Moji prvi vtisi o Grand Picassoju

Začel/a bramar, Avgust 06, 2007, 10:14:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

lapanja_furlan

Citat od: bramar;28481Oh, pa ?e nekaj bi veljalo pri g. Pablotu spremeniti. Stikala za odpiranje stekel in ogledal so preveč na kupu, ali skupaj. Ko sem ponoči vozil po avtocesti, se mi je zgodilo, da sem se pri odpiranju stekla nevede dotaknil in premaknil gumb za ogledala. Ta so se mi zložila, ?esar pa v trdi temi nisem takoj opazil. Preden sem prehitel vozilo pred seboj, sem pogledal v ogledalo in videl temo. Torej me nih?e ne prehiteva! To se mi je zgodilo ?e nekajkrat. Ker vedno pogledujem tudi v vzratno ogledalo v kabini, se je vse iz?lo OK. Potem sem le opazil, da tukaj nekaj ne "štima" in ogledala ponovno odprl, he, he. šelel bi si večji razmak med gumbi za odpiranje stekel in ogledal...:funny34d:

-----------

Stikalo za poklop ogledal

Stikalo, ki zloži ogledala se pri polo?aju skrajno levo ali skrajno desno ne vklopi. Samo ko je na sredini. Se pa pri vzvratni vožnji ogledalo, glede na polo?aj stikala premakne in prilagodi polo?aju, kot ga nastavi? za vzvratno vožnjo. Tako deluje pri Našem Pablotu.

bramar

Ja, seveda, a na začetku je človek malo bolj lesen, da bi razvozljal vse pravilne polo?aje stikal in ročic. Pa ?e nekaj drugega sem opazil. Ko prednji sedež dvignem, se ne povi?a samo navpi?no, ampak se nagne proti volanu. Pri tem mi trebuh dela malce napoto. :AngelPray: Potem moram ponovno nastavljati naslon in sedalo. Sem bil navajen pri prej?nem avtu, kjer mi tega ni bilo treba.

honda

Citat od: lapanja_furlan;30504-----------

Stikalo za poklop ogledal

Stikalo, ki zloži ogledala se pri polo?aju skrajno levo ali skrajno desno ne vklopi. Samo ko je na sredini. Se pa pri vzvratni vožnji ogledalo, glede na polo?aj stikala premakne in prilagodi polo?aju, kot ga nastavi? za vzvratno vožnjo. Tako deluje pri Našem Pablotu.

:Hammer3: jaz sem pa mislil da tega nimam v svoji opremi(comfort), prilagoditev ogledal pri vožnji nazaj,namreč, je  res da imam stikalo ze ves čas na srtedini tako da takoj:emot80:
... takoj zjutraj probam zadevo :-)

apzfpk

Tudi jaz sem imel avto prvič neplansko na servisu. Po 5500 km enkrat (na srečo doma) avto enostavno ni vžgal - je šel kakor v nekakšnen economy mode pa je blo. Na servisu so rabil cca. 3 dni, da so nov software uploadal v avto. Zdej spet vse normalno dela.

garac

@apzfk kakšen motor imaš v tvojem picu? KJe so ti popravlali avto, a v ah kranj?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

lapanja_furlan

Citat od: honda;30521:Hammer3: jaz sem pa mislil da tega nimam v svoji opremi(comfort), prilagoditev ogledal pri vožnji nazaj,namreč, je  res da imam stikalo ze ves čas na srtedini tako da takoj:emot80:
... takoj zjutraj probam zadevo :-)

-------

Naš je exclusive.

apzfpk

1,6 HDI, ja v AH Kranj so ga popravljali!

Gox

A do servisa te je avtovleka odpeljala? To krije vse Citro Asistenca, a ne?

Al si mogu kaj plačat?

Lp
Goran

bramar

Sem bil danes 7. marca na servisu Kočak v Celju. Kot sem v prej?njih postih omenil, mi je prikazovalnik goriva kljub polnemu tanku kazal premalo. Dogovorjen sem bil, zato sem se ob 9h prikazal pred vrati. Prostor za parkiranje je odmerjen bolj za makete citroenov kot za prava vozila. Sem pomislil, ?e bi avtomobile vsi pravilno parkirali v boxe, potem ne bi mogel nih?e izstopiti :emot177:. Osebje je bilo prijazno in mojster je odločil, da bo treba digitalno plo??o preveriti in na novo programirati. Zapeljal se v delavnico, kjer to opravljajo. Drugi mojster je priklopil armaturo na računalnik in vse skupaj ponovno nastavil. Z računalnikom se je pogovarjal v slovenskem jeziku, pa sem ob tem pomislil, da bi Picasso-jeva armatura tudi lahko govorila po slovensko. Vse skupaj je trajalo cca 15 min, a na prikazovalniku se ni nič spremenilo. Ko sem odšel od doma je kazalo ?rtico manj in zdaj ravno tako.

bramar

Potem sva se odpeljala do ?rpalke, kjer mi je dotočil manjkajoče gorivo, da preverimo. Ko sem g. Picasso-ja startal, je na moje veselje spet kazal normalno :emot3:. Potem mi je mojster obrazložil o delovanju prikazovalnika goriva. Ta citroen je v zvezi s tem nekaj posebnega, je dejal. Ima namreč poseben, nenavaden sistem merjenja nivoja goriva. Rezervoar najprej pokaže polno, potem pa računalnik preračunava porabo goriva in z od?tevanjem od polnega tanka, prikazuje na armaturi. Seveda, ?e sem vse prav razumel. Potem sem mojstru dal za eno majhno malico in poslovila sva se.

bramar

Ampak, pomislil sem, kaj vse bo kazalo, ?e bo ?computer? podivjal. Francoska elektronika ravno ne slovi po odličnosti. No, upam, da pa bom imel tudi s tem avtom srečo, kot sem imel z drugimi. G. picoja imam nekak rad, zato upam, da mi bo to vražal. :emot145:

Pa ?e to, ko sem bil v delavnici, je bil ob g. Picoju pravi, pravcati spaček v generalni obdelavi. Bil je brez prednjih blatnikov. Poizkusil sem ?pofotkati?, a žal mi slika ni uspela, ker sem z fotoaparatom preveč ?mahal?.

Se bo nadaljevalo, seveda, ?e bo kdo :emot22:

Gox

Seveda :emot22::emot22:, meni je prav zanimivo vsaki? izvedet kaj novega :-)

LP
Goran

garac

@bramar, tak zoprn vogal, na sprednih vratih, kot tvoj stroj ima tudi renault scenic
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

apzfpk

?e se avto pokvari v garanciji, ti ga brezpla?no odpeljejo na najbli?ji Citroenov servis. ?e bi pa hotel drug servis, bi pa moral plačat.

bramar

"Bemti", kazalnik za gorivo mi spet ne kaže prav ... :Red-Irate: