjetje nikoli nič krivo, bo tudi varnost na cestah slaba še naprej ...