Xsara Picasso 1.6i

Začel/a dbostjan, Oktober 19, 2016, 09:32:16 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dbostjan

Dobra dva tedna od nakupa Xsare Picasso imam nekaj vprašanj. Èeprav je to že star model, se z njo srečam prvič, zato sem odprl to temo.
Avto je odličen, pred nekaj dnevi sem bil z njim pri Jerovšku na pregledu in so mi to tudi oni potrdili. Uredili so nekaj malenkosti in če bo vse po sreči, bomo naslednje poletje naredili redni servis.

Zanima pa me radio, natančneje CD. Deluje odlično, le ko želim zamenjati CD, je malo težje. Ko pritisnem tipko za izmet, CD zelo malo pogleda iz radia in moram močno prijeti za rob in ga povleči (zdi se mi, da premočno), da ga izvlečem. Sodelavec ima na svoji malo novejši Xsari enak radio in CD po pritisku na tipko pogleda iz radia do polovice, meni pa samo dober centimeter, mogoče dva, tako da ga le s težavo primem.

Drugo vprašanje pa se nanaša na luči. Imam občutek, da ponoči, kadar so prižgane kratke luči (ne dnevne) zelo slabo vidim na cesto. Èe primerjam z Viso, se mi zdi da je tam bolje, čeprav je bistveno starejša. Luči niso nič porumenele, desna je bila zaradi praske zamenjana in je skoraj nova. Bom šel še preverit, če so prav nastavljene.

Čojko

CD je po moje zasvinjan oz. zaprašen. Razstavljanje in čiščenje,...

Poglej kakšne žarnice imaš, sicer lahko zamenjaš za močnejše

xpuser

poglej pri levem kolenu kako je nastavljen snop za luči.

picasso star

Pri meni pa cd ne dela na letniku 2010,kaj bi lahko bilo narobe?

dbostjan

Citat od: xpuser;225268poglej pri levem kolenu kako je nastavljen snop za luči.

To sem že poskusil, snop se malo dvigne in spusti, vendar ni bistvene razlike.

north

Žarnica je prav obrnjena je lepo vstavljena v sedež?
Citroën - Creative Technology

xpuser

Imel primer da so kar nastavili- dvignili snop na žarometu, pote, sem sam odkril da je počena vzmet...

dbostjan

Sinoči je bilo še slabše kot prejšnje večere, pa sem ustavil in videl, da je leva žarnica pregorela. Bom danes zamenjal obe, potem pa verjamem, da bo v redu.

dbostjan

Citat od: Èojko;225262CD je po moje zasvinjan oz. zaprašen. Razstavljanje in čiščenje,...

Se ga bom lotil, ko bom imel malo časa...

dbostjan

Sem poskusil zamenjati levo žarnico, pa mi je kar ostala v roki, držala jo je samo gumijasta manšeta. Zdi se mi, da je zlomljena vzmet, ki drži žarnico, kot bi je bilo samo pol. Je žarnica vpeta enako kot pri Berlingu? Se dobi nova  vzmet ali je potrebno kupiti celo luč? Mogoče paše od razbite Berlingove?

xpuser

Vzmeti je samo ena stran, poglej na drugi kako je sestavljeno, bi prej rekel da je bila ninða na delu.

dbostjan

Hvala! Bom pogledal jutri, ko bo dan, danes je bila že skoraj tema, ko sem prišel domov.

Sem pa našel še nekaj na spletu:

https://www.youtube.com/watch?v=Vwd4_b-yIjw

dbostjan

Sem bil radoveden, pa sem šel še enkrat pogledat: manjka ušesce, kamor se zatakne vzmet. Izgleda, da ni bil na delu ninða ampak so ga verjetno pozabili priviti...

xpuser

A to na tisti katera je bila menjana?

dbostjan

Ne, na levi strani, ki je še originalna. Luč sem danes odmontiral, manjkajoči delček je bil notri. Malo sem prikrivil zobček in ga vtisnil v režo, za vsak slučaj pa sem v luknjico še privil vijak, ki ne bo dovolil, da bi ušesce še kdaj zlezlo ven. Luč sveti bolje, vendar bom šel še preverit, če je snop prav nastavljen.

Ko smo prej omenjali ninðe, izgleda, da je en njihov pripadnik menjal akumulator. Zgrešil je luknjo na objemki in izgubil vijak za pritrditev sedeža... Sem popravil.:argue1: