Xsara Picasso 1.6i

Začel/a dbostjan, Oktober 19, 2016, 09:32:16 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Zavesice so zakon. Imaš pol manj usran avto.

dbostjan

Danes se je števec obrnil na 125.000 km, čez 11 dni bo stara 15 let.

nejc1986

Lepo skrbiš za xsarico .moja je stara slabih 13let , 180t km, od tega 120t km na LPG. Naj ti še naprej dobro služi .

frodo1

"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

dbostjan

Citat od: nejc1986;277746Lepo skrbiš za xsarico .moja je stara slabih 13let , 180t km, od tega 120t km na LPG. Naj ti še naprej dobro služi .

Hvala. Sem se kar navadil nanjo, ne bi je še rad zamenjal, Enako želim tudi tebi, naj še naprej dobro služi, še veliko varno prevoženih kilometrov. Za plin pa se takrat nisem odločil, se mi zdi, da premalo vozim, da se ne bi izplačalo.

dbostjan

Citat od: frodo1;277747http://www.zgajner-servis.com/wp-content/uploads/2015/04/ZAVESICE.pdf
:emot36:

Ta oglas sem pred časom že gledal, žal imajo samo zadnji par. Pa še tako daleč so, enkrat sem bil pri njih, pa se mi je pot tako vlekla...

dbostjan

Danes sem podaljšal še registracijo. Vse v redu, pripomba je bila edino ta, da je avto nenormalno masten spodaj in okrog motorja, mojster kar ni mogel nehati iskati, kje kaj pušča. Pred dobrim mesecem sem ga peljal na Krown zaščito in je edino prav, da je masten, upam, da se olje čim dalj časa ne spere. Je bil pa zelo natančen in si je vzel čas, še po pragih je trkal in iskal rjo. Izgleda, da pozna šibke točke teh avtomobilov.

Čojko

Pri nas pa gledajo kako te čim lažje spustiti skozi. To je rezultat konkurence in borba za vsakega "kupca"

motofrik

Oktobra se mi je prižgala luæka za napako motorja... tester pokaže lambda sondo. Dobro, menjajo in še svečke zraven (ima 170Tkm, jaz jo imnam od 120Tkm in še n isem menjal), prejšnji teden pa se lučka spet prižge in čez dva dni ugasne. Danes se pa spet prižge in grem na tester. Spet pokaže lambda sondo, tokrat zadnjo. Me naroči za čez dva dni in svetuje, naj ga še malo steram... No, po desetih kilometrih ugasne dol. Ja, je treba res tudi po gasu, ne kot jaz, po penzionistično...
Prvi Citroen: Ami Super, 1974
Sedanji Citroen.: Xsara Picasso 2008

motofrik

Drek... saj potem se mi je naslednji dan spet prižgala...pa je zamenjal še zadnjo sondo. Je bil mir za dva dni. Potem pa spet prižgala... Pravi, naj ga malo teram. Sem ga res dva dni bolj gnal, včasih do limitatorja. Še kar gorela, potem sem pa nehal, bo pač treba spet na servis.... pa je nehala goreti. Zdaj je tri tedne mir. Upam, da tako tudi ostane.

branko1

Tak je bil moj C4 pickaso.
Najprej da je premalo ureje ( ona smrdeca rjava tekocina).
Jo nalijemo do konca................ par dni mir................znova lucka, kao, zastopal se bo filter.
Se parkrat tak - nakar ugasne za vselej.
:bombs:

garac

smrdeca rjava ni urea. pa se hudo kancerogena je tista tekočina eloys
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

motofrik

Update: ...danes se je spet prižgala, ko sem malo cijazil po parkirišču in iskal parking. Nič, bomo ignorirali in spomladi na servisu pregledali.

motofrik

Včeraj sem ga le peljal na servis. Palčki stabilizatorja zamenjani, lučka pa... Ja, prižigala se je za par dni, pa spet ugasnila...itd.  Na servisu ni našel nič, da bi bilo krivo... Itak se mi je še isti dan spet prižgala. Pravi, naj jo ignoriram, če vse normalno deluje brez cukanja ali izgube moči... da je vse skupaj občutljivo in kar javi napako.. Èe ga bo še malo srala in svetila, bom pač šel iskati drugo mnenje...

motofrik

Èisto na koncu z živci...resno. V ponedeljek (itak gorela) mi je ob vžigu še utripala in kot bi šel po dveh cilindrih za par sekund. Zapeljem na servis, je pogledal na računalnik, menda vžigalna tuljava, danes zamenjal...po 25 km spet lučka in za par sekund treslo motor in ugasnil. Jutri grem nazaj na servis, jebelacestakrucefiksnazaj... Zdaj pa dovolj eksperimentiranja, naj porihtajo... če ne ga prodam, pa Spačka ali Hrošča kupim (je moja rekla, da se bom pa potem sam vozil....).