Xsara Picasso 1.6i

Začel/a dbostjan, Oktober 19, 2016, 09:32:16 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Citat od: andraž;236416Jaz ga na Spačku občasno imam. Ko se zatakne uplinjač po daljši vožnji.

Haha, jaz tudi. Izredno natacen je, kar drzi. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

aerial

Kje torej lahko kupim ročko, in kdo mi jo lahko inštalira?   Lokacija okolica ljubljane, imam pa 2006, 1.6 16v

zlomjo

Ročko imajo na odpadu za 30€ rabljeno, pri Kitajcih je cenejša, le čakati boš moral en mesec. Aktiviram ti jo lahko jaz.

Snakes

Citat od: zlomjo;236198Tempomat se da brez težav v novejše, ki imajo com2000. Jaz sem si sam vgradil v Berlingota 03 in c3čka 03. Sem o tem že pisal. Ročke dobiš rabljene za 30€.

A se da kako prepoznat ce ima com2000? Imam upliftano verzijo je pa 95hp motor, se nisem videl piccasoja s tem motorjem in tempomatom.

zlomjo

So ročke bolj okrogle iz profila. Kateri letnik imaš?

north

Imaš com2000 snemi obvolansko plastiko na levi strani oz. zrcalni strani ročke za radio moraš imet pokrovček oz. blendo kjer se vstavi ročka za tempomat.Ko jo vstaviš ti manjka samo še aktivacija preko testerja.
Citroën - Creative Technology

Snakes

Hja potem pa ni druge kot da narocim rocko.
A je kdo od znalcev s potrebno opremo za aktivacijo kje blizu lj?

alesz

Za vsak slučaj poglej če imaš odgovarjajoči pedal plina,če imaš tipalo sklopke,če imaš dvojno zavorno stikalo...........pri navadnem motorju je to bilo nekje po org 10500...........

Snakes

Citat od: alesz;236610Za vsak slučaj poglej če imaš odgovarjajoči pedal plina,če imaš tipalo sklopke,če imaš dvojno zavorno stikalo...........pri navadnem motorju je to bilo nekje po org 10500...........

A so vsi ti senzorji namesceni okoli pedal? Na plinu nisem videl da bi bil kje kak senzor.

dbostjan

V torek je Xsara nekaj začela cukati, čez čas je posvetila še rumena lučka... Na servisu so zamenjali senzor tlaka, ugotovili so, da je slab tudi senzor servo volana in zamenjali tudi tega. Spotoma so menjali še žarnice v displayu. Sicer sem že septembra kupil nove, a jih nisem imel časa menjati...

dbostjan

Včeraj sem naredil tehnični pregled in podaljšal registracijo. Na AMZS so mi podarili metlice za brisalce, tako da je avto nared za zimo. Le akumulator je že v letih, bomo videli, kako se bo obnašal na mrazu. Z avtom sem prevozil dobrih 30.000 kilometrov, na števcu jih ima malo čez 90.000. Upam, da bo še nekaj časa dobro služil...

alesz

CitatLe akumulator je že v letih, bomo videli, kako se bo obnašal na mrazu
......akumulatorju življenje v picasojevi kabini prilično paše,pozimi je na toplejšem,poleti pa na hladnem,pa se to odraža tudi na življenski dobi.......

fifk

A to ima akumulator v kabini? Na A Mercedesu sem imel isto aku. pod sovoznikovimi nogami, pa je res super, pa še čist je ob menjavi.

nejc1986

Sam sem na xp menjal original akumulator lani,avto pa je letnik 08 z precej mestne vožnje.

Pa je avto še vžigal, smo ga menjali malce preventivno ��